Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΤΟΡΙΝΟ
Facts Αγώνα
* Goal/goal τα 14/18 πιο πρόσφατα Αταλάντα – Τορίνο. Over τα 5/6 τελευταία. 0-3-1 στα 4 πιο πρόσφατα.
* O προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, είχε παίκτη τον τεχνικό της Τορίνο, Ιβάν Γιούριτς για επτά χρόνια σε Κροτόνε και Τζένοα (2003-10) και στη συνέχεια βοηθό προπονητή σε Ιντερ (2011) και Παλέρμο (2012).
* Στα έξι τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στη Σέριε Α και στις δύο έδρες έχουν σημειωθεί συνολικά 35 γκολ, δηλαδή 5,8 κατά μέσο όρο σε κάθε ματς.
* Η Αταλάντα παραμένει χωρίς νίκη στα 7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στη Σέριε Α (4 ισοπαλίες, 3 ήττες). Τελευταία φορά που τα έκανε 8 χωρίς εντός έδρας τρίποντο ήταν το 2009.
Η ποιότητά της ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά υπέρ της στη Βερόνα. Μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη και με ένα γκολ του Ολλανδού Κουπμέινερς στο 50’ πήρε το σημαντικό διπλό (0-1). Στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, αν και υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Μέχρι στιγμής δείχνει πολύ βελτιωμένη στον ανασταλτικό τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αυτό από την πρωταθλήτρια Μίλαν.
Ασφαλώς πάντως και αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι η αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι νίκησε τελευταία φορά στο Μπέργκαμο για τη Σέριε Α στις 28 Φεβρουαρίου 2022 (4-0 τη Σαμπντόρια).
Στο μεταξύ, λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Σλοβένου μεσοεπιθετικού Ίλιτσιτς.
Τιμωρημένος λόγω ντόπινγκ ο στόπερ Παλομίνο. Τραυματίας ο στόπερ Τζιμσίτι. Επιστρέφει ο μπακ-χαφ Τζαπακόστα. Με 3-4-1-2 οι «μπεργκαμάσκι» με τους Σαπάτα και Πάσαλιτς επιθετικό δίδυμο και τον Έντερσον σε ρόλο τρεκουαρτίστα.
Συνέχισε την εξαιρετική φετινή πορεία της φεύγοντας με το διπλό και από τη Μόντσα, πιο εύκολα από όσο δείχνει το 1-2. Σκόραρε με τον Βλάσιτς στο 17′ και τον Ράντονιτς στο 65′. Η αντίπαλός της μείωσε στο 80′.
Χαμηλούς τόνους συνέστησε ο προπονητής Ιβάν Γιούριτς. Μεγάλος ο ενθουσιασμός στους οπαδούς της. Υπάρχει έπειτα από καιρό πίστη για διεκδίκηση της εξόδου στην Ευρώπη.
Εντυπωσιακό επίσης για την «γκρανάτα» ότι μετρά 4 σερί διπλά στο πρωτάθλημα συνυπολογίζοντας και την περσινή σεζόν. Μόνο δύο φορές στο παρελθόν τα έκανε 5 (1943, 1946).
Τραυματίας ο μεσοεπιθετικός Μιραντσούκ. Νέα απώλεια ο μπακ-χαφ Σίνγκο. Δεν είναι απολύτως έτοιμος ο στόπερ Τζιτζί. Με 3-4-2-1 η «γκρανάτα» με τον Σανάμπρια στην κορυφή της επίθεσης και τους Βλάσιτς και Ράντονιτς να κινούνται λίγο πιο πίσω του.