Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΙΝΤΕΡ
Facts Αγώνα
A’ ΓΥΡΟΣ: ΙΝΤΕΡ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-2
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Το παραδοσιακό «Derby d’ Italia»
* 7-2-1 στα 10 τελευταία. Πέντε σερί under και 11/14 πιο πρόσφατα. Τέσσερα διαδοχικά No Goal, τρία σερί 0-1 γκολ.
* Ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους (1991-2004, 296/29) και προπονητής της (2011-14) ο τεχνικός της Ιντερ, Αντόνιο Κόντε. Για πρώτη φορά επιστρέφει στο Τορίνο ως αντίπαλός της μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το καλοκαίρι του 2014.
Απογοητευτική στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της στο Λυών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έχασε 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες. Διαμαρτύρεται πάντως για δύο πέναλτι. Επεισόδιο στην προθέρμανση είχαν Μπονούτσι-Ματουιντί.
Μεσοβδόμαδα αναβλήθηκε ο επαναληπτικός εντός έδρας ημιτελικός του Κυπέλλου με τη Μίλαν, ο οποίος θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.
Υπολογίζεται ότι λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες στη χώρα κεκλεισμένων των θυρών τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου, θα χάσει περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ από τα εισιτήρια που δεν θα πουλήσει στα ματς με Ιντερ, Λυών, Λέτσε.
Βαραίνει επικίνδυνα το κλίμα για τον Μαουρίτσιο Σάρι, καθώς η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώνεται και η σεζόν μπαίνει στο πιο κρίσιμο σημείο της. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για τερματισμό της συνεργασίας των δύο πλευρών το καλοκαίρι. Φημολογείται μέχρι και επιστροφή του Μαξ Αλέγκρι, αν και μεγάλος πόθος του Ανιέλι παραμένει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Και τα πράγματα ενδεχομένως να γίνουν χειρότερα για τον Σάρι αν δεν έρθει η νίκη στο «derby d’ Italia», καθώς σε αυτήν την περίπτωση η Γιουβέντους θα βρεθεί έπειτα από πολύ καιρό στη δεύτερη θέση και θα είναι αναγκασμένη να κυνηγά την πρωτοπόρο Λάτσιο.
Τραυματίας ο στόπερ Ντεμιράλ (5/1). Επιστρέφουν ο στόπερ Μπονούτσι (24/3), οι χαφ Κεντίρα (12/0), Πιάνιτς (22/3), ο εξτρέμ Ντόουγκλας Κόστα (13/0) και ο φορ Ιγουαΐν (22/5). Ο Ντε Λιχτ έχει προβάδισμα έναντι του Κιελίνι για τη μια θέση στο κέντρο της άμυνας, ο Ντιμπάλα αντίστοιχα προβάδισμα έναντι του Ιγουαΐν για την κορυφή της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι ο «Πιπίτα» διατηρεί εξαιρετική παράδοση απέναντι στους «νερατζούρι». Αντίστοιχα, περισσότερες πιθανότητες για μια θέση στα χαφ έχει ο Μπεντανκούρ έναντι του Ράμσεϊ. Με 4-3-3 οι «μπιανκονέρι» με τους Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ρονάλντο στην τριάδα της επίθεσης.
Νίκησε 2-1 τη Λουντογκόρετς στο άδειο «Μεάτσα» για το Γιουρόπα Λιγκ στην πιο πρόσφατη υποχρέωσή της. Βρέθηκε να χάνει στο 26’, ανέτρεψε γρήγορα την κατάσταση με τα γκολ του Μπιράγκι στο 31’ και του Λουκάκου στο 45’. Επόμενος αντίπαλός της στους «16» της διοργάνωσης η Χετάφε την οποία θα υποδεχτεί την προσεχή Πέμπτη στο άδειο «Μεάτσα».
Μεσοβδόμαδα αναβλήθηκε ο επαναληπτικός εκτός έδρας ημιτελικός του Κυπέλλου με τη Νάπολι και αναζητείται νέα ημερομηνία για να οριστεί. Το ίδιο ισχύει και για τον αγώνα που χρωστάει στο πρωτάθλημα, εντός έδρας με τη Σαμπντόρια.
«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αγωνιστούμε θα είναι πρωτόγνωρες, όμως προέχει η δημόσια υγεία. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα την οποία σεβόμαστε. Δικός μας στόχος είναι να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο επίπεδο της Γιουβέντους. Τα ντέρμπι Γιουβέντους – Ιντερ είναι πάντα ξεχωριστά, όμως αυτό θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω όλων όσων διακυβεύονται στη βαθμολογία. Αυτό οφείλεται στη σκληρή και καθημερινή δουλειά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές μου» ανέφερε ο Αντόνιο Κόντε.
Αξιο αναφοράς ότι περίπου 500 οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν το Σάββατο στο προπονητικό κέντρο φωνάζοντας συνθήματα και εμψυχώνοντας τους παίκτες ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τη «Βέκια Σινιόρα».
Τραυματίες ο μπακ-χαφ Μόουζες (3/0) και ο μέσος Σένσι (12/3). Επιστρέφουν ο πολύτιμος γκολκίπερ Χαντάνοβιτς (21/0), ο στόπερ Μπαστόνι (13/1), ο μπακ-χαφ Ασαμόα (8/0), οι χαφ Μπρόζοβιτς (22/3), Γκαλιαρντίνι (11/2) και ο φορ Εσπόζιτο (5/1). Μία θέση στην άμυνα διεκδικούν οι Μπαστόνι και Ντ’ Αμπρόζιο και άλλη μια στα χαφ οι Βεσίνο και Ερικσεν. Με 3-5-2 οι «νερατζούρι» με τους Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνες επιθετικό δίδυμο.