Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΒΕΡΤΟΝ - ΑΡΣΕΝΑΛ
Facts Αγώνα
* Τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, η Άρσεναλ -που καιγόταν για τη νίκη- συνέτριψε 5-1 εντός την «αδιάφορη» Έβερτον. Βέβαια, δεν εξασφάλισε θέση στην τετράδα, αφού την ίδια ώρα νικούσε και η Τότεναμ.
* Η Άρσεναλ δεν έχει διπλό στις 4 τελευταίες επισκέψεις της στο «σπίτι» της Έβερτον (0-1-3) για το πρωτάθλημα, που είναι το χειρότερο σερί της εκεί από την πενταετία 1989-94.
* Η Άρσεναλ έχει πετύχει 117 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Έβερτον, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.
* Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, αγωνίστηκε στην Έβερτον για μια εξαετία (2005-11).
* Ο προπονητής της Έβερτον, Σον Ντάις, δεν έχει νικήσει ποτέ εντός έδρας την Άρσεναλ (0-2-5).
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και αποφάσισε να αλλάξει ρότα, με τον τεχνικό Φρανκ Λάμπαρντ να αποτελεί παρελθόν μετά την ήττα (2-0) στην έδρα της Γουέστ Χαμ (21/1). Αντικαταστάτης του ο Σον Ντάις (πρώην της Μπέρνλι), ο οποίος καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά και να τη διατηρήσει στην κατηγορία. Το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς η ομάδα του προέρχεται από 8 αγώνες δίχως νίκη (0-2-6) και υποχώρησε στην προτελευταία θέση.
Συν τοις άλλοις, πούλησε έναν από τους πλέον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της, τον μεσοεπιθετικό Γκόρντον (16/3), στη Νιουκάστλ. Προσθήκες δεν έγιναν κι ενώ το είχε τόσο ανάγκη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της, οι οποίοι μαζεύτηκαν έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας για να διαμαρτυρηθούν κατά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πάντως, ενδιαφέρεται για τον ντελικάτο χαφ Ίσκο, που είναι ελεύθερος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει μόλις 3 νίκες σε 44 αναμετρήσεις με ομάδα που προπορεύεται στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ (3-9-32)! Το σερί των 8 αγώνων δίχως νίκη είναι το χειρότερό της στη λίγκα από το 1994. Επίσης, μετράει 4 συνεχόμενες εντός έδρας ήττες: σε όλες δέχθηκε μίνιμουμ 2 τέρματα!
Ανέτοιμοι ο αμυντικός Γκόντφρεϊ (4 συμ.), ο στόπερ Κιν (1 συμ.), ο μπακ Πάτερσον (13 συμ.), ο χαφ Γκάρνερ (6 συμ.) και ο έμπειρος εξτρέμ Τάουνσεντ. Λογικά με 4-4-2 θα παρατάξει την ομάδα του ο Ντάιτς.
Αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου, καθώς αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας την περασμένη Παρασκευή (27/1). Έπιασε τα γνωστά της στάνταρ απόδοσης στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να προηγηθεί σε 2-3 περιπτώσεις. Εντούτοις, οπισθοχώρησε μετά την ανάπαυλα με καταστροφικές συνέπειες, αφού οι γηπεδούχοι πίεσαν και βρήκαν το πολυπόθητο γκολ στο 64’, σε μια φάση που είχαν και δοκάρι.
Στο πρωτάθλημα πάει… τρένο και δικαίως ονειρεύεται τον πρώτο τίτλο από το 2004. Με ψυχωμένη εμφάνιση και γκολ στο 90’, υπέταξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-2 εντός) και διεύρυνε το αήττητο σερί της στους 13 αγώνες (11-2-0)! Έτσι, διατηρείται στο +5 από τη Σίτι έχοντας ένα ματς λιγότερο και ολοκλήρωσε τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας της στη λίγκα. Στο φινάλε των μεταγραφών ανακοίνωσε την προσθήκη του χρησιμότατου χαφ Ζορζίνιο από την Τσέλσι. Αποχώρησαν οι εφεδρικοί Σέντρικ (μπακ, 2 συμ.) και Λοκόνγκα (χαφ, 6 συμ.).
Να σημειωθεί ότι νίκησε και στις 3 προηγούμενες εξορμήσεις με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά: η τελευταία φορά που νίκησε στο πρωτάθλημα σε 4 σερί εκτός έδρας με μίνιμουμ 2 τέρματα διαφορά ήταν το 1953. Επίσης, έχει δεχθεί πρώτη γκολ μόλις 4 φορές στη φετινή λίγκα, αλλά απάντησε άμεσα: και στις 4 περιπτώσεις χρειάστηκε 17 κατά μέσο όρο για να ισοφαρίσει!
Φρεσκαρίστηκε η ενδεκάδα της στον αγώνα Κυπέλλου. Διαθέσιμοι για ντεμπούτο οι νεοφερμένοι Κίβιορ (αμυντικός) και Ζορζίνιο (χαφ). Ερωτηματικά ο Παρτέι (χαφ, ) και ο Σμιθ Ρόου (χαφ, ), ανακάμπτει ο επιθετικός Νέλσον (2/2). Χάνουν ένα ακόμα ο χαφ Ελνένι (5 συμ.) και ο Ζεσούς (φορ, 14/5).