Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Ηττήθηκε 1-0 με αυτογκόλ του Μπουραμπιά στις καθυστερήσεις στο γειτονικό ντέρμπι στην Πάρμα. Συνολικά πάντως αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς δεν είχε την εικόνα των πρώτων αγωνιστικών, κυρίως από τη μέση και μπροστά. Μάλιστα, η αντίπαλός της έχασε και πέναλτι στο 74’, το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ της Κονσίλι.
Πέντε άσοι έχουν εμφανιστεί στα ισάριθμα φετινά παιχνίδια της στη Σέριε Α.
«Και εμείς και η Αταλάντα είμαστε δύο ομάδες που προσπαθούν πάντα να κάνουν παιχνίδι. Εχουμε μία συγκεκριμένη ταυτότητα. Η αντίπαλός μας είναι μία από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Εμείς θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας την κακή εμφάνιση στην Πάρμα και να επαναλάβουμε αυτή που κάναμε στο τελευταίο εντός έδρας με τη ΣΠΑΛ. Πέρυσι χάσαμε 2-6. Ηταν το τρίτο παιχνίδι σε διάστημα μίας εβδομάδας, όπως είναι και το σημερινό. Είχαμε παίξει τότε πολύ ανοιχτά και η Αταλάντα μας τιμώρησε. Αλλά ούτως ή άλλως η αντίπαλός μας έκανε πέρυσι πολλές μεγάλες νίκες, δεν ήταν η μοναδική αυτή στο Ρέτζιο Εμίλια» υποστήριξε ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.
Τραυματίες ο μπακ Ροζέριο (1/0) και ο μεσοεπιθετικός Τζούρισιτς (1/0). Με 4-3-3 οι «νεροβέρντι» με τους Ντεφρέλ, Μπεράρντι, Καπούτο στην τριάδα της επίθεσης.
Σούπερ εμφάνιση στο «Ολίμπικο», δίκαιη η νίκη επί της Ρόμα με την οποία διατήρησε και την εξαιρετική εκτός έδρας παράδοση με τους «τζιαλορόσι» (αήττητη στα 6 τελευταία με 4 διπλά). Ο φορ Σαπάτα μπήκε στο γήπεδο στο 60’ και έκανε τη διαφορά ανοίγοντας στο 70’ τον δρόμο για το τρίποντο. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Ντε Ρόουν στο 90’.
Τρίτη φετινή νίκη εκτός έδρας σε ισάριθμα ματς και αναρρίχηση στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Την Τρίτη φιλοξενεί στο Μιλάνο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για το Τσάμπιονς Λιγκ θέλοντας να δώσει απαντήσεις έπειτα από τη βαριά ήττα στην πρεμιέρα στην Κροατία από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-0).
«Θα παίξουμε για μία ακόμα φορά εκτός έδρας. Ανυπομονούμε όλοι να επιστρέψουμε στο Μπέργκαμο. Θα κάνουμε υπομονή ακόμα μία εβδομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια εικόνα με αυτή που είχαμε στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια με τη ΣΠΑΛ, την Τζένοα και τη Ρόμα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ανακτήσουμε την ενέργειά μας και να σκεφτόμαστε αποκλειστικά τον αγώνα με τη Σασσουόλο. Είναι πολύ δύσκολη η αποστολή των παικτών όταν υπάρχουν τόσες πολλές αναμετρήσεις μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.
Τραυματίας ο φορ Μουριέλ (4/3). Με 3-4-1-2 οι «μπεργκαμάσκι» με τους Ιλιτσιτς και Σαπάτα επιθετικό δίδυμο και τον Γκόμες σε ρόλο τρεκουαρτίστα.