Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΜΟΝΑΚΟ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Διαιτητής o Ορελιάν Πετί (μ.ο. 4,75 κιτ./ 0,14 κοκ. ανά ματς)
* Συντριπτική η υπεροχή της Μονακό (6-19-34) βάσει συνολικής παράδοσης. G/G τα 7 από τα 9 τελευταία μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας από το 2016.
* Ελάχιστες οι νίκες για τη Μονπελιέ ακόμη και στην έδρα της (4-10-15). Η περυσινή της νίκη (3-1 στις 5/10/2019) ήταν η μοναδική τα τελευταία από το 1991 (8ισ.-14ητ.) σε όλες τις διοργανώσεις.
* Over+g/g τα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα σε αυτή την έδρα.
Μακριά από τις καλές εμφανίσεις από τα μισά Δεκεμβρίου, βρίσκεται αντικειμενικά σε ένα αγωνιστικό τέλμα του οποίου ελπίζει να δει την αρχή του τέλους. Η προηγούμενη αγωνιστική δεν είχε κάτι διαφορετικό, καθώς έμεινε για πέμπτη αγωνιστική χωρίς νίκη και έβδομη σερί που δέχθηκε γκολ.
Δεν άξιζε τίποτα περισσότερο από το 1-1 εντός έδρας κόντρα στη Ναντ. Οι πιθανότητες πριν την έναρξη του αγώνα την ήθελαν να επικρατεί και αυτό έδειξε στο ξεκίνημα του αγώνα. Καλό ξεκίνημα και 1-0 στο 6’ (από τον πλάγιο μπακ-χαφ Ογιονκό σε φάση διαρκείας) έβαλαν τις καλύτερες βάσεις για θετικό αποτέλεσμα.
Η συνέχεια του α’ ημιχρόνου και ειδικότερα το β’ ημίχρονο ήταν όμως μια απογοήτευση αφού ήταν σκιά του προ Δεκεμβρίου καλού εαυτού της δέχθηκε νωρίς την ισοφάριση έδειξε να υποτιμά την αντίπαλό της ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει και με ήττα.
“Δέκα λεπτά καλοί, εξαφάνιση σε όλο το υπόλοιπο. Δεν ήμασταν καλοί στο ομαδικό κομμάτι, χάσαμε την αυτοσυγκεντρωσή μας μετά το 1-1, θα έλεγα ότι είμαστε τυχεροί που φεύγουμε με τον ένα βαθμό. Ευτυχώς είχαμε σε καλή βραδιά τον Ομλιν (γκολκίπερ) που μας έσωσε. Δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο”, δήλωσε ο κόουτς Μισέλ Ντερ Ζακαριάν.
Επιστρέφουν στην αποστολή οι Σαβανιέ (χαφ, 13/3) και Μαβιντιντί (φορ, 16/4) που έλειψαν τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές λόγω θετικού δείγματος Covid αμφότεροι. Δύσκολα παρ’ όλα αυτά θα βρεθούν στο βασικό σχήμα λόγω έλλειψης ρυθμού. Αντίθετα, παρών θα είναι ο χαφ Μολέ (18/3) που έμεινε εκτός προπόνησης χθες για προληπτικούς λόγους αλλά τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Μισέλ Ντερ Ζακαριάν.
Ξέφρενη πορεία προς την 3αδα της βαθμολογίας, συνδυάζει τα θετικά αποτελέσματα με καλή απόδοση και επιθετικό ποδόσφαιρο όπως στο εντός έδρας 3-0 με την Ανζέ την περασμένη αγωνιστική. Ηταν η τέταρτη αγωνιστική που παραμένει χωρίς ήττα από τα μισά Δεκεμβρίου, έχοντας παράλληλα πετύχει 11 γκολ (10 στα 3 τελευταία).
Το παιχνίδι κόντρα στην Ανζέ δεν ήταν από την αρχή αυτό που λέει κανείς, ματς υπεροχής απέναντι στην αντίπαλό της. Ισορροπημένο το πρώτο ημίωρο, έδωσε δικαιώματα με κάποιες αμυντικές αδυναμίες. Το τελευταίο 10λεπτο αποζημίωσε την προσπάθεια των παικτών με το προβάδισμα στο 40′ (στόπερ Μαριπάν).
Στην επανάληψη, τα “σκήπτρα” της επιτυχίας πήρε ο Φόλαντ, φορ στον οποίο πίνει νερό στο όνομα του όλη η ομάδα. Ο Γερμανός στράικερ βρήκε εκ νέου δίχτυα πετυχαίνοντας ένα (έφτασε τα 9 φέτος, πρώτος σκόρερ της ομάδας) και «σέρβιρε» τα άλλα δύο. Βασικοί πυλώνες της σημαντικής αυτής νίκης ο γκολκίπερ Λεκόντ που επέστρεψε από τραυματισμό στο χέρι αλλά και ο φορ Γιόβετιτς (σκόρερ του 3-0).
Πολύ καλή δουλειά και για τον κόουτς Νίκο Κόβατς που έχει καταφέρει να έχει όλη την ομάδα του ετοιμοπόλεμη για κάθε στιγμή. Για τους λάτρεις των στατιστικών, έχει τον κορυφαίο πάγκο της φετινής Λιγκ 1 έχοντας σημειώσει 7 γκολ.
Επιστρέφει στην αποστολή και το βασικό σχήμα ο στόπερ Ντισασί (16/3), που έχασε το προηγούμενο ματς λόγω μικροενοχλήσεων όμως θα δώσει κανονικά το “παρών”. Μοναδικοί απόντες για τον Νίκο Κόβατς οι Φλορεντίνο Λουίς (χαφ, 6/0) λόγω Covid και Φάμπρεγας (χαφ, 10/1) που παραμένει τραυματίας.