Οι «ασπρόμαυροι» διατηρούν ένα θετικό σερί τεσσάρων νικών, τριών σε επίσημα παιχνίδια και μίας σε φιλικό απέναντι στη Βέχεν (2-0), το οποίο διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας τη Γ’ Γερμανίας και έπαιξαν δύο 30λεπτα.
Πριν τη διακοπή, η Έλβερσμπεργκ πήρε σημαντική νίκη (2-0) στην έδρα της Χέρτα με πρωταγωνιστή τον Εμπνουταλίμπ. Ο Γερμανός επιθετικός έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του μόλις στο 5ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να πιέζουν για να βρουν κι άλλο τέρμα πριν το ημίχρονο, μάταια όμως. Η ομάδα του Βάγκνερ ήταν εμφανώς ανώτερη μέσα στο γήπεδο, δημιουργούσε ευκαιρίες και ο Εμπνουταλίμπ διπλασίασε τα τέρματα, τόσο τα δικά του όσο και της ομάδας του, στο 59’. Το παιχνίδι ισορρόπησε, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, όμως στο 77’ έμειναν με 10 παίκτες και η συνέχεια ήταν… διαδικαστικού χαρακτήρα.
«Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Εσείς βλέπετε μία νίκη και τρεις ήττες, εγώ βλέπω την ομάδα με την περισσότερη κατοχή, που πατάει πιο πολύ στην αντίπαλη περιοχή, μια δυνατή ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και ήταν άτυχη. Όπως και να έχει, η διακοπή μας έδωσε μερικές ανάσες και την ευκαιρία να βελτιωθούμε, οπότε θα μπούμε για τη νίκη με αυτοπεποίθηση» ανέφερε ο Βίνσεντ Βάγκνερ πριν το παιχνίδι με την Ντιναμό Δρέσδης.