Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ
Facts Αγώνα
* «Κεκλεισμένων των θυρών».
* Οι αποστολές είναι 20μελείς ενώ επιτρέπονται 5 αλλαγές.
* Ο τεχνικός της Κόβεντρι, Μαρκ Ρόμπινς, έχει περάσει από τον πάγκο της Χάντερσφιλντ (2013-14).
* Συνολική παράδοση (από το 1919-20): 5-2-8. Οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν από το 1978. Η Κόβεντρι προέρχεται από 3 διαδοχικές νίκες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Τελευταία επιτυχία για τη Χάντερσφιλντ το εντός έδρας 1-0 του 1971.
Το πρώτο φετινό διπλό (1-3-5, πλέον) ήρθε στο Γουίκομ (2-1) και της επέτρεψε να αυξήσει το αήττητο σερί (3-4-0). Ηταν πιο πειστική στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας σαφές προβάδισμα με τα γκολ του Κέλι (34’, 45’+4). Στην επανάληψη και ειδικά μετά την 3πλή αλλαγή των γηπεδούχων (58’), η εικόνα άλλαξε. Η Γουίκομ μείωσε (61’ πέν.) και πίεσε για την ισοφάριση, ενώ στην εκπνοή είδε τον ρέφερι να της ακυρώνει (σ.σ: μάλλον σωστά) το γκολ του Κάσκετ ως οφσάιντ.
«Ηταν ένα πολύτιμο τρίποντο. Ξέραμε ότι μετά τις αλλαγές και την είσοδο του Ακινφένουα η Γουίκομ θα μας πιέσει. Από εκείνο το σημείο δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την μπάλα και είναι πολύ σημαντικό ότι διαφυλάξαμε το προβάδισμά μας» ο ειλικρινής απολογισμός του Μαρκ Ρόμπινς.
Ο 50χρονος προπονητής θα αντιμετωπίσει τώρα μία από τις πρώην του, ευελπιστώντας η ομάδα του να καταφέρει να δώσει συνέχεια στο πρόσφατο σερί παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που ολοένα αυξάνονται. «Κλειδί» για την άνοδό της Κόβεντρι η βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία, η οποία την έχει βοηθήσει να «χτίσει» μια ικανοποιητική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Τραυματίστηκαν ο αρχηγός Κέλι (μ, 10/2) και ο μεσοεπιθετικός Σίπλεϊ (14/1). Παραμένει αμφίβολος ο φορ Μπιαμού (10/2). Χάνουν το επόμενο διάστημα ο τερματοφύλακας Μαρόζι (13/0), ο στόπερ Ρόουζ (7/0) και ο πρώτος σκόρερ Γκόντεν (ε,10/4). Μακροχρόνιες οι υπόλοιπες απουσίες.
Μετά από δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες έγινε «σάκος του μποξ» στο Μπόρνμουθ (5-0), γνωρίζοντας τη «βαρύτερη» φετινή ήττα και παραμένοντας χωρίς νίκη σε 4ο σερί ταξίδι (0-1-3). Αποκτώντας ψυχολογία μετά το ιδανικό ξεκίνημα και εκμεταλλευόμενη την ποιότητα των παικτών της, η γηπεδούχος σημείωσε όμορφα γκολ (Σολάνκε 8’, 13’, Μπρουκς 21’, Στάνισλας 67’, Σάριτζ (70’), την ώρα που η Χάντερσφιλντ περιορίστηκε σε μια καλή στιγμή στο 1-0.
«Καταλαβαίνω πόσο οδυνηρή είναι αυτή η ήττα για τους φιλάθλους μας. Είμαστε κι εμείς απογοητευμένοι καθώς ταξιδέψαμε εδώ με τη φιλοδοξία να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να αναλύσουμε γιατί είχαμε αυτήν την εικόνα» ανέφερε μετά το τέλος ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών για την απόφασή του να προχωρήσει σε 6 αλλαγές κόντρα σε ένα τόσο δυνατό σύνολο.
Καθώς είχε να αντιμετωπίσει και ορισμένες αναγκαστικές απουσίες, η απόφαση του Ισπανού τεχνικού εμπεριείχε ρίσκο, το οποίο και πλήρωσε. Από τις πλέον ασταθείς ομάδες της κατηγορίας η Χάντερσφιλντ, η οποία έχει σημειώσει σημαντικές νίκες αλλά έχει πραγματοποιήσει και αρκετές κακές εμφανίσεις. Μέτριο το πρόσωπο που δείχνει τελευταία εκτός έδρας (0-1-3, στα 3 πιο πρόσφατα ματς έμεινε στο μηδέν).
Εκανε την επανεμφάνισή του ως αλλαγή ο αμυντικός Κρίτσλοου (3/0). Ακολουθεί ο αμυντικός μέσος Χογκ (17/0). Νέες απουσίες ο τερματοφύλακας Μπεν Χάμερ (15/0) και ο επιθετικός Γουόρντ (8/0). Χάνουν τους επόμενους τρεις μήνες ο αρχηγός Σίντλερ (στόπερ, 12/0) και ο πρώτος σκόρερ Κορόμα (ε,16/6). Θα λείψει περισσότερο απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν και ο στόπερ Στίρμαν (13/0). Μακροχρόνια τα υπόλοιπα προβλήματα.