-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Η ΜΟΝΑΡΚΑΣ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧYΕΙ
Οι 18 ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα γύρο 17 αγωνιστικών. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου αρχίζουν τα πλέι-οφ (λιγκίγια) μεταξύ των πρώτων 8. Το σύστημα είναι νοκ-άουτ και οι αγώνες διπλοί. Οι ομάδες που θα φτάσουν στους τελικούς εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της Concacaf 2020, εκεί όπου ήδη έχουν προκριθεί η Κλαμπ Αμέρικα (ως πρωταθλήτρια στο Απερτούρα 2018) και η Κρους Ασούλ (ως δευτεραθλήτρια στο Απερτούρα 2018). Υποβιβάζεται η τελευταία της ειδικής κατάταξης παραμονής, που διαμορφώνεται με βάση τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων ετών.
* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο τη Μονάρκας): 1-0-0
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 2-0-1
* Οι τρεις συγκρούσεις τους στο παρελθόν έληξαν με over και goal/goal.
ΑΠΕΡΤΟΥΡΑ: ΛΟΜΠΟΣ ΠΟΥΕΜΠΛΑ – ΜΟΝΑΡΚΑΣ ΜΟΡΕΛΙΑ 3-1
Αν και είναι ήδη 7 αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-3-4), παρουσίασε αγωνιστική άνοδο στα δύο τελευταία της παιχνίδια αποσπώντας ισοπαλίες 2-2 απέναντι σε μεγάλα ονόματα όπως είναι η πρωταθλήτρια Αμέρικα (εντός έδρας) και μία από τις παραδοσιακές διεκδικήτριες του τίτλου Πούμας (εκτός έδρας). Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκε 2-0 (μέχρι το 76’ με την Αμέρικα και μέχρι το 64’ με την Πούμας)!
Όμως την Τρίτη ήρθε μία μεγάλη απογοήτευση, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας 0-1 από την Τιχουάνα στον προημιτελικό του Κυπέλλου. Λόγω του 4/4 που είχε κάνει στη φάση των ομίλων είχε εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, δηλαδή ακόμα και στον τελικό εάν έφτανε θα έπαιζε στο γήπεδό της. Όμως δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεχόμενη το γκολ στο 74’ και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε την υπεροχή.
Εκτός αποστολής ο τιμωρημένος διεθνής αριστερός μπακ Βελάρδε (18/0). Στη θέση του ο Ακόστα (4/1). Από ενοχλήσεις ταλαιπωρείται ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας Σόσα (28/0) και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στη θέση του ο 22χρονος Μαλαγκόν που φέτος παίζει μόνο στα ματς του Κυπέλλου (7/0).
Ηττήθηκε 0-1 εντός έδρας από την – εβρισκόμενη σε δαιμονισμένη φόρμα – Λεόν, σε ένα παιχνίδι όπου εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστική, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Δέχτηκε το γκολ στο 27ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και αν η Βερακρούζ κάνει το 7/7 μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, στην ίδια αρκούν μόλις δύο βαθμοί για να διασφαλίσει την παραμονή της. Ουσιαστικά δηλαδή θα είναι σίγουρα και την επόμενη σεζόν στην Πριμέρα.
Εξέτισε ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός Λέιτον Χιμένες Ρομέρο (7/0, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Ατλας) που μάλλον θα είναι στον πάγκο. Παραμένει τραυματίας ο αρχισκόρερ της Αργεντινός επιθετικός Ράμος (17/13). Στη θέση του ξανά ο διεθνής 22χρονος Περουβιανός Ντα Σίλβα (9/1).