Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΑΝΓΚΟΛΑ - ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Δίκαιο φαβορί οι Δομινακανοί που με νίκη κάνουν το 3/3 και «κλειδώνουν» την πρώτη θέση. Το στυλ μπάσκετ που υπηρετούν είναι φουλ επιθετικό, την ώρα που και η Ανγκόλα αρέσκεται στο γρήγορο τέμπο. Έχω την αίσθηση πως ο ρυθμός λοιπόν θα ανοίξει, οπότε το Over 161,5 φαντάζει καλή περίπτωση στο 1.90 του Pamestoixima.gr.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΓΚΟΛΑ - ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Facts Αγώνα
* Οι 32 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4. Από κάθε γκρουπ προκρίνονται οι δύο πρώτοι, ενώ «μεταφέρουν» τα αποτελέσματά τους στη φάση των «16», όπου θα συγκροτηθούν 4 όμιλοι με 4 ομάδες. Από τους «16» θα περάσουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ από τα προημιτελικά και μετά ξεκινούν τα νοκ-άουτ. Όσες ομάδες μείνουν εκτός δυάδας στην πρώτη φάση, θα αγωνιστούν για τις θέσεις 17-32.
* Αγώνας για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Μουντομπάσκετ 2023.
* Σε φιλικό το 2012, η Ανγκόλα νίκησε 72-67 την προσεχή αντίπαλό της.
* Με χάντικαπ 11,5 πόντων υπέρ της Ανγκόλας: 1,94-1,87.
Στην πρεμιέρα της Παρασκευής έστειλε το… πρώτο μήνυμα βγάζοντας το λάδι της Ιταλίας για σχεδόν τρία δεκάλεπτα μέχρι τελικά να υποκύψει στην ανωτερότητα των «ατζούρι».
Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, την Κυριακή, ήταν ακόμη καλύτερη κόντρα στους διοργανωτές Φιλιππινέζους. Κάτι που μαρτυρά και το τελικό 80-70.
Έφτασε έτσι στο 1-1 και τώρα παίζει τα… ρέστα της αναφορικά με την πρόκριση. Ασφαλώς και το έργο της είναι δύσκολο, αλλά με βάση τα όσα έχει παρουσιάσει σε αυτό το πρώτο διάστημα δεν είναι… χαμένη από χέρι.
Για να έχουν τύχη θα πρέπει είτε οι ίδιοι να επιβληθούν των Δομινικανών (πιθανή και η τριπλή ισοβαθμία με Δομινικανούς και Ιταλούς), είτε η ήττα τους να συνδυαστεί με ήττα της Ιταλίας από τις Φιλιππίνες (θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία με Ιταλία και Φιλιππίνες).
Κυριάρχησαν κοντά στο καλάθι με 43-39 στον τομέα των ριμπάουντ, είχαν καλή σχέση ασίστ – λαθών με 17-11 και έτσι δεν επηρεάστηκαν από τα μέτρια ποσοστά με 29% στα τρίποντα και 44% στα δίποντα.
Πρώτο βιολί αποτέλεσε o Ζέρσον Γκονζάλβες (17 π., 6ρ.), μαζί φυσικά με τους Ντομίνγκος των 15 πόντων και 7 ασίστ και Μπρούνο Φερνάντο (14 π., 7 ρ.).
Δεν έχουν προβλήματα απουσιών οι Αφρικανοί.
Αγκαλιά με την πανάξια εξασφάλιση της πρώτης θέσης του ομίλου του οι Δομινικανοί, που μετά το αγχωτικό ξεκίνημα κόντρα στις Φιλιππίνες ήταν εξαιρετικοί απέναντι στην Ιταλία το πρωί της Κυριακής.
Αφυπνίστηκαν μετά το νωχελικό πρώτο δεκάλεπτο, βρήκαν πολλές λύσεις ώστε να σταματήσουν το πλάνο των «ατζούρι» και έφτασαν στη νίκη πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό +5 με σκορ 87-82. Έκαναν έτσι το 2-0 και παράλληλα έθεσαν τις απαραίτητες βάσεις για να μπουν από πλεονεκτική θέση στη φάση των «16».
Η πρόκριση πάντως εξασφαλισμένη δεν είναι, αφού υπάρχει σενάριο τριπλής ισοβαθμίας (με δική τους ήττα και νίκη της Ιταλίας), που θα φέρει Ανγκόλα, Ιταλία και Δομινικανή Δημοκρατία σε τριπλή ισοβαθμία.
Ήλεγξαν την κατάσταση στον τομέα των ριμπάουντ με 35-29, μοίρασαν 22 τελικές πάσες για 12 λάθη και παράλληλα είχαν αρκετά καλά ποσοστά με 41% από την περίμετρο (16/39).
Εντυπωσιακό το δίδυμο των Καρλ Άντονι Τάουνς και Αντρέας Φελίζ. Ο πρώτος είχε 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ και ο γκαρντ της Μπανταλόνα σταμάτησε στους 24 πόντους με 7/10 τρίποντα. Κομβικός και ο Μοντέρο με 12 πόντους και 9 τελικές πάσες.
Δίχως αγωνιστικά προβλήματα η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία.