Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΑΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΣΠΕΤΣΙΑ – ΤΖΕΝΟΑ 1-2
* Γειτονικό ντέρμπι της Λιγουρίας.
* Goal/goal και over και τα 5 τελευταία μεταξύ τους και στις δύο έδρες για πρωτάθλημα και Κύπελλο.
* Ποδοσφαιριστής της Τζένοα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2004-05 (9/0) ο προπονητής της Σπέτσια, Βιντσέντζο Ιταλιάνο.
Εχασε την ευκαιρία να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή με το 2-2 με την Μπενεβέντο στο «Λουίτζι Φεράρις». Δύο φορές βρέθηκε να χάνει στο 5′ με πέναλτι και στο 15′, αμφότερες ισοφάρισε με τον Πάντεφ στο 11′ και στο 21′.
Εκνευρισμένος με τους παίκτες του ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, καθώς θεώρησε ότι δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να εκμεταλλευτούν την ποιότητά τους και έπεσαν στην παγίδα της αντιπάλου τους, οδηγούμενοι σε ένα ματς με πολλά νεύρα και χωρίς ρυθμό.
Στο +5 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη η Τζένοα, όμως δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής καθώς την περιμένει δύσκολο πρόγραμμα. Στη συνέχεια έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας Λάτσιο, Μπολόνια, Κάλιαρι και να υποδεχτεί Σασσουόλο, Αταλάντα.
Τιμωρημένος ο στόπερ Ραντοβάνοβιτς (29/0). Τραυματίας ο μπακ-χαφ Πελεγκρίνι (11/0). Με 3-5-2 οι Γενοβέζοι με τους Ντέστρο και Σκαμάκα επιθετικό δίδυμο.
Πολύτιμος ο βαθμός που πήρε απέναντι στην πρωτοπόρο Ιντερ στο «Αλμπέρτο Πίκο». Προηγήθηκε στο 12′ με τον Φαρίας, ισοφαρίστηκε στο 39′. Πολύ καλές επεμβάσεις από τον γκολκίπερ της, Προβεντέλ. Στο δεύτερο ημίχρονο σώθηκε δύο φορές από τα δοκάρια, ενώ προς το τέλος δύο γκολ των «νερατζούρι» ακυρώθηκαν με τη χρήση του VAR για οριακά οφσάιντ.
Πλέον βρίσκεται στο +5 από την τελευταία τριάδα. Και η αποστολή της για παραμονή μόνο εύκολη δεν είναι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της είναι εκτός έδρας με Τζένοα, Βερόνα, Σαμπντόρια. Εχει επίσης να φιλοξενήσει μέχρι το φινάλε Νάπολι, Τορίνο, Ρόμα.
Εκτός μάχης οι μπακ Ράμος (5/0), Ματιέλο (1/0). Επιστρέφουν ο στόπερ Ερλιτς (23/2), ο μπακ Μπαστόνι (19/1) και ο φορ και πρώτος σκόρερ της Ν’ Ζολά (21/9). Με 4-3-3 οι φιλοξενούμενοι με τους Βέρντε, Ν’ Ζολά, Γκιάζι στην τριάδα της επίθεσης.