Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
Facts Αγώνα
Α’ γύρος: Λιντς – Μπρίστολ Σίτι 2-0
* Η Λιντς είναι η ομάδα που έχει χάσει τους λιγότερους βαθμούς ενώ βρέθηκε μπροστά στο σκορ (3), αλλά και αυτή που έχει κερδίσει τους περισσότερους εκτός έδρας όταν δέχθηκε πρώτη γκολ (13).
* Συνολική παράδοση (από το 1920-21): 8-9-22. Η Λιντς είναι αήττητη σε 4 αγώνες (3-1-0) και έχασε μόνο 1/13 πιο πρόσφατους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (10-2-1).
Μετά από 3 διαδοχικές ήττες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, απέσπασε το 1-1 στο Πρέστον. Με καλά διαστήματα και οι δύο ομάδες, έστω κι αν η γηπεδούχος ήταν αυτή που υπερείχε στα σημεία, πιέζοντας στο φινάλε για το νικητήριο γκολ. Μπήκε μπροστά λίγο πριν από την ανάπαυλα (Τζόνσον 42’), ενώ η Μπρίστολ Σίτι ισοφάρισε στο 69’ με τον Ντιντιού να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.
«Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, όμως είμαι ευχαριστημένος με το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό. Οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς και δεν ήταν εύκολο να τα καταφέρουν» τόνισε μετά τη λήξη ο Λι Τζόνσον, εμφανώς ευχαριστημένος με τη μοιρασιά που κράτησε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες στους 6 βαθμούς.
Μετά από ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, που κράτησε από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, η Μπρίστολ Σίτι βρέθηκε εντός 6άδας και, πλέον, καλείται να διατηρηθεί πάνω από τους διώκτες της. Ακολουθούν κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια, αρχής γενομένης με αυτό απέναντι στη Λιντς. Κάκιστη η παράδοση (1-2-10).
Εγινε αναγκαστική αλλαγή και μένει εκτός ο τερματοφύλακας Μαένπα (25/0), που επανήλθε πρόσφατα από τραυματισμό. Στα πιτς και ο εφεδρικός γκολκίπερ Φίλντινγκ (5/0), με την Μπρίστολ Σίτι να προχωράει άμεσα στην απόκτηση του 27χρονου Στέφαν Μαρίνοβιτς (Γουέλινγκτον Φίνιξ). Αγνωστο αν θα πραγματοποιήσει άμεσα ντεμπούτο ή αν θα προτιμηθεί ο Ο’Λίρι (5/0). Μακροχρόνια τραυματίες οι μέσοι Γουόλς (6/0) και Σμιθ (2/0). Διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα ο 19χρονος επιθετικός Σεμένιο (1/0), που πραγματοποίησε ντεμπούτο ως αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.
Η αντίδρασή της στη μεσοβδόμαδη ήττα από την ΚΠΡ (1-0) ήταν άψογη και έφερε τον θρίαμβο στο ντέρμπι με τη Γουέστ Μπρομ (4-0). Ανοίγοντας το σκορ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού με το εκπληκτικό σουτ του Ερνάντεζ, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της, η οποία με τη σειρά της περιορίστηκε σε ελάχιστες φάσεις. Αλλα δύο γκολ σημείωσε ο Μπάμφορντ (28’, 63’), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Αλιόσκι (92’).
«Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι για πρώτη φορά φέτος διατηρήσαμε τα ίδια επίπεδα συγκέντρωσης και προσπάθειας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ηταν μια ομαδική επιτυχία που ανήκει αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές μου» το χαρακτηριστικό σχόλιο του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος σπανίως παρουσιάζεται απόλυτα ικανοποιημένος στους εκπροσώπους του Τύπου.
Η ομάδα του παρέμεινε στη 2η θέση και στο -2 από την κορυφη, με την επίσκεψη στο «Αστον Γκέιτ» απέναντι στην αξιόλογη Μπρίστολ Σίτι να δείχνει ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια για άνοδο, όπως βέβαια και οι αναμετρήσεις που ακολουθούν. Η Λιντς ηττήθηκε στα 3/5 τελευταία ταξίδια της (1-1-3), όμως στο συγκεκριμένο γήπεδο συνήθως τα καταφέρνει.
Ο Μπιέλσα επιβεβαίωσε πως δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Παραμένει εκτός δράσης και αποτελεί σημαντική απώλεια ο πρώτος σκόρερ Ρουφ (26/14). Δεν προλαβαίνουν ο αμυντικός χαφ Φόρσο (23/0) και ο νεαρός επιθετικός Κλαρκ (16/2), αν και ο δεύτερος αναμένεται να αγωνιστεί με την U23 τις επόμενες ημέρες.