-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ
Facts Αγώνα
* Χωρίς θεατές.
* Η Αλμπαθέτε δεν έχει νικήσει ποτέ την Εσπανιόλ στην Βαρκελώνη (0-1-5).
Βρέθηκε στη Segunda μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Απογοητευτική χρονιά καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση σε απόσταση 8 πόντων από την προτελευταία Μαγιόρκα. Διόλου αποτελεσματική, με τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (27 γκολ σε 38 αγώνες).
Ο Βιθέντε Μορένο είπε το «ναι» στην δύσκολη αποστολή προκειμένου να την επαναφέρει στην Primera, παίρνοντας τη θέση του υπηρεσιακού για έναν μήνα Φρανθίσκο Ρουφέτε. Εχει τρεις ανόδους τα τελευταία 7 χρόνια.
Ο αμυντικός Χάβι Λόπεθ κρέμασε τα παπούτσια του έπειτα από 13 χρόνια στην ομάδα. Καλές μεταγραφές ο επιθετικός Χάβι Πουάδο που επιστρέφει μετά από δανεισμό στην Σαραγόσα και ο μέσος Άλεξ Λόπεθ που ήταν δανεικός στην Λούγκο.
Δεν θα λείψει κανείς από τους βασικούς. Πανέτοιμος ο αμυντικός Οσκαρ Γκιλ (36/1) που αποκτήθηκε από την Έλτσε. Σε δίλημμα ο Μορένο για τον βασικό γκολκίπερ ανάμεσα σε Ντιέγκο Λόπεθ και Οϊερ.
Εσωσε την περσινή σεζόν με δύο νίκες στο φινάλε της περιόδου. Προτελευταία αγωνιστική εντός με την Σαραγόσα (4-1) και τελευταία αγωνιστική εκτός με την Κάντιθ (0-1), με συνέπεια να παραμείνει στη Segunda τερματίζοντας έναν πόντο πάνω από το όριο του υποβιβασμού.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει προπονητή τον Λούκας Αλκαράθ, με τον οποίο βελτίωσε την αμυντική λειτουργία της. Προτιμάει το 4-2-3-1 αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα σε κάποια ματς με δύο επιθετικούς.
Στα μεταγραφικά κινήθηκε μετρημένα με σκοπό πάντως να καλύψει κενά σε όλες τις γραμμές. Σημαντική η απόκτηση του μέσου Άλβαρο Χιμένεθ μετά την εξαιρετική παρουσία που είχε ως δανεικός από τη Χετάφε την περασμένη σεζόν. Στην πόρτα εξόδου ο Ουκρανός επιθετικός Ζοζούλια.
Ο μέσος Λιμπέρτο (23/2) που αποκτήθηκε από τη Γέιδα και ο αμυντικός Γκροσίτο (8/1) θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών.