-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Ηταν γνωστό εξαρχής πως η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη και πως ο στόχος της παραμονής θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Μετά τις πρώτες ενθαρρυντικές εμφανίσεις, φάνηκαν οι εγγενείς αδυναμίες της και τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα έχουν φέρει έντονο προβληματισμό.
Το βράδυ της Πέμπτης είδε την ιστορία να επαναλαμβάνεται ανάποδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γκέτεμποργκ. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί 2-0 εντός της Χέλσινμποργκ και έμεινε στο 2-2, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο 90’, αυτή τη φορά έμεινε η ίδια με 2-0 πίσω στο σκορ στις αρχές της επανάληψης (9’, 54’), κατάφερε όμως να φύγει με 1 πόντο μειώνοντας αρχικά με τον Εντι Σιλίσουφαϊ στο 73’ και με τον Καρλ Γιόχανσον στην εκπνοή των καθυστερήσεων (90+6’).
Τραυματίες ήταν μετά το ματς της Πέμπτης ο βασικός αμυντικός Τομπίας Κάρλσον (8 συμ., 2 γκολ) και ο βασικός επιθετικός Ενσίμα Πέτερ (7 συμ., 1 γκολ, 1 ασίστ), εντούτοις πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση και συμπεριλήφθηκαν στην 20μελή αποστολή.
Χάνει τη φετινή χρονιά ο επιθετικός Κβάμε Κιζίτο (1 συμ.), που τραυματίστηκε στους χιαστούς στο ματς με τη Χέκεν. Εκτός αποστολής έμειναν και πάλι ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Τιμ Ερλάντσον και ο μακροχρόνια τραυματίας αμυντικός Μαχμούτ Οτσέν.
Επιστροφή στις επιτυχίες, επιβλήθηκε καθαρά 2-0 εντός έδρας της σκληροτράχηλης νεοφώτιστης Βόρμπεργκ. Μεστή εμφάνιση, προηγήθηκε στο 29’, διπλασίασε στο 52’, δεν ανοίχτηκε, δε ρίσκαρε, δεν υποτίμησε τη φιλοξενούμενη, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και κοίταξε την ουσία, φτάνοντας σε μια καθαρή νίκη.
Παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, με τη διαφορά της από τις ομάδες που ακολουθούν να είναι στους 4 βαθμούς. Το κλίμα παραμένει πολύ καλό, υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την πορεία έως τώρα, ενώ ο Γενς Γκούσταφσον σε δηλώσεις του τόνισε πως το φετινό πρόγραμμα είναι πολύ βεβαρυμμένο, με δύο ματς της εβδομάδα και οι παίκτες παίζουν στο κόκκινο. Προαναγγελία rotation μοιάζει αυτό.
Δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως ο γκολκίπερ Τζούλιους Λίνγκρεν, ο αμυντικός Ολιβερ Στέφανσον και ο μέσος Κρίστοφερ Κχαζέμι, όλοι τους μακροχρόνια τραυματίες. Αμφίβολος παραμένει ο βασικός μεσοεπιθετικός Σίμον Τερν (8 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ), που δεν έπαιξε στα δύο τελευταία εξαιτίας τραυματισμού.
Παίκτης της ομάδας είναι ο Λίνους Χαλένιους, ο οποίος τελικά δε συμφώνησε με τη Σούντσβαλ να επιστρέψει στην ομάδα που αναδείχθηκε, προτίμησε την πρωτοπόρο της Αλσβένσκαν να συνεχίσει την καριέρα του μετά το πέρασμά του τα δύο τελευταία χρόνια από τον ΑΠΟΕΛ. Θα έχει πάντως δικαίωμα συμμετοχής μετά τις 29 Ιουλίου που ανοίγει η μεταγραφική περίοδος.