Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΑΓΙΑΞ - ΜΑΡΣΕΙΓ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
«Καζάνι που βράζει» η Μαρσέιγ, ταξίδεψε στο Άμστερνταμ ακέφαλη διοικητικά και με υπηρεσιακό προπονητή. Σε παρόμοια φάση και ο απογοητευτικός Άγιαξ, με τον τεχνικό Στέιν και τον αθλητικό διευθυντή Μίσλιντατ να βρίσκονται υπ’ ατμόν. Θεωρώντας ότι ο φόβος της ήττας ενδεχομένως να επικρατήσει της θέλησης για νίκη, θα ποντάρουμε στην καλοπληρωμένη ισοπαλία (3.75, Novibet).
Bet builder
G/G+Μαρσέιγ Over 4,5 κόρνερ
Ειδικά στοιχήματα
1-1 ακριβές σκορ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΙΑΞ - ΜΑΡΣΕΙΓ
Facts Αγώνα
- Αναμέτρηση για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των “16” της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στον όμιλο, θα αναμετρηθούν στην ενδιάμεση νοκ-άουτ φάση με τις τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση θα συνεχίσουν την πορεία τους στο Κόνφερενς Λιγκ.
- Έξι φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με τον Άγιαξ να έχει ισχνό προβάδισμα έναντι της Μαρσέιγ (3-1-2). 16-7-8 (9-4-2 εντός) η συνολική παράδοση του Άγιαξ απέναντι σε γαλλικούς συλλόγους.
- Η Μαρσέιγ αντιμετώπισε για τελευταία φορά ολλανδική ομάδα στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ της σεζόν 2021-22. Αποκλείστηκε με ισοπαλία (0-0 εντός) και ήττα (3-2 εκτός έδρας). Το ρεκόρ της απέναντι σε ολλανδικές ομάδες είναι 7-2-6, ενώ οι 3 από αυτές τις νίκες έχουν σημειωθεί εκτός έδρας (3-1-4).
- Είναι η 6η συμμετοχή της Μαρσέιγ σε ομίλους της διοργάνωσης (πιο παλιά Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).
- Στα 6 περσινά εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, η Μαρσέιγ σημείωσε 2 νίκες (2-0-4). G/G+Over τα 4 από αυτά.
Δείτε τα προγνωστικά γιουρόπα λιγκ
Πρόσθεσε άλλη μία προβληματική εμφάνιση στο ενεργητικό του, χάνοντας 3-1 εκτός έδρας από την Τβέντε και κινδυνεύει πλέον από πολύ νωρίς να χάσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Ακρως «κολακευτικό» το 2-1 με το οποίο έχανε στην ανάπαυλα, με την Τβέντε να έχει συνολικά 13 (!) τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις 2 του «Αίαντα». Ισορρόπησε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δεν δημιούργησε κλασικές φάσεις και στο 79’ δέχτηκε τη χαριστική βολή.
Οι 5 μόλις βαθμοί που έχει συγκεντρώσει στις πρώτες 4 αγωνιστικές αποτελούν το χειρότερό του ξεκίνημα από τη σεζόν 1964-65! Στο -7 η διαφορά του από την κορυφή και ενώ υποδέχεται την Κυριακή τη Φέγενορντ στο «Klassieker» του ολλανδικού πρωταθλήματος.
«Είμαστε μία νέα ομάδα, οπότε μπορώ να αποδεχτώ μία λάθος πάσα ή ένα κακό τελείωμα. Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα είναι να χάνουμε όλες τις μονομαχίες», δήλωσε μετά την ήττα στο Ένσεντε ο προπονητής Στέιν, ο οποίος βρίσκεται υπ’ ατμόν.
Ακόμη πιο βαρύ είναι το κλίμα για τον αθλητικό διευθυντή Μίσλιντατ, ο οποίος εκτός του ότι ξόδεψε ένα κάρο λεφτά το καλοκαίρι (περίπου 110 εκατ. ευρώ το κόστος των μεταγραφών) συνδέεται -σύμφωνα πάντα με τα ολλανδικά Μέσα- με τον ατζέντη που έκανε το deal με τον νεοφερμένο αριστερό μπακ Σόσα. Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον ποδοσφαιριστή, φέρεται να έχει μετοχές στην ιδιωτική εταιρεία του Μίσλιντατ! Ο «Αίαντας» ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, με τις εξελίξεις να αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.
Στο Γιουρόπα Λιγκ πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους αποκλείοντας στα πλέι οφ τη Λουντογκόρετς (νίκη 4-1 εκτός, ήττα 0-1 εντός). «Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε την ποιότητα για να κερδίσουμε τη Μαρσέιγ και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας. Δεν ξέρω τι επίδραση θα έχει στη Μαρσέιγ η αλλαγή προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας», τόνισε σχετικά με το σημερινό ματς ο Στέιν.
Μακροχρόνια απουσιάζει ο βασικός τερματοφύλακας Ρούλι.
Συμμετέχει στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τον αποκλεισμό στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Παναθηναϊκό. Ηττήθηκε 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά από πολύ κακή εμφάνιση, επικράτησε 2-1 στο «Βελοντρόμ» με γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι. Αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
Ο αποκλεισμός αυτός είναι μόνο ένα κομμάτι από την κάκιστη εκκίνηση στη φετινή σεζόν. Παράδειγμα προς αποφυγή το πρώτο δίμηνο, καθώς όλα έχουν γίνει με τον λάθος τρόπο. Μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αρκετές απώλειες ήδη, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.
Έμεινε στο «στείρο» 0-0 εντός έδρας με μια ακόμη «ευρωπαία» ομάδα, την περσινή Κυπελλούχο, Τουλούζ. Είχε καλή απόδοση με 24 (!) τελικές προσπάθειες, όμως σημασία έχει το ότι έμεινε μακριά από τις νίκες για μία ακόμη φορά. Παραμένει αήττητη, ωστόσο μετράει τρεις ισοπαλίες σε πέντε αγωνιστικές.
Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρια για τον σύλλογο της Μασσαλίας. Ξέσπασαν επεισόδια, έγιναν συναντήσεις με τους -οργισμένους μετά την «γκέλα»- οργανωμένους οπαδούς και γίνεται αναφορά για απειλές κατά πάντων. Συνέπεια όλων αυτών η απομάκρυνση του προέδρου Πάμπλο Λονγκόρια, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για όλα. Απομακρύνθηκε επίσης όλο το επιτελείο του, ενώ εκτός πάγκου βρίσκεται και ο κόουτς Μαρθελίνο. Προσωρινός αντικαταστάτης του ο Ζακ Αμπαρντοναντό, με βοηθό τον παλαίμαχο Γάλλο διεθνή Ζαν-Πιερ Παπέν.
«Καζάνι που βράζει» η ομάδα σε όλα τα επίπεδα, όπως είναι λογικό. Έκρυθμη η κατάσταση, πριν από δύο πολύ σημαντικά ματς. Το προσεχές με τον Άγιαξ, αλλά και το κυριακάτικο γαλλικό «Κλάσικο» με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Τιμωρημένος μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου ο Γκέιγ (αμ. χαφ) δεν είναι διαθέσιμος για τα ματς των ομίλων. Μοναδική απουσία αυτή του φορ/εξτρέμ Σαρ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Δεν αναμένονται πάντως εκπλήξεις σε πρόσωπα ή διάταξη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, στο 4-4-2 προσανατολίζεται και ο Αμπαρντοναντό.