Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ - ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ
Facts Αγώνα
* Τελευταία αγωνιστική.
Η Βραζιλία και φέτος θα βγάλει 14 ομάδες στις δύο διασυλλογικές διοργανώσεις της Νοτίου Αμερικής, 8 στο Λιμπερταδόρες (1-8 θέσεις) και 6 στο Σουνταμερικάνα (9-14 θέσεις).
Τα 5 από τα 6 εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Λιμπερταδόρες έχουν εξασφαλίσει
1) η πρωταθλήτρια Παλμέιρας
2) η νταμπλούχος Φλαμένγκο (Κύπελλο + Λιμπερταδόρες)
3) Ιντερνασιονάλ
4) Φλουμινένσε
5) Κορίνθιανς
Ανοιχτό είναι ακόμα το τελευταίο εισιτήριο. Θα το λάβει η ομάδα που θα τερματίσει στην 6η θέση. Οι επόμενες δύο (7η + 8η) θα χρειαστεί να περάσουν από την διαδικασία των προκριματικών.
Στο Κόπα Σουνταμερικάνα η Βραζιλία θα εκπροσωπηθεί από 6 ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν από την 9η έως και την 14η θέση. Σίγουρα σε αυτές θα βρίσκονται η Σάντος και η Γκοΐας.
Στην Β’ κατηγορία έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά Ζουβεντούδε, Αβαΐ και Κοριτίμπα.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
1) Περισσότερες νίκες
2) Διαφορά τερμάτων
3) Καλύτερη επίθεση
4) Μεταξύ τους αποτελέσματα
5) λιγότερες κόκκινες κάρτες
6) λιγότερες κίτρινες κάρτες
Πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στην εκτός αναμέτρηση με την Ατλ. Γκοϊανιένσε. Με μπόλικη δόση τύχης και χάρη στο δυνατό μακρινό σουτ του Τέρανς ισοφάρισε στο 62’. Έφυγε έτσι με τον πολύτιμο βαθμό (1-1), που της δίνει την πολυτέλεια να κρατάει την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την 6η προνομιούχο θέση, που χαρίζει το τελευταίο εισιτήριο για τους ομίλους του Λιμπερταδόρες.
Στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του ο κόουτς Σκολάρι. Αρκετά επικριτικός με τους ποδοσφαιριστές του. Χαρακτήρισε απαίσια και φρικτή την εμφάνιση της ομάδας του σε ένα από τα σημαντικότερα ματς που είχε να δώσει.
Προς το παρόν (εδώ και 28 αγωνιστικές) κατέχει την 6η θέση. Για να διατηρηθεί εκεί χρειάζεται μόνο νίκη ώστε να μην εξαρτάται από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. Συγκεκριμένα της Ατλ. Μινέιρο με την οποία ισοβαθμούν αλλά η ίδια υπερτερεί λόγω περισσότερων νικών.
Άρα ουσιαστικά με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Ατλ. Μινέιρο κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Λιμπερταδόρες. Αυτό δεν ισχύει βέβαια στο ενδεχόμενο ήττας αφού η τωρινή αντίπαλός της, Μποταφόγκο είναι στο -2 και έτσι με νίκη μπορεί να την ξεπεράσει στην βαθμολογία.
Σε αυτό το σενάριο (της ήττας) μπορεί να χάσει εντελώς την συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες και να βγει εκτός 8άδας αν ταυτόχρονα δεν ηττηθεί η Ατλ. Μινέιρο και κερδίσει μία εκ των Αμέρικα Μινέιρο ή Φορταλέζα, με τις οποίες (θα) υστερεί στην ισοβαθμία.
Τραυματίες οι μέσοι Ούγκο Μόουρα (25/1) και Λέο Σιταντίνι (20/1). Αμφίβολος ο βασικός αμυντικός Πέντρο Ενρίκε (28/0).
Κυριάρχησε κατά κράτος και από τα πρώτα λεπτά την Πέμπτη απέναντι στη Σάντος και το 3-0 είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Στο πρώτο 45λέπτο είχε ένα δοκάρι, δύο ακυρωθέντα γκολ και ένα γκολ από το 10ο λεπτό χάρη σε μακρινό σουτ του Λούκας Φερνάντες
Δυνατό ήταν το ξεκίνημά της και στο δεύτερο μέρος. Στο 49’ σημάδεψε άλλη μια φορά το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, για μα διπλασιάσει τα τέρματα της στο 50’. Δεν πάτησε φρένο και στο 70’ σκόραρε και τρίτη φορά με τον πρώην φορ του Ολυμπιακού, Τικίνιο, που έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 4-0 στο 87’.
Με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 8η θέση και αν παραμείνει εκεί θα γιορτάσει την έξοδο της στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ωστόσο στο φινάλε είναι όλα ανοιχτά και πολύ ρευστά. Μπορεί να τερματίσει από την 6η μέχρι την 11η θέση.
Το πιο ιδανικό σενάριο είναι να κερδίσει την Ατλ. Παραναένσε ώστε να «καπαρώσει» σίγουρα ένα εισιτήριο για το Λιμπερταδόρες. Αν την ίδια ώρα δεν νικήσει η Ατλ. Μινέιρο στην έδρα της Κορίνθιανς θα μπει απευθείας στους ομίλους ως 6η. Σε περίπτωση ισοπαλίας για να παραμείνει 8η πρέπει να μην κερδίσουν οι δύο ομάδες από κάτω της (Αμέρικα Μινέιρο, Φορταλέζα), ενώ σε ενδεχόμενο ήττας πρέπει να ηττηθεί η Αμέρικα Μιν. και να μην κερδίσουν Φορταλέζα και Σάο Πάολο.
Τιμωρημένος ο μέσος Γκάμπριελ (14/2). Τραυματίες ο βασικός γκολκίπερ «Γκατίτο» Φερνάντες (32/0), ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός Κάρλος Εντουάρντο (14/3) και οι μέσοι Καΐκε (6/1), Ντανίλο Μπαρμπόσα (6/0).