Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Facts Αγώνα
* 25-18-23 υπέρ του Πανιωνίου η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας, 19-8-5 υπέρ της ΑΕΛ στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στη Λάρισα. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, οι αντίστοιχες επιδόσεις είναι 21-17-19 και 17-7-4 υπέρ των «βυσσινί».
* Τα 7 από τα 9 τελευταία ματς ανάμεσα στη Λάρισα και τον Πανιώνιο σε θεσσαλικό έδαφος ήταν No Goal.
* Από το καλοκαίρι του 2016 που η Λάρισα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει υποστεί δύο σερί ήττες εντός έδρας μέσα στην ίδια σεζόν. Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο εντός ηττήθηκε από τον Ατρόμητο.
Στο 17’ ήταν με 3-0 πίσω στο σκορ στο «Καραϊσκάκη», στο ημίχρονο με 4-0 (και λίγα ήταν…), οπότε πάλι καλά που ο Ολυμπιακός κατέβασε σε… νεκρά στο δεύτερο μέρος, χωρίς να αυξήσει την παραγωγικότητα του και παράλληλα επιτρέποντας της τουλάχιστον το γκολ της τιμής (1-4).
Δεν μετρίασε την οργή του Αλέξη Κούγια, με τον πρόεδρο των «βυσσινί» να προαναγγέλλει βαρύ πρόστιμο, αλλά και παράλληλα να σβήνει εν τη γεννέσει τους τα ψευδή σενάρια – όπως τα χαρακτήρισε – που τον ήθελαν να είναι προβληματισμένος από τον Μιχάλη Γρηγορίου, σκεπτόμενος σε απόλυση του.
Οπως και να έχει, οι Θεσσαλοί για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο μετράνε δυο σερί ήττες, γεγονός που τους κόστισε τη θέση στην εξάδα. Παραμένουν πάντα φυσικά σε τροχιά εισόδου σε αυτήν, γι’ αυτό και η επιστροφή στις νίκες στη σημερινή φιλοξενία του Πανιωνίου θεωρείται επιβεβλημένη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως έχουν υποστεί δύο ήττες στα τρία τελευταία στην έδρα τους.
Εξέτισαν οι Φατιόν (αμ. χαφ, 13/2), Καρανίκας (δ. μπακ, 9/0), Μπράλιτς (στόπερ, 14/0), άπαντες βασικοί, μοναδική απουσία εξακολουθεί ο τραυματίας Ασούμπρε (χαφ, 7/1), εκτός αποστολής κατόπιν τεχνικής απόφασης έμειναν οι εκτός πλάνων και «φευγάτοι» Σικάβκα (χαφ, 0/0), Γκόικοβιτς (στόπερ, 1/0), Ζίβκοβιτς (αρ. μπακ, 3/0).
Για ένα ημίχρονο προβλημάτισε πολύ τον ΠΑΟΚ, ήταν ανταγωνιστικός και κατάφερε να φτάσει στην ανάπαυλα χωρίς να απειληθεί. Στο δεύτερο όμως ο «δικέφαλος» ανέβασε στροφές και αξιοποιώντας την παροιμιώδη αδυναμία του Ιστορικού να ανταποκριθεί στις στατικές φάσεις, βρήκε δύο γκολ από κόρνερ και έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με το «τρίποντο» (0-2).
Τρίτη σερί ήττα για τους «κυανέρυθρους», σερί ανεπανάληπτο από τα τέλη Οκτωβρίου. Παραμένουν φυσικά στις δύο τελευταίες θέσεις, ωστόσο σίγουρα μόνο και μόνο που φτάνουν στο φινάλε του 2019 έχοντας σβήσει το -6 της ποινής του, έχοντας μάλιστα βάλει και μία ομάδα από κάτω τους και πλέον διεκδικώντας πλέον επί ίσοις όροις την παραμονή, παρά τα φοβερά προβλήματα που είχαν από την αρχή της σεζόν, κέρδος είναι.
Προβληματίζει εν όψει της σημερινής εξόδου η κακή ανασταλτική λειτουργία, αφού ο Πανιώνιος έχει το χειρότερο εκτός έδρας παθητικό (19 γκολ).
Εξέτισε ο Ευαγγέλου (στόπερ, 13/0), νοκ-άουτ παραμένουν οι Αρσε (χαφ, 11/2), Καμαρά (εξτρέμ, 8/0), Μακσίμοβιτς (χαφ, 9/1).