Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Προκρίνεται ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στον όμιλο ισχύουν κατά σειρά:
1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς
2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς
5) Διαφορά τερμάτων στον όμιλο
6) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο
7) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο
8) Περισσότερες νίκες στον όμιλο
9) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο
10) Πειθαρχικός έλεγχος (κίτρινη: 1 βαθμός ποινής, κόκκινη: 3 βαθμοί, κόκκινη από δύο κίτρινες: 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη: 4 βαθμοί)
12) Θέση στο UEFA Nations League
* Μια ισοπαλία (στο μόνο φιλικό ματς των δυο ομάδων, στα Τίρανα πριν επτά χρόνια), έχει παραχωρήσει η Αλβανία στη Μολδαβία σε σύνολο τεσσάρων παιχνιδιών, έχοντας επικρατήσει (3-2, Ιούνιος ’95) και στο μόνο παιχνίδι που έγινε στη Μολδαβία.
Το κατάφερε κι αυτό. Είχε μπάλα στα πόδια, παραπανίσια κατοχή, περισσότερες τελικές, αλλά και τι να λέει; Με αντίπαλους ηλεκτρολόγους και ταχυδρομικούς έπαιζε. Και παρ’ ολ’ αυτά, ούτε γκολ (πάλι) μπόρεσε να βρει, αλλά ούτε και να πάρει κάτι από το ματς. Παίζοντας από το 55’ με παίκτη λιγότερο, δέχτηκε γκολ στο 63’, χωρίς έκτοτε ν’ αντιδράσει, γνωρίζοντας την ήττα από την Ανδόρα (0-1).
Ταπεινωτική προφανώς, αφού αυτή ήταν η πρώτη στην ιστορία της Ανδόρρας ύστερα από 56 ήττες σε προκριματικά Euro! Την έφερε ισόβαθμή της στον πάτο του γκρουπ, την κράτησε με μια νίκη εδώ και 15 ματς, χωρίς γκολ στα πέντε τελευταία της, με κόουτς Αλτμαν στο… απόσπασμα!
Μόνο ήττες μετράει από τότε που ανέλαβε (το καλοκαίρι), «πληρώνει» το ανανεωτικό πρόσημο που θέλει να φέρει στους Βαλκάνιους, ωστόσο δεν βγαίνει (δεν υπάρχει βάθος προφανώς), κατακρίνεται από τις (εναπομείνασες) «παλιοσειρές», ενώ ακόμη και οι νυν διεθνείς, πλέον, βάλλουν ανοικτά κατά του.
Αγνωστο το μέλλον του, εκτιμάται πως θα είχε φύγει αν υπήρχε έστω και… μισός αξιοπρεπής υποψήφιος, είναι χαρακτηριστικό πως στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου και ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνωρίζει τι θα πράξει μετά το αποψινό ματς η ομοσπονδία (αναφορικά πάντα με το στάτους του), ενώ ενδεικτικό του βαρύτατου κλίματος που επικρατεί είναι και το γεγονός πως η συνέντευξη του – για ένα αδιάφορο ματς… – ξεπέρασε τη μία ώρα!
«Δουλεύουμε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προσπαθούμε πολύ. Τα αποτελέσματα δεν βοηθάνε, αλλά αυτό δεν πρέπει να αναιρεί τη δουλειά και την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια», μία από τις… άπειρες ατάκες του εκλέκτορα των Μολδαβών, ο οποίος περισσότερο αναφέρθηκε στη διαδικασία παρά στο αποψινό ματς.
Τιμωρημένος μετά την αποβολή του την Παρασκευή ο Γκινσάρι (χαφ), άγνωστη η διαθεσιμότητα – δεν ταξίδεψε λόγω τραυματισμού στην Ανδόρα – του Σιντόρενκο (χαφ), υπενθυμίζεται πως για διάφορους λόγους δεν έχουν κληθεί, ο
καλύτερος παίκτης των Βαλκάνιων, ο στόπερ Επουρεάνου (Μπασακεχίρ), οι επίσης «λεγεωνάριοι» χαφ Καρπ (Ούφα), Κότσιουκ (Σαμπαϊλ) και ο φορ Νταμασκάν, ενώ νοκ-άουτ τέθηκε (πριν το ματς με την Ανδόρα) και ο πολύπειρος στόπερ Αρμάς (Βολουντάρι).
Ολα καλά τα έκανε στην Κωνσταντινούπολη. «Κλείδωσε» την Τουρκία, δεν απειλήθηκε και όσο περνούσε η ώρα τόσο απειλητικότερη γίνονταν. Είχε τις δύο κορυφαίες ευκαιρίες του παιχνιδιού στο τελευταίο τέταρτο, δεν τις αξιοποίησε και στις καθυστερήσεις, ένα τραγικό λάθος, μια ασυνεννοησία σε έξοδο του κίπερ Στρακόσια με τους αμυντικούς του, της κόστισε το γκολ της ήττας (0-1).
Ετσι έμεινε με τις εντυπώσεις μιας καλής εμφάνισης, αλλά πρακτικά ολοκλήρωσε την παρουσία της στα προκριματικά. Μαθηματικά ελπίδες υπάρχουν για πρόκριση, αλλά ουσιαστικά έχει τελειώσει. Πισωγύρισμα σίγουρα το γεγονός πως έμεινε τόσο μακριά από τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου, κρατάει τουλάχιστον την καλή εικόνα στα παιχνίδια Σεπτεμβρίου και αυτό της περασμένης Παρασκευής.
Εικόνα που εν πολλοίς εδράζει στον κόουτς Ρέγια, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο και ήδη έχει ξεκινήσει μια κουβέντα αναφορικά με τις πιθανότητες επέκτασης του. Ο ίδιος, τοποθετήθηκε θετικά στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αποψινής αναμέτρησης, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει – τη δεδομένη στιγμή – κάτι τελεσίδικο.
«Πρέπει να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο των προκριματικών σωστά, με καλές εμφανίσεις και νίκες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε κατάλληλα τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα. Η Μολδαβία μας είχε δυσκολέψει πολύ στο ματς στην Αλβανία και σε καμία περίπτωση δεν παρασυρόμαστε από το τι έγινε στην Ανδόρα, ίσα ίσα που αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να μας κάνει ακόμη πιο προσεκτικούς γιατί θ’ αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, η οποία θα είναι αποφασισμένη να κάνει καλύτερο παιχνίδι», τόνισε ο Ρέγια.
[bwin]
Αλλαγές (τουλάχιστον πέντε όπως εκτιμάται) προανήγγειλε ο Ρέγια, η μία εξ αυτών πιθανότατα θα είναι στην εστία με τον Στρακόσια να «χρεώνεται» το λάθος της Κωνσταντινούπολης. Οι Ρόσι (δ. μπακ-χαφ), Κιοσέ (αμ. χαφ/στόπερ), Μεμουσάι (χαφ), που έφτασαν στην Τουρκία αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών βασικοί υποψήφιοι για ενδεκάδα.
Το 3-5-2 ανεξαρτήτως προσώπων – σήμα κατατεθέν του τεχνικού των φιλοξενούμενων – παραμένει, όπως φυσικά και οι γνωστές από την πρώτη στιγμή απουσίες των αναντικατάστατων Μαβράι (στόπερ, Φράιμπουργκ), Χισάι (μπακ, Νάπολι).