-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΝΤΕΝΙΖΛΙΣΠΟΡ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΝΤΕΝΙΖΛΙΣΠΟΡ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 2-3
* 32-9-4 υπέρ της Μπεσίκτας η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 15-5-1 μετράνε οι «μαύροι αετοί» στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Σε επίπεδο Super Lig η Μπεσίκτας μετράει 29-8-4, έχει υποστεί μόλις μια ήττα στα 27 τελευταία των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας (20-6-1), με αυτήν την ήττα να έχει σημειωθεί τον Αύγουστο του 2004.
* Η Ντενιζλίσπορ δεν έχει νίκη στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Μπεσίκτας από τον Μάιο του 1996. Εκτοτε, ο απολογισμός είναι 15-4-1 υπέρ των «μαύρων αετών».
Προέρχεται από ρεπό, παίρνοντας πολύτιμες ανάσες, αφού από τις 13 Δεκεμβρίου και μετά παίζει σερί (με την εξαίρεση μόνο μιας εβδομάδας) Τετάρτη – Κυριακή. Και το γεγονός ότι εδώ και 2,5 μήνες έχει υποστεί μόνο 1 ήττα (εντός έδρας από την Τραμπζονσπόρ) αποδεικνύει ότι έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά.
Με το ρεπό της περασμένης εβδομάδας έχασε την κορυφή, η οποία πλέον ανήκει στη Γαλατασαράι, με παιχνίδι όμως περισσότερο, κέρδος όμως οι «μαύροι αετοί» – παρότι δεν έπαιξαν – είχαν και αυτό προέκυψε από την ήττα της Φενέρ, με την οποία μεν ισοβαθμούν, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με τα «καναρίνια».
Ενδεικτική του αγωνιστικού τους στιλ η επιθετική τους δεινότητα, αφού έχουν πετύχει 53 γκολ σε 24 παιχνίδια, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο πρωτάθλημα και έχοντας την δεύτερη δική τους καλύτερη των τελευταίων 18 χρόνων (σ.σ. η καλύτερη της σεζόν 2015-16 με 56 γκολ) σε αντίστοιχο σημείο του πρωταθλήματος.
Νοκ-άουτ τέθηκε ο Τοσούν (νιόφερτος φορ, 1/2), παραμένει ο Μοντέρο (στόπερ, 10/0), επιστρέφουν έχοντας αποθεραπευτεί οι Οζιακούπ (χαφ, 13/2), Γκεζάλ (χαφ, 17/1), Γιλμάζ (αρ. μπακ, 12/0).
Μπήκε δυνατά στη φιλοξενία της Γκεντσλέρ, ελέω δοκαριού δεν προηγήθηκε στο 14’, λίγο αργότερα όμως (19’) δίκαια βρήκε το γκολ. Εκτοτε, επέλεξε να παίξει για να το προασπίσει, κατεβάζοντας ρυθμούς και δίνοντας μπάλα και γήπεδο στους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι μόνο στο β’ μέρος προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, ιδιαίτερα όμως δεν το κατάφεραν και έτσι, οι «πράσινοι» πήραν δίκαια τη νίκη (1-0).
Δεύτερη στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, διάστημα κατά το οποίο έχουν μαζέψει 7 βαθμούς, δείχνοντας αισθητά σημάδια βελτίωσης, που τους επέτρεψε να ξεκολλήσουν από τον πάτο (που ήταν για μήνες) και να φτάσουν πλέον στο -4 από την έξοδο από τη ζώνη.
Επιβεβλημένη η εκτός έδρας βελτίωση για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προέρχονται από 3 σερί ήττες στις τελευταίες τους εξόδους, έχοντας μείνει χωρίς διπλό στα 5 τελευταία τους μακριά από το Ντενιζλί, ενώ επιπρόσθετα, δεν έχουν νίκη στην Κωνσταντινούπολη στα 14 τελευταία της παιχνίδια εκεί (0-2-12), με την τελευταία τους να ανάγεται τον Μάρτιο του 2009 κόντρα στην Μπασακσεχίρ (2-0).
Τελείωσε πρόωρα – λόγω τραυματισμού – η σεζόν για τον Αχμέντ (νιόφερτος εξτρέμ, 7/0), εκτός δράσης παραμένουν Νιγιάζ (χαφ, 23/2), Τσεκ (αρ. μπακ, 2/0), γυρίζει έχοντας αποθεραπευτεί ο Σακό (επ/κος, 17/1) και έχοντας εκτίσει ο Λόπες (δ. μπακ, 22/0).