Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ - ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ:
Επαναληπτικός αγώνας για την προημιτελική φάση. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τους δύο αγώνες δεν υπάρχει παράταση, αλλά απευθείας πέναλτι.
* Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο κερδίζει και την απευθείας είσοδο της στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ υπάρχει και σημαντικό χρηματικό έπαθλο 54.000.000 Ρεάλ Βραζιλίας, που αντιστοιχεί σε σχεδόν 9 εκατομμύρια ευρώ.
Α’ ΜΑΤΣ: Φλουμινένσε – Ατλέτικο Μινέιρο 1-2: Η Ατλ. Μινέιρο προηγήθηκε με αυτογκόλ στο 13’, ισοφαρίστηκε από το σημείο του πέναλτι στο 42’ αλλά ανέκτησε ξανά το προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Χουλκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
* Στο πρωτάθλημα: Φλουμινένσε – Ατλέτικο Μινέιρο 1-1
* Αήττητη στα έξι τελευταία μεταξύ τους η Ατλέτικο Μινέιρο (2-4-0).
* Άλλες τρεις φορές έχουν συναντηθεί σε νοκ άουτ φάσεις διοργανώσεων και η Ατλ. Μινέιρο μετράει ισάριθμες προκρίσεις. Το 2000 η πιο πρόσφατη φορά ξανά στα προημιτελικά του Κυπέλλου λόγω του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ.
Μαγική η πορεία της μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα συνέχισε με νίκη, κερδίζοντας εκτός έδρας με 0-2 την Φορταλέζα, σκοράροντας και τα δύο της τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (49’, 69’).
Οδηγεί σταθερά την κούρσα της κατάταξης, έχοντας αποσπαστεί επτά βαθμούς από την 2η Παλμέιρας και παράλληλα επέκτεινε το αήττητο σερί της στις 12 αγωνιστικές (10-2-0). Είναι μακράν η πιο αποδοτική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της, είναι χαρακτηριστικό πως και τα 9 τελευταία γκολ στις (5) εξόδους της σημειώθηκαν από το 49’ και μετά.
Σε χαμηλούς τόνους οι δηλώσεις του Κούκα περί προοπτικής πρωταθλήματος, τονίζοντας πως ο τίτλος του πρωταθλητή του πρώτου γύρου είναι μικρό πλεονέκτημα και πως η ομάδα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο.
Τραυματίας ο βασικός επιθετικός Σαβαρίνο (10/4), δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αμυντικός Νάταν Σίλβα (10/1).
Χωρίς να θέλξει με την παρουσία της (8-9 τελικές, 44%-56% κατοχή μπάλας) επικράτησε 2-1 της Σάο Πάολο και έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα με τον Μαρκάο στον πάγκο. Συγκέντρωσε 10 βαθμούς (3-1-0) στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, αναρριχήθηκε στην 7η θέση και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (-1) από την προνομιούχο 6άδα που δίνει συμμετοχή στο Λιμπερταδόρες.
Σκόραρε (το πρώτο γκολ) ξανά από στημένη φάση, αλλά στην ισοφάριση των φιλοξενούμενων με πέναλτι ο διαιτητής δεν απέβαλλε όπως όφειλε τον παίκτη της που έκανε την ανατροπή. Στη ρεβάνς του Κυπέλλου καλείται να κερδίσει την Ατλ. Μινέιρο τουλάχιστον οριακά με ένα γκολ διαφορά για να διεκδικήσει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι.
Παρελθόν αποτελεί ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός Νενέ (15/1), που παροπλίστηκε με τον Μαρκάο και έψαξε διαφυγή, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στη λύση του συμβολαίου του.
Μη διαθέσιμοι λόγω τραυματισμού ο βασικός αριστερός μπακ Εζίντιο (15/0), ο βασικός μέσος Μαρτινέλι (17/0), οι μεσοεπιθετικοί Λούκα (10/3), Γκαμπριέλ Τεϊχέιρα (12/1) και ο αναπληρωματικός μπακ Μανοέλ (8/0). Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο μεσοεπιθετικός Κασάρες (12/1).