-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΣΤΡΙΑ U21 - ΓΕΡΜΑΝΙΑ U21
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Αγώνας για τον 2ο όμιλο της τελικής φάσης του Euro Under 21. Προκρίνεται στα ημιτελικά μόνο ο πρώτος κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος από τα τρία γκρουπ.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια. Επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου και έπειτα η καλύτερη επίθεση.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης παίρνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αν σε αυτές βρίσκεται η Αγγλία, τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις δύο τρίτες των ομίλων που δεν προκρίθηκαν στα ημιτελικά, ώστε να αποφασιστεί η τελευταία ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
* Δέκα φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν και η μερίδα του λέοντος ανήκει στη Γερμανία, που έχει πετύχει 9 νίκες, ενώ το άλλο ματς έληξε ισόπαλο.
* Η Γερμανία χρειάζεται 1 πόντο για να τερματίσει 1η και να πάρει την πρόκριση. Με ήττα, αν η Δανία κερδίσει η πρωτιά θα κριθεί σε τριπλή ισοβαθμία και στην περίπτωση αυτή θα μετρήσει το σκορ της ήττας από την Αυστρία. Αν χάσει με 1 γκολ βγαίνει 1η, αν χάσει με δύο ή περισσότερα γκολ χάνει την πρωτιά.
* Η Αυστρία θέλει καταρχάς νίκη, αλλιώς δεν έχει πιθανότητες για πρωτιά. Αν κερδίσει με 3 γκολ διαφορά τη Γερμανία τερματίζει 1η, ό,τι και να γίνει στο ματς της Δανίας. Αν κερδίσει με μικρότερη διαφορά, περιμένει μη νίκη της Δανίας για να πάρει την πρωτιά.
* Η Δανία θέλει νίκη και ταυτόχρονα ήττα της Γερμανίας με δύο γκολ διαφορά.
* Η Σερβία έχει αποκλειστεί ό,τι και να γίνει.
Η νίκη της στην πρεμιέρα επί της Σερβίας 2-0 της δίνει ελπίδες και την έχει βάλει για τα καλά στη μάχη της πρόκρισης δικαιώνοντας τον τεχνικό της Βέρνερ Γκρέγκοριτς. Ετσι ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό η απουσία των οι Βαλεντίνο Λαζάρο (Χέρτα), Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία) και Μαξ Βέμπερ (Σεβίλλη).
Στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής πάντως κόντρα στη Δανία, η εμφάνιση των Αυστριακών δεν ήταν η δέουσα και η ήττα 3-1 αποδίδει εν πολλοίς δικαιοσύνη. Θα μπορούσε πάντως να έχει καλύτερη τύχη αν ο Κριστόφ Μπάουμγκαρτνερ δεν αστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι στο 73’ με το σκορ στο 1-1.
Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Η Δανία πήρε προβάδισμα στο 33’ με ατομική ενέργεια του Γιόακιμ Μελ, ο οποίος αφού άδειασε 4 αμυντικούς πλάσαρε τον γκολκίπερ Αλεξάντερ Σλάγκερ. Οι Αυστριακοί ισοφάρισαν λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, στο 47’, με κεφαλιά του Φίλιπ Λίενχαρτ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 73’ ο γκολκίπερ των Δανών απέκρουσε το πέναλτι του Μπάουμγκαρτνερ πέφτοντας στη δεξιά γωνία του, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Μελ έδωσε προβάδισμα στους Δανούς, που σφράγισαν τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Αντρέας Ολσεν που είχε περάσει στο ματς στο 74’.
«Αναλύσαμε το ματς με τη Δανία και διαπιστώσαμε τι κάναμε λάθος. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν παίκτη. Τα παιδιά έκαναν ό,τι έπρεπε, ωστόσο οι Δανοί ήταν καλύτεροι και πιο τυχεροί. Η φάση του πέναλτι είναι καθοριστική, στο ποδόσφαιρο όμως αυτά συμβαίνουν. Η ζωή συνεχίζεται, δε μειώνεται η αξία ενός παίκτη επειδή έχασε ένα πέναλτι. Τώρα χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι κόντρα στη Γερμανία και να κοιτάξουμε να διασφαλίσουμε τα νώτα μας. Οι Γερμανοί είναι το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο και μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις τους είναι εξαιρετικές. Πρέπει λοιπόν να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουμε», δήλωσε ο Γκρέγκοριτς.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν αναφέρονται, ο Γκρέγκοριτς έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.
Επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό ως φαβορί στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Δανία, κερδίζοντας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία 3-1. Η απουσία του Σέντρικ Τόιχερτ, με 7 γκολ στην προκριματική φάση δεν έγινε στο ελάχιστο αισθητή, αφού ο Μάρκο Ρίχτερ της Αουγκσμπουργκ είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Από κοντά και ο Βάλντσμιντ της Φράιμπουργκ.
Αυτό φάνηκε και στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στη Σερβία, την οποία συνέτριψε με 6-1! Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Ρίχτερ, ακολούθησαν δύο γκολ του Βάλντσμιντ (30’ και 37’), ένα του Νταούντ στο 69’, για να πάρει πάλι σειρά ο Βάλντσμιντ στο 80’. Οι Σέρβοι μείωσαν προσωρινά στο 85’ με πέναλτι του Ζίφκοβιτς, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις (90+2’) ο Μάγιερ.
«Κάναμε δύο πολύ καλές εμφανίσεις και πήραμε δίκαια τις νίκες. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Συμπαγής άμυνα και ταχύτητα στις αντεπιθέσεις χωρίς βιασύνη και επιπολαιότητα. Υπάρχει καλή επικοινωνία ανάμεσα στις γραμμές μας και συνεργασία. Ως γκολκίπερ, στόχος μου είναι να κρατήσω την εστία μου απαραβίαστη και σε αυτό με βοηθά πολύ η άμυνα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό ανάμεσα στους παίκτες και πραγματικά καθένας παλεύει για το κοινό καλό χωρίς να βάζει από πάνω το ατομικό συμφέρον», δήλωσε ο γκολκίπερ Αλεξάντερ Νούμπελ.
Σε ερώτηση αν μια ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα αφού αρκεί για την πρόκριση ήταν ξεκάθαρος:
«Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι επικίνδυνος. Σε καμία περίπτωση δε θα μπούμε μέσα με στόχο να μη χάσουμε. Στόχος ήταν και θα είναι σε κάθε ματς η νίκη, που θα μας δώσει έτσι κι αλλιώς το εισιτήριο. Ποτέ δεν παίζουμε για οτιδήποτε άλλο εκτός της νίκης. Πολύ περισσότερο τώρα που θα έχουμε απέναντί μας μια γειτονική χώρα που έχει υψηλό κίνητρο να μας κερδίσει και θα μπει από το πρώτο λεπτό κυνηγώντας τη νίκη».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τεχνικός της ομάδας Στέφαν Κουντς, ο οποίος δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
«Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να πάνε στην τελική φάση και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κανείς δεν πρόκειται να αρκεστεί σε κάτι λιγότερο από τη νίκη και αυτό τα λέει όλα για τη σημαντικότητα της αναμέτρησης».