-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΛ - ΛΙΝΤΣ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: Λιντς – Χαλ 2-0
* Ντέρμπι του Γιόρκσαϊρ. Αρκετός ο φανατισμός.
* Η Λιντς έχει να κάνει το 2/2 απέναντι στη Χαλ από τη σεζόν 1989-90.
* Συνολική παράδοση (από το 1920-21): 15-12-24. Η Λιντς ηττήθηκε μόνο σε 1/7 τελευταίες επισκέψεις στην έδρα της Χαλ, αν και το «Χ» κυριαρχεί (2-4-1).
Το αρνητικό σερί συνεχίστηκε (0-2-7) ύστερα από την κάκιστη εμφάνιση απέναντι στην Μπάρνσλεϊ (0-1). Δεν άξιζε κάτι καλύτερο με τους φιλοξενούμενους να έχουν τα ηνία και να απειλούν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Λονγκ. Σημείωσαν το νικητήριο γκολ από το ριμπάουντ του Γούντροου (42’) στην ασταθή απόκρουση του 26χρονου γκολκίπερ, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ξεσπούν σε αποδοκιμασίες στο φινάλε.
«Η εμφάνισή μας ήταν απογοητευτική και δεν αξίζαμε τίποτα καλύτερο… Η Μπάρνσλεϊ πήρε απολύτως δίκαια τους τρεις βαθμούς» η ειλικρινής παραδοχή του Γκραντ ΜακΚαν, ο οποίος «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για το ντέρμπι του Γιόρκσαϊρ που ακολουθεί, αφού με τέτοια απόδοση η ομάδα του θα έχει μεγάλο πρόβλημα.
Ο συνεχιζόμενος κατήφορος έμπλεξε σε περιπέτειες τη Χαλ, με τη διαφορά που τη χωρίζει από τη ζώνη του υποβιβασμού να έχει μειωθεί επικίνδυνα (+4). «Πρέπει να παλέψουμε» το σύνθημα του ΜακΚαν, την ώρα που η ψυχολογία όλων βρίσκεται στα… τάρταρα.
Επανήλθε ο μέσος Σάμιουελσον (2/0). Ακολουθεί τώρα ο νεοαποκτηθείς Γουίλκς (ε,7/3). Νέα προβλήματα για τους στόπερ Μπερκ (30/0), Ντε Βάις (28/1), που χάνουν τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, αλλά και για τον χαφ Τοράλ (8/0). Εκτός, επίσης, ο μέσος Μπόουλερ (23/1) και ο εξτρέμ Λιούις-Πότερ (12/2). Χάνουν το υπόλοιπο οι Λιχάι (α,29/0), Κέιν (μ,4/0) και Ιβς (ε,31/5). Ενας τραυματισμός στον αστράγαλο δεν θα επιστρέψει στον 19χρονο επιθετικό Σκοτ (22/3 με τη Μάδεργουελ) να κάνει φέτος ντεμπούτο.
Κατέκτησε το πρώτο διπλό για το 2020 και την 3η διαδοχική νίκη με το ίδιο σκορ στην επικράτηση στο Μίντλεσμπρο (1-0), διατηρώντας την απόσταση από κορυφή (-4) και 3η θέση (+5). Ηταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο βρίσκοντας δίχτυα στην εκπνοή (Κλιτς 45’+1), αλλά δυσκολεύτηκε περισσότερο στην ανοιχτή επανάληψη όπου υπήρξαν καλές στιγμές εκατέρωθεν.
«Ηταν μια ακόμη καλή εμφάνιση από πλευράς των παικτών μου. Είχαμε τον έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά και χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες μετά την ανάπαυλα, ακόμα κι όταν η αντίπαλος προσπάθησε να αντιδράσει» ανέφερε με ικανοποίηση μετά το τέλος ο Μαρσέλο Μπιέλσα.
Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια στη Λιντς, όμως η διατήρηση του μηδέν στα τελευταία 3 παιχνίδια της έδωσε ισάριθμα τρίποντα.
Βρέθηκε ένοχος για ρατσιστικό σχόλιο προς τον Λέκο στο παιχνίδι με την Τσάρλτον (28/09) και τιμωρήθηκε με 8 αγωνιστικές, αλλά και «τσουχτερό» πρόστιμο, ο βασικός τερματοφύλακας Κίκο Κασίγια (35/0). Θα αντικατασταθεί από τον 19χρονο Μεσλιέ. Περιμένει το ντεμπούτο του ο μεσοεπιθετικός Ποβέντα. Εμεινε εκτός και ελπίζει σε επιστροφή ο σημαντικός μέσος Φίλιπς (30/1), που έλειψε μεσοβδόμαδα. Μένει και πάλι εκτός ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Ογκοστίν (3/0). Μακροχρόνια τραυματίας ο αμυντικός χαφ Φόρσο (7/0).