Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΒΑΝΤΕ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Facts Αγώνα
* Τρεις άσοι, τέσσερις ισοπαλίες, δύο διπλά δείχνει η συνολική παράδοση πρωταθλήματος στην έδρα της Λεβάντε. Τελευταίο διπλό τη σεζόν 2006-07.
* Βαλενθιάνοι στην καταγωγή οι δύο προπονητές, Πάκο Λόπεθ και Βιθέντε Μορένο, γνωρίζονται καλά από τα 90s.
«Ασχημη» ήττα στο Μπιλμπάο από την Αθλέτικ (2-1), με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και το νικητήριο γκολ στο 89’. Πήρε προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο ουδέποτε μπόρεσε να το διαχειριστεί. Είχε παθητικό ρόλο και η εξέλιξη κρίνεται δίκαιη.
Είχαν προηγηθεί δύο εντυπωσιακές νίκες απέναντι σε Σοσιεδάδ και Μπαρτσελόνα, που της έδωσαν αυτοπεποίθηση και, κυρίως, μια σχετική απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του Πάκο Λόπεθ, που είχε αναλάβει με την ταμπέλα του υπηρεσιακού προπονητή πριν από μια διετία, έφερε άμεσα αποτελέσματα και κέρδισε με το σπαθί του την αναγνώριση όλων στο κλαμπ.
Στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» ο απολογισμός της το τελευταίο διάστημα είναι θετικός. Στα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια ως γηπεδούχος μετρά 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα –από την Εσπανιόλ πριν από λίγες εβδομάδες.
Νοκ άουτ ο στόπερ Καμπάκο (6/0), μακροχρόνια ο Ρ. Πιέρ (στόπερ), έτοιμοι Οϊέρ Ολαθάμπαλ (αναπληρωματικός γκολκίπερ), Τόνιο (μπακ, 3/0) και Ροτσίνα (μεσοεπιθετικός, 9/1).
Παίρνει δύναμη από την έδρα της, το «Σον Μόις», όπως παραδοσιακά συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μένει σταθερά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Εκεί έχει μαζέψει όλους (14) τους βαθμούς της, μετρώντας μάλιστα τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία (3-1-0).
Στο πιο πρόσφατο επικράτησε 3-1 της Βιγιαρεάλ, παίρνοντας σαφές πλεονέκτημα με δύο γκολ από ισάριθμα αμφισβητούμενα πέναλτι στο πρώτο 25λεπτο. Κορυφαίος της αναμέτρησης και σκόρερ του τρίτου γκολ ο Ιάπωνας Τάκε Κούμπο.
Το πρόβλημα για τον Βιθέντε Μορένο και την ομάδα του εστιάζεται μακριά από το νησί. Σε πέντε ματς φέτος έχει υποστεί ισάριθμες ήττες. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς τα περσινά, τα νούμερα είναι ακόμα πιο αρνητικά: εννιά ήττες (και μία ισοπαλία) στα δέκα τελευταία. Μάλιστα, στα εννιά από αυτά δεν μπόρεσε καν να σκοράρει!
Γυρίζει από τιμωρία και παίρνει φανέλα βασικού ο Σάλβα Σεβίγια (χαφ, 12/2), όμως έμειναν έξω με διάφορα προβλήματα οι μπακ Μπάμπα Ραχμάν (2/0) και Λούμορ (9/0), οι αναπληρωματικοί επιθετικοί Τραϊκόφσκι (7/0), Σαλιμπούρ (2/0) και Καμπρέρα (2/0), ο μακροχρόνια τραυματίας «Κούτσο» Ερνάντες, που ακόμα δεν έχει κάνει ντεμπούτο και ο πολύτιμος εξτρέμ και πρώτος σκόρερ, Λάγο Τζούνιορ (13/3).