Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ - ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ
Facts Αγώνα
* ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 28 σύλλογοι θα παίξουν όλοι εναντίον όλων σε ένα γύρο 27 αγωνιστικών. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2023. Η Μπόκα – ως κάτοχος του Κόπα ντε λα Λίγκα – έχει ήδη διασφαλισμένη συμμετοχή, όπως και όποια ομάδα κατακτήσει το Κύπελλο. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για το προσεχές Λιμπερταδόρες – αλλά και οι έξι για το Σουνταμερικάνα – θα προκύψουν από τη συνολική βαθμολογία που θα σχηματιστεί από τις 14 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του τελευταίου Κόπα ντε λα Λίγκα και τις 27 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος.
* Στο Κόπα ντε λα Λίγκα: Ατλέτικο Τουκουμάν – Χιμνάσια Λα Πλάτα 1-2
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Βέλεζ και παραμένει αήττητη μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχοντας καταγράψει δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Σκόραρε στο 19’ ο δεξιός μπακ Καμπάσο, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε περισσότερες φάσεις από την αντίπαλό της και θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ.
Στην ειδική κατάταξη παραμονής έχει προβάδισμα τριών πόντων από τη γραμμή σωτηρίας, ενώ απέχει οκτώ πόντους από τις θέσεις της συνολικής βαθμολογίας που δίνουν διεθνές εισιτήριο.
Την ερχόμενη Παρασκευή θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αλντοσίβι.
Χτύπησε και θα απουσιάσει για ένα δεκαήμερο ο Ουρουγουανός αμυντικός Σαντοβάλ. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος ο επιθετικός Μενέντες. Δεν έχουν αποθεραπευτεί ακόμα ο Ουρουγουανός μέσος Ραμίρο Κριστόμπαλ (3/0) και ο κεντρικός αμυντικός Μαρσέλο Ορτίς (13/1).
Συνέχισε την εντυπωσιακή φετινή της πορεία επικρατώντας 1-0 ως γηπεδούχος της Ντεφένσα. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και τη λύση έδωσε ο μεσοεπιθετικός Μούρο στο 78’ και ενώ είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα. Ετσι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία της Νιούελς (εντός έδρας 2-2 με την Πατρονάτο και ενώ προηγήθηκε 2-0) και ισοβαθμεί μαζί της στην κορυφή. Με νίκη σήμερα θα την προσπεράσει κιόλας, αφού το συγκρότημα του Ροσάριο έφερε νέα ισοπαλία χθες (1-1 με την Πλατένσε).
Μετά από έξι αγωνιστικές μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ στη συνολική βαθμολογία (Κόπα ντε λα Λίγκα + πρωτάθλημα) έχει περάσει στη 2η θέση και εάν τελείωνε τώρα η σεζόν θα εξασφάλιζε απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του προσεχούς Κόπα Λιμπερταδόρες.
Το ερχόμενο Σάββατο θα υποδεχτεί την Κολόν Σάντα Φε.
Θα παραταχθεί με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε εναντίον της Ντεφένσα. Ο επιθετικός Ταραγόνα (18/11) έχει υποστεί ρήξη χιαστών και αναμένεται να επιστρέψει το 2023. Συνεχίζουν την αποθεραπεία τους ο μέσος Τσεκίνι (6/0) και ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός Φράτα (7/0).