ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟΒΙΤΣ
01.01

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

ΜΕΡΚΟΥΡ ΑΡΙΝΑ (16.364)
231
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

Facts Αγώνα

*Παράδοση: 5-1-1 εντός, 8-1-7 συνολικά. Οι μοναδικές χρονιές που η Στουρμ κέρδισε και δεν δέχθηκε γκολ ήταν το 1993 και το 1994.

Α’ Γύρος: Σανκτ Πόλτεν – Στουρμ Γκρατς    2-0

B΄Γύρος: Στουρμ Γκρατς – Σανκτ Πόλτεν    0-0
 

Το φετινό πρωτάθλημα των 12 ομάδων διεξήχθη με 2 γύρους. Μετά το τέλος των 22 αγωνιστικών η βαθμολογία χωρίστηκε στα δύο με τους βαθμούς των ομάδων να διαιρούνται στη μέση. Οι έξι πρώτοι μπήκαν στα πλέι οφ του πρωταθλητή και αυτοί που τερμάτισαν στις θέσεις 7-12 μπήκαν στα πλέι οφ κατάταξης. Πλέον οι ομάδες παίζουν 2 γύρους των 5 αγώνων (εντός-εκτός). Ο πρώτος του γκρουπ του πρωταθλητή αναδεικνύεται πρωταθλητής Αυστρίας και οδηγείται στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δεύτερος πηγαίνει στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τρίτος της κατάταξης πηγαίνει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ο γύρος θα εξαρτηθεί από τον Κυπελλούχο που μπαίνει απευθείας στους ομίλους. Ο πέμπτος από το γκρουπ του πρωταθλητή παίζει μονό αγώνα με τον πρώτο του γκρουπ κατάταξης, στην έδρα του δεύτερου. Ο νικητής παίζει διπλούς αγώνες με τον τέταρτο του γκρουπ πρωταθλητή και ο νικητής βγαίνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο τελευταίος από το γκρουπ κατάταξης πέφτει απευθείας στην 2η κατηγορία.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας μεταξύ των ομάδων είναι: 1)η στρογγυλοποίηση των βαθμών της κανονικής διάρκειας, 2)η διαφορά τερμάτων, 3)η καλύτερη επίθεση, 4)οι περισσότερες νίκες, 5)οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6)τα μεταξύ τους ματς.
 

Ρεπορτάζ

Ο Χάικο Φόγκελ την οδήγησε στην 2η θέση την περσινή χρονιά και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όμως δεν ενισχύθηκε τόσο ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι. Αποκλείστηκε εύκολα από τον Αγιαξ στον 3ο προκριματικό και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να μπει ούτε στους ομίλους του Γιουρόπα, μένοντας εκτός από την ΑΕΚ Λάρνακας. Αυτή η καταστροφή ήταν και οικονομική αλλά και θέμα πρεστίζ. Στη συνέχεια η Στουρμ έμεινε για τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη πηγαίνοντας με γκρίνια στη διακοπή των Εθνικών ομάδων τον μήνα Σεπτέμβριο. 

Ακολούθησε μία νίκη στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και ένας αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Αούστρια, μην επιτρέποντάς της να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Τον Νοέμβριο ο κόουτς Φόγκελ απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Ρόμαν Μέλιχ. Με αυτόν στον πάγκο της έκλεισε τη χρονιά εξαιρετικά με 3 νίκες και 1 ισοπαλία χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. 

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποδυναμώθηκε και αυτό είχε αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά με τη νίκη επί της Αούστρια στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας με καλή εμφάνιση, εξασφάλισε τα πλέι οφ τερματίζοντας 3η.
 

Αγωνιστικά Νέα

Τραυματίες οι Χάσπεκ (δ.χαφ, 16/0) και Λάκνερ (αμ.χαφ, 13/1).

Ρεπορτάζ

Πέρυσι σώθηκε στα μπαράζ, ούσα ουραγός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο κόουτς Κουμπάουερ που την κράτησε στην κατηγορία ξεκίνησε τη χρονιά μαζί της και την έκανε έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μετά το 2-0 στην έδρα της Ραπίντ, η ομάδα της Βιέννης της πήρε τον αρχιτέκτονα και εκεί άρχισε ο κατήφορος. 

Μέχρι την 11η αγωνιστική η Πόλτεν βρισκόταν μέχρι και στην 2η θέση της βαθμολογίας. Τον Οκτώβριο την ανέλαβε ο τεχνικός Πόποβιτς αλλά μαζί του η ομάδα έχει πάρει μόλις δύο νίκες από τότε. Το 2019 δεν έχει νίκη και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε από τη Μάτερσμπουργκ με 0-1, ούσα αρκετά άστοχη. Τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας εξασφαλίζοντας τα πλέι οφ και είναι ισόβαθμη με άλλες τρεις ομάδες. Πριν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας υπήρχαν σκέψεις για αλλαγή προπονητή αλλά η διοίκηση στήριξε τον Σέρβο προπονητή.

«Η προτεραιότητα είναι να μετατρέψουμε τις εμφανίσεις μας σε βαθμούς. Δεν το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα αυτό και πρέπει να αλλάξει με την Στουρμ» τόνισε ο κόουτς Πόποβιτς.
 

Αγωνιστικά Νέα

Αμφίβολος ο Χοφμπάουερ (μέσος, 10/0 ). Τραυματίας ο Ουεντραόγκο (φορ, 11/3).

Casino