Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Facts Αγώνα
* Την Πέμπτη η Σαχτάρ Ντόνετσκ πέτυχε τη 2η νίκη της σε 3 αναμετρήσεις με την Μπενφίκα (2-0-1). Οι «αετοί» έχουν 4-0-2 εντός κόντρα σε Ουκρανούς, ενώ η Σαχτάρ έχει πανηγυρίσει 5 διπλά σε 9 επισκέψεις της στην Πορτογαλία (1 ισοπαλία, 3 ήττες).
* Η Μπενφίκα δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ (19-3-0)! Η τελευταία ήττα της στη Λισσαβώνα ήταν στην προηγούμενη έκδοση του θεσμού, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τον Δεκέμβριο του 2008!
* Στα 5 από τα 6 τελευταία φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια της Σαχτάρ σημειώθηκε g/g. Στις 4 από αυτές τις περιπτώσεις, μάλιστα, συνδυάστηκε και με over (έχει επιβεβαιωθεί στα 6 από τα 7 φετινά).
* Η Σαχτάρ δεν έχει χάσει κανένα από τα 7 τελευταία παιχνίδια της απέναντι σε ομάδες από την Πορτογαλία (5 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό και στις 4 τελευταίες περιπτώσεις που έφτασε στα νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παρότι σε ούτε μία φορά δεν γνώρισε την ήττα στο πρώτο παιχνίδι.
Α’ ΜΑΤΣ: Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπενφίκα 2-1. Σε μια σχετικά ισορροπημένη συνάντηση, η Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε τις καλύτερες στιγμές και προηγήθηκε στο 56’ με τον Πάτρικ. Δέκα λεπτά αργότερα ανταπέδωσε ο Πίτσι με πέναλτι, ενώ στο 72’ ο Κοβαλένκο αποκατέστησε την τάξη.
Πέρασε με ικανοποιητικό βαθμό το τεστ χαρακτήρα που είχε τη Δευτέρα το βράδυ στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε, όπου έφτασε στο διπλό (0-1) και παρέμεινε στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ευτύχησε να προηγηθεί σε μία από τις πρώτες καλές ευκαιρίες της (15’), ενώ στη συνέχεια έκανε διαχείριση του 0-1 κι ενώ υπήρχαν στιγμές που απειλήθηκε από τους γηπεδούχους.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, επανήλθε στις νίκες μετά από 4 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, που ήταν το χειρότερο σερί της εδώ και 1,5 χρόνο! Να αναφερθεί ότι έχει χάσει 35 φορές εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ ευρωπαϊκού θεσμού και έχει πάρει την πρόκριση μόνο στις 12 περιπτώσεις εξ αυτών.
Μοιρασμένο το ισοζύγιο πρόκριση-αποκλεισμός (2-2) στις 4 περιπτώσεις νοκ άουτ που έχασε με σκορ 2-1 εκτός έδρας στην πρώτη συνάντηση. Βέβαια, προκρίθηκε και τις 5 προηγούμενες φορές που βρέθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ!
«Δεν τα παρατάω ποτέ σε καμία διοργάνωση. Το μόνο που μου λέει ο πρόεδρος είναι να κερδίζει τον επόμενο αγώνα. Πρέπει να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στην άμυνα στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σαχτάρ και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τι θα μας δώσει το ίδιο το ματς», επισήμανε ο τεχνικός Λάζε.
Εξέτισε και επιστρέφει ο νεοφερμένος και βασικός χαφ Βάιγκλ, χάνουν ένα ακόμα οι ενδεκαδάτοι Αντρέ Αλμέιδα (μπακ), Γκάμπριελ (χαφ) και ο έμπειρος στόπερ Ζαρντέλ. Αποθεραπεύτηκαν εγκαίρως ο Σάμαρης (ημιβασικός χαφ) και ο Βινίσιους (πολύτιμος φορ), που αποκόμισαν μικροενοχλήσεις από το ματς της Δευτέρας, στο οποίο παρατάχθηκε με σχετικά δυνατή ενδεκάδα.
Εχει πάρει τόσο μεγάλη διαφορά στην κορυφή του πρωταθλήματος, που λογικό ήταν να έχει το μυαλό της μόνο στη ρεβάνς με την Μπενφίκα, ειδικά από τη στιγμή που πήρε το πάνω χέρι στο ζευγάρι. Υποδέχθηκε την Ντεσνά στην επανέναρξη και έφτασε στη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρλος στο 94’.
Πολύ κακή η εμφάνισή της και στάθηκε τυχερή, όταν το γκολ των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο ακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR, που μόλις έκανε… πρεμιέρα στην Ουκρανία. Ροτέισον, κυρίως στα μετόπισθεν, από τον Κάστρο με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι, κάτι που δεν του βγήκε.
«Ξέρουμε πόσο απρόβλεπτο είναι το ποδόσφαιρο, όμως ταξιδέψαμε με καλή ψυχολογία και θετική διάθεση. Για πρώτη φορά δουλεύω σε ομάδα που είχε τόσο μεγάλη διακοπή τον χειμώνα. Ακούστηκαν πολλά πριν το πρώτο παιχνίδι και τη φυσική κατάσταση των παικτών μου, όμως εγώ ήξερα ότι ήταν έτοιμοι. Είμαι, λοιπόν, ήρεμος πριν τον επαναληπτικό. Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι και όλα είναι ανοιχτά», σχολίασε ο τεχνικός Κάστρο, ο οποίος δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική που μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Ντονέτσκ. Πολύ επικίνδυνη στην κόντρα, ένα παιχνίδι που λατρεύει.
Εξέτισε και επιστρέφει ο Ντοντό (βασικός αρ. μπακ), εκτός παραμένει ο Σόλομον (ημιβασικός εξτρέμ), ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Ντεντίνιο (αναπληρωματικός μέσος) και Πιχαλιόνοκ (αναπληρωματικός μέσος). Μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Αλαν Πάτρικ (βασικός μέσος) και Κοβαλένκο (ημιβασικός μέσος), όμως όλα δείχνουν ότι θα βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα.