Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, νίκησε 3-2 τη Βαλένθια στο «WANDA Μετροπολιτάνο» το βράδυ της Τετάρτης και συνεχίζει σταθερά στη δεύτερη θέση. Δύο φορές προηγήθηκε, με Μοράτα και Γκριζμάν, ισάριθμες ισοφαρίστηκε, μέχρι που το ξεκλείδωσε με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής ο Ανχελ Κορέα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Μετρά τρεις σερί νίκες και εννιά στις έντεκα τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (9-0-2). Αν χάσει το μεσημέρι στη Μαδρίτη, αυτόματα στέφεται πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα. Αν πάρει βαθμό ή βαθμούς, που είναι και το πιο φυσιολογικό, η στέψη του τίτλου αναβάλλεται, τουλάχιστον για λίγες ώρες, μέχρι να αγωνιστεί το βράδυ η Μπάρσα.
Πάγιες οι απουσίες των Ντιέγκο Κόστα (16/2) και Λούκας (μπακ, 14/1), ο πρώτος εκτίει τιμωρία, ο δεύτερος είναι τραυματίας. Συνεχίζει εκτός πλάνων o στόπερ Χιμένες (21/0).
Πήρε τον «τελικό» της Τρίτης απέναντι στη Χιρόνα (1-0 67’) βγάζοντας πάθος και θέληση, το πανηγύρισε έξαλλα και συνεχίζει με αισιοδοξία την προσπάθεια παραμονής. Πολύ κλειστό ματς, με πολλά νεύρα και μεγάλη ένταση. Εψαξε το γκολ λίγο παραπάνω από τον αντίπαλο και το βρήκε με όμορφο σουτ του Μίτσελ.
Επέστρεψε στις νίκες μετά από ενάμιση μήνα, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη και αρχίζει να αισιοδοξεί ξανά στο θέμα της παραμονής. Απαραίτητο, βέβαια, να πάρει τα δύο εντός που απομένουν. Την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά πάει στο Βαγιέκας και κλείνει τις υποχρεώσεις της εντός έδρας με αντίπαλο τη Βαλένθια.
Τιμωρημένος ο στόπερ Ολίβας (32/0), τραυματίες Κέκο (εξτρέμ, 25/2), Βέρντε (εξτρέμ, 21/2), Ανουάρ (χαφ, 19/1) και 2-3 ακόμα που δεν επηρεάζουν. Το θετικό είναι ότι γυρίζει ο δεξιός μπακ Αντονίτο (26/2).