Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΠΑΝΙΑ U21 - ΠΟΛΩΝΙΑ U21
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Αγώνας για τον 1ο όμιλο της τελικής φάσης του Euro Under 21. Προκρίνεται στα ημιτελικά μόνο ο πρώτος κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος από τα τρία γκρουπ.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια. Επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου και έπειτα η καλύτερη επίθεση.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης παίρνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
* Εξι οι προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πέντε οι νίκες της Ισπανίας, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Ο συνολικός απολογισμός τερμάτων είναι 14-3 υπέρ των Ισπανών.
Με ένα γκολ του Πάμπλο Φορνάλς στο 89’ επικράτησε 2-1 του Βελγίου το απόγευμα της Τετάρτης και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πήρε προβάδισμα με τον Ντάνι Ολμο στο 6’, ισοφαρίστηκε στο 24’ και παρότι ήταν ανώτερη και είχε φάσεις για να φτάσει στη νίκη πιο άνετα, η απόδοσή της και πάλι κινήθηκε σε ρηχά νερά.
Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με ήττα από την Ιταλία (3-1), σε ένα ματς στο οποίο πάλι προηγήθηκε, αλλά πάλι αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα.
Για να τερματίσει στην κορυφή στην τριπλή ισοβαθμία με Ιταλία, Πολωνία, πρέπει να νικήσει με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ την προσεχή αντίπαλό της. Με νίκη δύο τερμάτων τερματίζει δεύτερη, με νίκη με ένα γκολ θα είναι τρίτη και φυσικά αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αν η Ιταλία δεν επικρατήσει του Βελγίου, της αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να τερματίσει στην κορυφή.
«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι παιχνίδι μας περιμένει. Η Πολωνία έχει αποδείξει ότι είναι μια καλή ομάδα, η κούραση μετά από μια δύσκολη σεζόν είναι δεδομένη, όμως το κίνητρο, τόσο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι τεράστιο. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό» έλεγαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι Σολέρ και Τζούνιορ Φίρπο.
Η Ισπανία καταγράφει μόλις μια ισοπαλία στους 24 τελευταίους αγώνες της, το 1-1 με τη Γαλλία σε φιλικό τον περασμένο Νοέμβριο. Μόλις μία φορά στο ίδιο διάστημα δεν βρήκε δίχτυα.
Τα ευχάριστα είναι ότι ο μέσος της Νάπολι, Φαμπιάν Ρουίθ, ξεπέρασε τον τραυματισμό του, υπολογίζεται από τον Ντε λα Φουέντε και εκτός σοβαρού απροόπτου θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα, παρότι ο κόουτς δεν θέλησε να το επιβεβαιώσει χθες το απόγευμα. Από κει και πέρα, διατηρείται το επιθετικό σχήμα, με τον Ντάνι Ολμο κατά πάσα πιθανότητα σε ρόλο περιφερειακού φορ, δίπλα στον Μπόρχα Μαγιοράλ.
Εκανε το 2/2 απέναντι στη διοργανώτρια Ιταλία και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της. Σκόρερ του μοναδικού τέρματός της ήταν ο Μπιέλικ στο 40’. Στη συνέχεια έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία της και ανάγκασε την αντίπαλό της να επιτίθεται μόνο με σέντρες, οι οποίες φυσικά ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της. Λίγο πριν από το τέλος γλίτωσε την ισοφάριση χάρη στο δοκάρι.
Αν δεν ηττηθεί στο φινάλε τερματίζει πρώτη και προκρίνεται στα ημιτελικά. Αν ηττηθεί και ταυτόχρονα νικήσει η Ιταλία το Βέλγιο, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Με ήττα με ένα γκολ τερματίζει δεύτερη, με ήττα με δύο γκολ και πάνω τρίτη και αποκλείεται. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας (να χάσει η ίδια από την Ισπανία και να μην κερδίσει η Ιταλία το Βέλγιο) τερματίζει στη δεύτερη θέση και αυτό θα σημάνει σε μεγάλο βαθμό τον αποκλεισμό της.
Και αυτό γιατί στον τρίτο όμιλο ισοβαθμούν πλέον με 6 πόντους η Γαλλία και η Ρουμανία, οι οποίες κοντράρονται μεταξύ τους στο φινάλε. Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να φέρουν ισοπαλία, να πάνε στους 7 βαθμούς και να προκριθούν χέρι χέρι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
«Είμαστε τόσο κοντά στα ημιτελικά, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά. Αν έχουμε την ίδια πειθαρχία και αφοσίωση στο πλάνο μας, όπως με την Ιταλία, μπορούμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο τεχνικός των Πολωνών.
Μόλις μια ήττα στα 14 πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια της. Ηταν όμως χωρίς κόστος (0-1 στα πλέι οφ από την Πορτογαλία, στη ρεβάνς νίκησε 1-3 στο Τσάβες).
Αγωνία για τη συμμετοχή του σούπερ σταρ της ομάδας Κοβνάτσκι. Ο Πολωνός φορ δεν ολοκλήρωσε τη χθεσινή προπόνηση και οι πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα είναι λιγότερες από 50%. Αν τελικά δεν τα καταφέρει στη θέση του θα ξεκινήσει ο Μπούκσα. Επιστρέφει ο μπακ Γκούμνι, ενώ κανονικά διαθέσιμος είναι ο χαφ-εξτρέμ Σζιμάνσκι που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Με συντηρητικό σχήμα και συγκεκριμένα με 4-5-1 παρατάσσει την ομάδα του Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς.