ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
21:30
23.05

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Υπέρ του Αμβούργου η στιγμή
ΦΟΛΚΣΠΑΡΚΣΤΑΝΤΙΟΝ (57.000)
292
Novasports 3
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Facts Αγώνα

* Δεύτερο παιχνίδι για τα παιχνίδια διαβάθμισης ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη κατηγορία. Το Αμβούργο προβιβάζεται στην πρώτη κατηγορία αν δεν ηττηθεί. Η Χέρτα μένει στην πρώτη κατηγορία αν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά. Αν η Χέρτα επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά θα έχουμε παράταση και αν το σκορ παραμείνει στο ένα γκολ υπέρ της μετά από αυτή, πέναλτι. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Πρώτο παιχνίδι: Χέρτα – Αμβούργο 0-1 (57’ Ρέις).

* Το Αμβούργο έχει πρόσφατο ρεκόρ 2-0-3 υποδεχόμενο τη Χέρτα Βερολίνου στις επίσημες συναντήσεις τους.

* Στις 13 διπλές συναντήσεις που προηγήθηκαν μόνο δύο φορές κατάφερε η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας να προβιβαστεί. Η Νυρεμβέργη το 2009 (απέναντι στην Κότμπους) και η Ουνιόν Βερολίνου το 2019 (απέναντι στη Στουτγκάρδη).

* Η Χέρτα Βερολίνου παίρνει μέρος για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα παιχνίδια διαβάθμισης. Στη σεζόν 2011-2012 δεν τα είχε καταφέρει (1-2 εντός, 2-2 εκτός) απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία.

* Το Αμβούργο παίζει για τρίτη φορά στην ιστορία του στα παιχνίδια διαβάθμισης. Παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία και στη σεζόν 2013-2014 απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ (0-0 εντός, 1-1 εκτός) και στη σεζόν 2014-2015 απέναντι στην Καρλσρούη (1-1 εντός, 2-1 στην παράταση εκτός).

* Η μόνη ομάδα που έπαιξε στα παιχνίδια διαβάθμισης, κέρδισε εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι αλλά δεν επικράτησε είναι η Χόλσταϊν Κιέλου στη σεζόν 2020-2021.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Ρεπορτάζ

Νίκησε με 1-0 την Πέμπτη στο Βερολίνο επειδή ήταν περισσότερο δραστήριο στον επιθετικό τομέα. Επειτα από αναμέτρηση που ποιοτικά παίρνει βαθμό κάτω από την βάση, είχε αν μη τι άλλο δυο, τρεις καλές συνεργασίες. Το γκολ το σημείωσε με τυχερό τρόπο από σέντρα σουτ αλλά δίκαια επικράτησε.

Η ομάδα του Τιμ Βάλτερ έφτασε σε έκτη σερί νίκη στις επίσημες υποχρεώσεις της και προφανώς απέκτησε προβάδισμα στην μονομαχία που έχει ως έπαθλο μία θέση στην πρώτη κατηγορία. Ισως και να ήταν θέμα ψυχολογίας η επιτυχία του. Να μεταφέρθηκε η «αύρα» των συνεχόμενων νικών στην δεύτερη κατηγορία.

Για ακόμα μία φορά το είδαμε να έχει πρόβλημα δημιουργίας απέναντι σε κλειστή άμυνα, αλλά από τη στιγμή που ίδιο και μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε και η αντίπαλός, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του.

«Λατρεύουμε τέτοια παιχνίδια. Μας κάνουν να παίζουμε καλύτερα, οι ποδοσφαιριστές τα απολαμβάνουν», σχολίασε ο Τιμ Βάλτερ, «παίξαμε απλά το πρώτο ημίχρονο, έχουμε ακόμα ένα», πρόσθεσε ο τερματοφύλακας Ντάνιελ Οϊερ Φερνάντες.

Χθες ο Βάλτερ φρόντισε να απαντήσει στις δηλώσει περί πίεσης που έκανε ο Μάγκατ. «Η πίεση είναι προνόμιο. Εμείς φέραμε τον εαυτό μας σε αυτή την θέση. Εδώ και εβδομάδες παίζουμε μόνο τελικούς και τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν», ήταν τα λόγια του.

Αγωνιστικά Νέα

Ουδέν νέο πρόβλημα. Τρίτο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο συνήθως βασικός χαφ Σούχονεν (18/2), όγδοο ο αναπληρωματικός χαφ Κραν (1/0), εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζει ο λογιζόμενος ως βασικός αριστερός μπακ Λάιμπολντ (11/0).

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Ρεπορτάζ

Υποδέχτηκε το Αμβούργο και ηττήθηκε από αυτό με 1-0 την Πέμπτη. Δημιουργία; Ανύπαρκτη. Ο στόχος της ήταν να παίξει συντηρητικά και ό,τι κάτσει μπροστά. Μία σέντρα έκατσε αλλά το γκολ του Μπελφοντίλ ορθά δεν μέτρησε από τον VAR για οφσάιντ. ΟΚ τα πήγε ανασταλτικά αλλά η επιθετική ανυπαρξία στοίχισε και μία σέντρα σουτ την «λάβωσε».

Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ υπέστη τρίτη σερί ήττα στις επίσημες υποχρεώσεις της και είδε τον υποβιβασμό να πλησιάζει. Είναι υποχρεωμένη να κερδίσει στο Αμβούργο προκειμένου να σώσει την παρτίδα άρα αρχίζει με μεγάλο μειονέκτημα στον τομέα της τακτικής.

Δεν ξέρει να παίζει ως φαβορί, δεν κυκλοφορεί την μπάλα, δεν συνδυάζεται. Μόνο ταμπούρι ξέρει να εφαρμόζει και να βρίσκει τέρματα από σέντρες και στατικές φάσεις. Αγνωστο συνεπώς και το αν θα αλλάξει το στιλ της, αν θα προσπαθήσει να παίξει πιο επιθετικά. Γνωρίζει πως δεν τη συμφέρει αυτό.

«Για εμένα έπρεπε να έχει τελειώσει με 0-0. Το Αμβούργο ήταν πιο τυχερό, γιατί να μην είμαστε εμείς πιο τυχεροί την επόμενη φορά; Μας έλειψε ο Ασκασίμπαρ, κερδίσαμε λιγότερες διεκδικήσεις χωρίς αυτόν», έλεγε ο Φέλιξ Μάγκατ μετά την πρώτη συνάντηση.

Χθες ο τεχνικός της Χέρτα Βερολίνου είπε πως η πίεση βρίσκεται πλέον στο Αμβούργο διότι «αυτό έχει πλέον κάτι να χάσει, συνεπώς η κατάσταση είναι καλύτερη για εμάς, έχουμε καλές πιθανότητες να ανατρέψουμε το σκορ».

Αγωνιστικά Νέα

Νέα απώλεια ο χρήσιμος αλλά σπάνια βασικός κεντρικός αμυντικός Γκέχτερ (13/1). Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο δεύτερος στην ιεραρχία, εδώ και δύο μήνες βασικός τερματοφύλακας, Λότκα (10/0), τρίτο ο αναπληρωματικός επιθετικός Νσονά (0/0), ο συνήθως βασικός επιθετικός Ζέλκε (25/4) και ο χρήσιμος αλλά κυρίως αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός Ντάρνταϊ (12/0), έκτο ο αναπληρωματικός ακραίος μεσοεπιθετικός Λι (4/0) και ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ Κλίντερ (5/0), όγδοο ο λογιζόμενος ως βασικός τερματοφύλακας Σβόλοβ (25/0). Εξέτισε ποινή αγωνιστικής ο βασικός αμυντικός χαφ Ασκασίμπαρ (28/0).

Casino