Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΣΑΡΛΤΟΝ - ΓΟΥΙΓΚΑΝ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: Γουίγκαν – Τσάρλτον 2-0
* Μετά από την απόφασή της να μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης (01/07), η Γουίγκαν είναι αντιμέτωπη σύμφωνα με τους κανονισμούς της EFL με ποινή 12 βαθμών. Εφόσον δεν πρόκειται να υποβιβαστεί αγωνιστικά, αυτοί θα της αφαιρεθούν από το φετινό πρωτάθλημα μετά από την ολοκλήρωση της σεζόν.
* Λόγω της πανδημίας του COVID-19 οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.
* Οι αποστολές των ομάδων αποτελούνται πλέον από 20 ποδοσφαιριστές (αντί για 18), ενώ επιτρέπονται 5 αλλαγές σε κάθε παιχνίδι.
* Συνολική παράδοση (από το 2005-06): 4-2-5. Η Γουίγκαν κέρδισε μόνο 1/5 επισκέψεις της στο «Βάλεϊ (1-1-3).
Μετά από 3 διαδοχικές ήττες συμβιβάστηκε με το 1-1 στο Μπέρμιγχαμ, δίνοντας συνέχεια στο μέτριο σερί (0-2-3). Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι (Χόγκαν 34’), όμως η Τσάρλτον ήταν αυτή που διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι. Ανοιξε το σκορ με τον Μπον (58’) και είχε δοκάρι, πριν δεχθεί την πίεση στο φινάλε και εν τέλει την ισοφάριση στις καθυστερήσεις (Γιούτκεβιτς 93’).
«Δεν διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι στο φινάλε. Είχαμε κλείσει σωστά τους χώρους και ο μόνος τρόπος που μπορούσαμε να απειληθούμε ήταν μέσω στατικών φάσεων. Παρ’ όλα αυτά, δεχθήκαμε το γκολ από το πουθενά και για μια ακόμη φορά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε» ανέφερε μετά το τέλος με παράπονο ο Λι Μπόγιερ, χωρίς να έχει άδικο στα όσα υποστήριξε.
Η Τσάρλτον, όντως, έχει σταθεί αρκετά άτυχη το τελευταίο διάστημα χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» την παραμονή στην κατηγορία. Η θέση της παραμένει επισφαλής, όμως εάν κερδίσει τη Γουίγκαν πιθανότατα θα τα καταφέρει. Αυτό, βέβαια, δεν πρόκειται να είναι εύκολο παρά την πρόσφατη θετική εντός έδρας παράδοση (3-1-1).
Υπέστη τράβηγμα στη φάση του γκολ στο Μπέρμιγχαμ και χάνει τα τελευταία δύο παιχνίδια ο χαφ Πράτλεϊ (36/2). Ενοχλήσεις και για τον Ντόουτι (μ,27/1). Δίνεται εκ νέου αμφίβολη η συμμετοχή του μεσοεπιθετικού Γκριν (12/2), ο οποίος έχασε τα τελευταία παιχνίδια. Μακροχρόνια εκτός δράσης ο αριστερός μπακ Πέιτζ.
Πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της σε επίπεδο πρωταθλήματος με το απίστευτο 8-0 επί της Χαλ, έχοντας και δύο δοκάρια! Ξεκίνησε το σόου από το πρώτο λεπτό με το σκορ να βρίσκεται ήδη στο 7-0 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οπως ήταν φυσικό, κατέβασε στη συνέχεια ταχύτητα, αλλά δεν κινδύνευσε και σημείωσε ένα ακόμη τέρμα (Νέισμιθ 1’, Μουρ 27’, 40’, Ντόουελ 32’, 42’, 65’, Λόου 37’, Γουίλιαμς 45’+1).
«Εχω αναφερθεί πολλές φορές στους φιλάθλους μας και στην απίστευτη στήριξη που μας έδειξαν τις τελευταίες εβδομάδες. Απόψε, όμως, νιώθω πως πρέπει να μιλήσω για τους ποδοσφαιριστές μου και την απίστευτη συμπεριφορά τους σε έναν τελικό για την παραμονή στην κατηγορία» το χαρακτηριστικό σχόλιο του Πολ Κουκ, ο οποίος «έσταζε μέλι» για τους παίκτες του.
Μετά από αυτή την επιτυχία η Γουίγκαν βρέθηκε στο +12 από την καταδικαστική 3άδα και εφόσον έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων απ’ όλες τις ομάδες της ουράς θα σωζόταν εάν το πρωτάθλημα έληγε τώρα. Κάτι λογικό για μια ομάδα που κράτησε το μηδέν στα 10/11 τελευταία ματς (8-2-1)! Η αποστολή της, πάντως, δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί με την επίσκεψη στην έδρα της Τσάρλτον να είναι εξίσου σημαντική.
Επανήλθε στη δράση ο αμυντικός Μπαλογκούν (9/0). Ολοκλήρωσε την ποινή του ο χρήσιμος επιθετικός Γκάρνερ (27/2). Θα χάσει, αντίθετα, και τους τελευταίους δύο αγώνες λόγω τιμωρίας ο στόπερ Φοξ (11/0). Αμφίβολοι οι μεσοεπιθετικοί Τζέικομπς (32/3), Πίλκινγκτον (16/3). Πάντα εκτός ο στόπερ Ντάνκλεϊ (26/6).