Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΕΛ - ΚΑΡΑΜΠΑΚ
Facts Αγώνα
* Α’ ΜΑΤΣ: Καραμπάκ – ΑΠΟΕΛ 2-2: Ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 13’, δεν το έβαλε κάτω, ανέτρεψε την κατάσταση πριν από το ημίχρονο (2-1 με γκολ του Χαλένιους και αυτογκόλ του Μεντβέντεφ), όμως στο τέλος αρκέστηκε στο ισόπαλο 2-2 (58’ Αίλτον).
* Παράδοση: Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έπαιξαν αντίπαλοι τρεις φορές. Μία νίκη έχει τόσο ο ΑΠΟΕΛ, όσο και η Καραμπάκ, ενώ σε μία περίπτωση εμφανίστηκε η ισοπαλία. Ο πρωταθλητής Κύπρου σε τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις στο γήπεδό του απέναντι σε Αζέρους μετράει μία νίκη και 2 ήττες.
* Στα αξιοσημείωτα στατιστικά του ΑΠΟΕΛ είναι πως έμεινε στο μηδέν στην επίθεση μόλις στα 2/12 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση. Ο απολογισμός του 8 νίκες και 4 ήττες.
* Οι 6/7 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της Καραμπάκ στη διοργάνωση εμφάνισαν over.
Απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως η αστοχία του τον οδήγησε στο ισόπαλο 0-0. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 195 μέρες που απέτυχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα.
Πλέον συγκεντρώνεται στο κρίσιμο ματς απέναντι στην Καραμπάκ. Με νίκη θα φτάσει τους Αζέρους στη δεύτερη θέση και θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην έδρα της Ντουντελάνζ, ενώ την τελευταία ημέρα των ομίλων θα υποδεχθεί την, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αδιάφορη βαθμολογικά Σεβίλλη.
«Πριν δύο βδομάδες θα έλεγα ότι δεν ήμασταν στην καλύτερη φόρμα. Είχαμε και προβλήματα στο πρωτάθλημα. Τώρα νιώθουμε ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, βρήκαμε τα πατήματά μας. Και με την ΑΕΚ αν και δεν κερδίσαμε κρατήσαμε το μηδέν παθητικό και είχαμε καλή αντίδραση. Με την Καραμπάχ όσο είμαι εγώ προπονητής πετύχαμε τέσσερα τέρματα. Είναι ένας τελικός αύριο, όπως ήταν και ο πρώτος μου αγώνας στο Μπακού και οι παίκτες μου αντέδρασαν καλά τότε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κόουτς Ντολ εν όψει του αποψινού κρίσιμου παιχνιδιού.
Εκτός αποστολής από το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι έμειναν οι Γιάκολις (μέσος, 6/0) και Τόμας Ντε Βισέντι (επιθετικός μέσος, 2/1).
Στοίχισε αρκετά η ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ στην ομάδα του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, αφού στη συνέχεια δυσκολεύτηκε σημαντικά στα εντός έδρας παιχνίδια της στο εγχώριο πρωτάθλημα.
Και μπορεί απέναντι στην Σεμπάιλ εντός έδρας να μην της κόστισε βαθμολογικά, αφού ο Καράγιεφ τη λύτρωσε στο 87’ κάνοντας το 1-0, στο εκτός έδρας ματς όμως με τη Νέφτσι, έμεινε στο 0-0, πραγματοποιώντας πολύ μέτρια εμφάνιση.
Βέβαια, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 8 πόντους διαφορά από τη Νέφτσι, εντούτοις τον τελευταίο καιρό δείχνει σημάδια αστάθειας και υπάρχει προβληματισμός, αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά βεβαρυμμένο.
«Ξεκάθαρος στόχος μας είναι Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Κάθε ματς είναι σημαντικό και φυσικά και αυτό είναι ένα σημαντικό ματς. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ή λιγότερο. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο μας ματς, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πιστεύω πως το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός.
Δύσκολα θα αγωνιστεί και πάλι ο εδώ και καιρό τραυματίας βασικός μέσος Φιλίπ Οζομπιτς (3 συμ., 1 γκολ στην Ευρώπη).