Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0
Β’ ΓΥΡΟΣ: ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
Α’ ΓΥΡΟΣ PLAY OFF: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 2-1
* 77-37-24 υπέρ του Ολυμπιακού η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, 23-26-17 αυτή των αναμετρήσεων που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη. 67-33-22 και 21-22-17 οι αντίστοιχοι αριθμοί των αναμετρήσεων που έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο πρωταθλήματος.
* Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, ο Αρης τερμάτισε αρνητικό σερί 24 χωρίς νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (η αμέσως προηγούμενη νίκη του είχε σημειωθεί στις 28/4/2010, με 2-0 στο «Βικελίδης». Εκτοτε, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός είχε «τρέξει» σερί 18-6-0, το οποίο στην έδρα του Αρη ήταν 7-4-0).
Δεν μπήκε καλά στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δίκαια (έχοντας νωρίτερα και δοκάρι), το κυριότερο όμως για την τύχη του στο παιχνίδι προέκυψε από την αποβολή του Καμαρά στο 34’. Παρά ταύτα, στο β’ ημίχρονο ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα στο γήπεδο, έμοιαζε και ήταν απειλητικότερος (σε σχέση με την προηγούμενη εικόνα του), προβλημάτισε αρκετά τους «πράσινους», ωστόσο στο φινάλε το αριθμητικό τους πλεονέκτημα φάνηκε, μέτρησε και τελικά αξιοποιήθηκε (0-1).
Σαφώς ελπιδοφόρα η αντίδραση και η εικόνα του στο β’ μέρος, λογικά όμως δεν αποφέρει κάτι. Η ήττα, πρώτη μετά από 2 σερί νίκες και 4 αγωνιστικές, τον έριξε στην 4η θέση, στον πόντο πίσω από τον Παναθηναϊκό και στον πόντο ψηλότερα από την ΑΕΚ.
Ξεκάθαρα το μπραντ-ντε-φερ… τριών θα διατηρηθεί ως το τέλος των πλέι οφ, όλα ως προς το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα και τις αντοχές, αλλά και εννοείται και από τις συγκυρίες, όπως αυτή που επιτρέπει στους «κίτρινους» να υποδεχτούν τους νεοεστεμμένους πρωταθλητές ουσιαστικά με τη δεύτερη ομάδα τους.
Τιμωρημένος είναι ο Καμαρά (φορ, 29/6) – σε 4 παιχνίδια φέτος έχει απουσιάσει από την ενδεκάδα των γηπεδούχων, σε κανένα δεν σκόραραν, όπως ούτε και στο μόνο που ήρθε από τον πάγκο (στη φιλοξενία της Λαμίας, αγωνιζόμενος 34 λεπτά.
Αναμενόμενα δεν πρόλαβαν και αποκλείστηκαν οι Σάσα (αμ. χαφ, 30/2), Γκάνεα (αρ. μπακ, 30/0), έχει τελειώσει η σεζόν του Μπεναλουάν (στόπερ, 6/0), εκτός πλάνων προφανώς οι Λούμορ (αρ. μπακ, 10/0), Ντένις (τερμ., 4/0), Λόπεθ (φορ, 7/0), γυρίζει στον πάγκο έχοντας εκτίσει την ποινή του ο κόουτς Μπούργος.
Δεν έκανε καλό α’ ημίχρονο μεσοβδόμαδα στην Τούμπα, κυρίως σε σχέση με την διαφορά που παρουσίασε στο β’. Εκεί, οι 3 αλλαγές του κόουτς Μαρτίνς στην ανάπαυλα άλλαξαν τελείως την εικόνα του παιχνιδιού, βοήθησαν στην αλλαγή του ρυθμού για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με 2 γρήγορα γκολ ανέτρεψαν το 1-0 του ΠΑΟΚ από το α’ μέρος και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κράτησαν τη νίκη ως το τέλος, στήνοντας φιέστα τίτλου (2-1).
Τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα λοιπόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά τα όσα έχει προκαλέσει ως σχόλια με τις εμφανίσεις του, εν τέλει και φέτος, το κατέκτησε όντας πολύ πιο αποτελεσματικός και ουσιαστικό από τον ανταγωνισμό. Ενδεικτικό άλλωστε ότι αυτό το μεσοβδόμαδο διπλό ήταν το πρώτο του μετά από 4 σερί εξόδους σε όλες τις διοργανώσεις (το αμέσως προηγούμενο στις 20/2).
Για πρώτη φορά μετά τις αρχές Μαρτίου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δεύτερη σερί νίκη, ενώ δέχτηκαν – και πάλι – γκολ για ένατο παιχνίδι στα 10 τελευταία τους σε όλες τις διοργανώσεις. Παρά ταύτα, αυτό που στο φινάλε μετράει είναι το +16 που τους χωρίζει τη δεδομένη στιγμή από τον 2ο ΠΑΟΚ και το τρίτο σερί (και 47ο στην ιστορία) πρωτάθλημά τους.
Προαναγγελθέν το rotation και η ξεκούραση βασικών, αναμενόμενες οι ευκαιρίες που θα δοθούν σε πιτσιρικάδες και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Αρχής γενομένης από το «Βικελίδης» λοιπόν, όπου οι πρωταθλητές ταξίδεψαν χωρίς 13 ποδοσφαιριστές.
Συγκεκριμένα λόγω (κυρίως μικρό)προβλημάτων τραυματισμών αποκλείστηκαν οι Μπα (στόπερ, 16/0) και εκ νέου οι Μανωλάς (νιόφερτος στόπερ, 10/0), Σισέ (στόπερ, 23/5), Φορτούνης (χαφ, 2/0), Ονιεκούρου (εξτρέμ, 14/0), ενώ κατόπιν τεχνικής απόφασης δεν ταξίδεψαν οι Εμβιλά (αμ. χαφ, 29/1), Μασούρας (εξτρέμ, 29/7), Μ. Καμαρά (χαφ, 27/0), Βατσλίκ (τερμ., 31/0), Λαλά (δ. μπακ, 25/0), Ρεάμπτσιουκ (αρ. μπακ, 30/1), Ροντρίγκες (εξτρέμ, 17/5), Παπασταθόπουλος (στόπερ, 23/1).
Γεμάτη ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό Β’ η 23μελης αποστολή: ο κίπερ Καραργύρης, οι στόπερ Κινκουέ, Μπαγκαλιάνης, οι ακραίοι μπακ Καρμπόβνικ, Κίτσος, οι χαφ Ξενιτίδης, Σουρλής και ο εξτρέμ Μαρίνος