Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΒΕΡΠ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Για την κανονική περίοδο: Γκενκ – Αντβέρπ 4-2 και Αντβέρπ – Γκενκ 3-2
* Για τα πλέι οφ: Αντβέρπ – Γκενκ 2-3
* 3-2-0 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Αντβέρπ (1 Under – 4 Over, συνολικά τέρματα 14-4).
Με το σπουδαίο και συνάμα δίκαιο διπλό που έβγαλε στην έδρα της Αντερλεχτ (2-1) εξασφάλισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες και για το πρωτάθλημα. Ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επέβαλε πλήρως το ρυθμό της, αλλά παρά την υπέροχη της χρειάστηκε ένα γκολ στο 87’ για να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Με ισοπαλία κατακτά και μαθηματικά από σήμερα τη δεύτερη θέση, με δική της νίκη και ήττα της Κλαμπ Μπριζ από την Αντερλεχτ παραμένει στο κόλπο του τίτλου και θα παίξει τα ρέστα της την Κυριακή όταν και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπριζ.
Δεν είναι διαθέσιμος ο κεντρικός αμυντικός Κουέστα (34 συμ.), πάντα εκτός ο μέσος Βάουτερς (8 συμ.).
Μολονότι ταξίδεψε στο «Γιαν Μπρέιντελ» με αρκετά προβλήματα απουσιών, παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στην επίδοξη πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ γνωρίζοντας οριακά ήττα (2-1). Τα σημαντικότερα έλαβαν χώρα στο διάστημα 60’-66’ με την Αντβέρπ να απαντάει άμεσα στο γκολ που δέχτηκε (1-0 στο 60’, 1-1 στο 62’), αλλά να μην μπορεί να κρατήσει παρά μόνο λίγα λεπτά (2-1 στο 66’).
Εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (0-2-2), έστω και αν η εικόνα της δεν είναι κακή. Η μοναδική περίπτωση πλέον για να καταλάβει την προνομιούχο δεύτερη θέση είναι να κάνει το 2/2 και η σημερινή της αντίπαλός να υποστεί δύο σερί ήττες. Πιο εφικτός στόχος η 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. «Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε. Τα πλέι οφ μέχρι στιγμή απέδειξαν ότι τα πάντα είναι πιθανά», σημείωσε ο προπονητής Βερκότερεν.
Εξέτισε ο χαφ Βερστράτε (21/1), επιστρέφουν επίσης ο εξτρέμ Λαμκέλ Ζε (19/7) και ο στόπερ Μπατουμπινσικά (24/3). Σταθερά απουσιάζουν ο στόπερ Ζελέν (11 συμ.) και ο χαφ Χαρούν (20/1), εκτός πλάνων από το ξεκίνημα των πλέι οφ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Ρεφαέλοφ (33/9).