ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ
21:30
04.09

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ

Crash test το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
Κλεάνθης Βικελίδης (22.800)
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ

Facts Αγώνα

* 54-51-40 υπέρ του ΠΑΟΚ η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 28-27-17 υπέρ του Αρη στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην έδρα των «κίτρινων». 47-43-33 υπέρ του ΠΑΟΚ συνολικά και 22-24-15 υπέρ του Αρη στην έδρα του, η παράδοση των ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο πρωταθλήματος.

* Τα 9 από τα 10 τελευταία ματς ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ ήταν Under και No Goal.

ΑΡΗΣ
Ρεπορτάζ

Ξεκίνησε στραβά στο Αγρίνιο, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 15’, μια έμπνευση όμως και ατομική ενέργεια του Πάλμα (22’) έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια, δίνοντας – ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε – μομέντουμ. Δεν έκανε κάτι ουσιαστικό ως το φινάλε του ημιχρόνου (ίσα ίσα που γλίτωσε δεύτερο γκολ από το δοκάρι του σε εκτέλεση φάουλ) και παρότι μπήκε με περισσότερη διάθεση στο β’ ημίχρονο, μια καραμπόλα στο 62’ έφερε το 2-1 για τους Αγρινιώτες και την έκτοτε κατάρρευση.

Στο επόμενο τέταρτο θα μπορούσε να είχε δεχτεί ως και 3 γκολ, δέχτηκε ένα (με τον Γκρέι να χάνει τη μοναδική ευκαιρία που είχε στο β’ μέρος για να ισοφαρίσει νωρίτερα) και δίκαια τελικά ηττήθηκε με 3-1.

Αποτέλεσμα που αποτέλεσε και το φινάλε του κόουτς Μπούργος. Ο Αργεντινός απολύθηκε, πληρώνοντας κυρίως τις σχέσεις του με τους παίκτες, την προβληματική – όπως του χρεώθηκε – καθημερινότητα και τις ασύμβατες με το ρόστερ που διαχειρίστηκε (έστω και αν δεν το διαμόρφωσε η σύμφωνη γνώμη του) επιλογές ενδεκάδας, ρόλων και σχημάτων.

Στον πάγκο βρέθηκε για τρίτη φορά αναλαμβάνοντας στην καριέρα του ως υπηρεσιακός ο Τόλης Τερζής, ντεμπουτάροντας για δεύτερη, ξανά, σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης. Στο μεσοδιάστημα, οι «κίτρινοι» συμφώνησαν και… ξεσυμφώνησαν με δύο Ισπανούς προπονητές, τον Ραούλ Κανέδα και τον Χούλιο Βελάθκεθ, προφανώς έχουν βρει τρίτο και περιμένουν την εντατικοποίηση των επαφών μαζί του μετά το αποψινό ντέρμπι.

Αγωνιστικά Νέα

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Πάλμα (επ., 2/1), νοκ-άουτ εξακολουθεί ο Οντμπουάτζιο (δ. μπακ, 1/0).

ΠΑΟΚ
Ρεπορτάζ

Χαραμίστηκε η θετικότατη εικόνα του και η απόλυτη ανωτερότητά του στο α’ ημίχρονο της φιλοξενίας του Ατρόμητου με προβάδισμα μόλις ενός γκολ (12’ πεν.). Και αυτό βγήκε στην πορεία, αφού δεν μπόρεσε να «τελειώσει» το ματς με δεύτερο γκολ, δέχτηκε στο φινάλε την ισοφάριση (και ενώ από το 82’ αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω), ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε να βρει νικητήριο γκολ με τον Νάρεϊ (2-1).

Και έτσι να κάνει δεύτερη εντός έδρας νίκη στο ξεκίνημα. Και αυτή στο γκολ, σαφώς πολύ πιο οριακή και δύσκολη, αλλά κάτι τέτοια, ειδικά σε μια τόσο νέα ομάδα όπως είναι ο φετινός «δικέφαλος», χτίζουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, αναπτερώνοντας το ηθικό και βελτιώνοντας γενικά το κλίμα που πάγωσε από νωρίς το καλοκαίρι μετά τον σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Crash test πολυεπίπεδο το αποψινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με πολλά να φαίνονται για τους φιλοξενούμενους από τον τρόπο που θα διαχειριστούν το συγκεκριμένο παιχνίδι και αναλόγως, αρκετά να έπονται (αν δηλαδή θα αποκτηθεί τελικά το περίφημο «δεκάρι» που αναζητείται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ή όχι).

Αγωνιστικά Νέα

Κατόπιν τεχνικής απόφασης αποκλείστηκαν εκ νέου οι Σοάρες (αρ. μπακ, 1/0), Κουαλιάτα (χαφ, 0/0), Κούτσιας (φορ, 1/0), αλλά και ο Σάστρε (δ. μπακ, 2/0), παραμένει νοκ-άουτ ο Νάσμπεργκ (νιόφερτος στόπερ, 0/0), μακροχρόνια απουσιάζει ο Μιχαηλίδης (στόπερ).

Casino