-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ Η ΟΛΙΜΠΙΑ
Facts Αγώνα
Η Ολίμπια από την Παραγουάη υποδέχεται την Ιντερνασιονάλ από την Βραζιλία.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Αγώνας της προτελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
* Οι πρώτες δυο προκρίνονται στους «16», ενώ η ομάδα που θα πάρει την 3η θέση θα συνεχίσει στη φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα.
* Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα σε δύο οι περισσότερες ομάδες, ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια: 1) Διαφορά τερμάτων 2) Καλύτερη επίθεση 3) Περισσότερα εκτός έδρας γκολ.
Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει για τον εαυτό της μία θέση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες 2022, χαρίζοντας, παράλληλα, στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο.
* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Πέρα από ικανή ήταν και αρκετά τυχερή στην Βολιβία, όπου κέρδισε με 1-2 την Ολγουεϊς Ρέντι, βγάζοντας εις πέρας την δύσκολη αποστολή στο υψόμετρο της Λα Παζ. Ανοιξε το σκορ στο 23’ κόντρα στην ροή του αγώνα, ενώ νωρίτερα γλίτωσε το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Η εστία της «πολιορκήθηκε» καθ’ όλη τη διάρκεια και σώθηκε δύο φορές από τα δοκάρια.
Το νικητήριο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις (93’) από τον Ουρουγουανό φορ Σίλβα που μπήκε ως αλλαγή στο ματς. Ολα ανοιχτά για την πρόκριση, θέλει ρεβάνς από την Ιντερνασιονάλ μεταξύ άλλων και για να ξεπλύνει την συντριβή με 6-1 που υπέστη στο ματς της Βραζιλίας, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να την καταδικάζει προς το παρόν στην ισοβαθμία, αφού έχει αρνητικό συντελεστή τερμάτων (-4).
Ετσι είναι υποχρεωμένη να χτυπήσει τη νίκη, ενώ στο φινάλε υποδέχεται την Ντεπορτίβο Τατσίρα, που σίγουρα δεν θα είναι αδιάφορη έτσι πως έχει εξελιχθεί ο όμιλος. Στο πρωτάθλημα από την στιγμή που εκμηδενίστηκαν οι ελπίδες της για κατάκτηση του τίτλου της Απερτούρα στην αναμέτρηση με την Νασιονάλ Ασουνσιόν που ηττήθηκε με 2-1 έπαιξε με αναπληρωματικούς.
Θετική η πρόσφατη προϊστορία της όταν υποδέχτηκε Βραζιλιάνικους συλλόγους στο Λιμπερταδόρες, αφού αναδείχθηκε νικήτρια στα 4/5 τελευταία της ματς (4-0-1) από το 2012 και μετά.
Η αναπάντεχη ήττα της στην Βενεζουέλα από την Ντεπορτίβο Τατσίρα την έβαλε σε μπελάδες αναφορικά με την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Στα θετικά πάντως ότι ευνοείται σε όλες τις ισοβαθμίες λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων (+6) και σε αυτό συνετέλεσε η ευρεία νίκη της με 6-1 επί της τωρινής αντιπάλου της.
Στην Βενεζουέλα προηγήθηκε με πέναλτι στο 52’, έπαιξε με τη φωτιά αρκετές φορές και τελικά κάηκε, δεχόμενη την ανατροπή με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (77’, 86’). Το δεύτερο γκολ προήλθε από ασυνεννοησία αμυντικού με τον τερματοφύλακά της, με τον τελευταίο να υποπίπτει σε πέναλτι.
Την Κυριακή υπέστη άλλη μία οδυνηρή ήττα εντός έδρας με 1-2 από την μισητή συμπολίτισσα Γκρέμιο στον πρώτο τελικό του Γκαούσο. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Κυριακή, αλλά δεν την παίρνει και αλλιώς, θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Το εκτός έδρας κόμπλεξ της καλά κρατεί, ισάριθμες ήττες γνώρισε στα δύο φετινά ταξίδια της σε Βολιβία και Βενεζουέλα και έτσι μετράει μόλις ένα διπλό στις εννέα τελευταίες εξόδους της στην διοργάνωση (1-4-4).
Τραυματίας παραμένει ο βασικός μέσος Πάτρικ (33/6).