Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Facts Αγώνα
* Αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της LaLiga, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου.
* Στον πρώτο γύρο (01/12): Ρεάλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0
* Η Ρεάλ δεν χάνει από την Αθλέτικ ανεξαρτήτως έδρας στις τελευταίες 13 μεταξύ τους αναμετρήσεις (9 νίκες, 4 ισοπαλίες).
Πολύ μεγάλη νίκη την Κυριακή επί της Μπέτις (3-2), με το νικητήριο γκολ στο 89’, ύστερα από ένα καταπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι. Πήρε προβάδισμα στο 2’, το γύρισαν νωρίς νωρίς σε 1-2 οι Ανδαλουσιάνοι, αλλά η Αθλέτικ ήταν σε καλή μέρα και απάντησε. Κορυφαίος του αγώνα με δύο τέρματα, το ένα απίθανο, ο Ινιάκι Γουίλιαμς.
Τέταρτη χειρότερη επίθεση της LaLiga, πρώτη σε ισοπαλίες (9). Στο «Σαν Μαμές» έχει ρεκόρ 4-2-3.
«Ολοι οι παίκτες μου λένε ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από τα υπόλοιπα και θα καταλάβω τι σημαίνει Αθλέτικ – Ρεάλ στο Σαν Μαμές. Σίγουρα μας περιμένει ένα πολύπλοκο ματς, ωστόσο αν βρεθούμε σε καλή μέρα και είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί από ότι στο Μπερναμπέου, τότε θα έχουμε πιθανότητες. Θα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι» εξηγούσε χθες ο τεχνικός των Βάσκων Μαρθελίνο.
Θετικός σε τεστ Covid ο εξτρέμ Μπερενγκέρ (17/0), που είχε χάσει τη θέση βασικού στα τελευταία, δεν επηρεάζουν οι μακροχρόνιες απουσίες των Γιούρι Μπερσίτσε (μπακ) και Βιγιαλίμπρε (φορ, 7/0).
Από κει και πέρα, γυρίζει από τιμωρία ο μέσος Ντάνι Γκαρθία (17/0), ενώ λίγες πιθανότητες επιστροφής έχουν οι Ουνάι Σιμόν (γκολκίπερ, 15/0) και Ινιγο Μαρτίνεθ (στόπερ, 14/2), που έλειψαν από το ματς της Κυριακής λόγω καραντίνας.
Φρένο από την Κάντιθ (0-0) το βράδυ της Κυριακής στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Επηρεασμένη από το θέμα με τον Covid και λίγο πιο χαλαρή από όσο θα έπρεπε, «κόλλησε» απέναντι σε μια καλοστημένη άμυνα. Το προσπάθησε με κάθε τρόπο, είχε ρεκόρ τελικών (36), εκ των οποίων οι 9 στο στόχο, αλλά όχι καθαρό μυαλό και ουσιαστικά χωρίς πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
Η διαφορά από τους… αιώνιους ανταγωνιστές της, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, παραμένει πολύ μεγάλη, ωστόσο η Σεβίλλη είναι κοντά και το ζητούμενο σήμερα είναι οι τρεις βαθμοί και τίποτα λιγότερο.
Πριν από το στραβοπάτημα της Κυριακής, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έτρεχε σερί με 10 διαδοχικές νίκες σε Ισπανία και Ευρώπη. Στα έξι τελευταία ο Τιμπό Κουρτουά διατηρεί ανέπαφη την εστία του.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές απουσίες και για κάποιους είναι ευκαιρία, όπως για παράδειγμα ο Καμαβινγκά ή ο Βαλβέρδε. Ισως αλλάξουμε τακτική, γιατί δεν έχουμε δεξί εξτρέμ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα» εξηγούσε χθες ο Κάρλο Αντσελότι. «Ο Αζάρ έπαιξε ολόκληρο παιχνίδι και προπονήθηκε καλά,. Είναι παίκτης που του αρέσει να αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό, αλλά εμείς έχουμε εκεί τον Λούκα (σ.σ. Μόντριτς) συμπλήρωσε ο Ιταλός.
Για διάφορους λόγους έμειναν εκτός αποστολής ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Λουνίν, οι μπακ Καρβαχάλ (12/1), Μαρσέλο (3/0), ο στόπερ Αλάμπα (17/1), οι χαφ Καζεμίρο (17/0), Μόντριτς (12/0), Ισκο (7/1), Θεμπάγιος και οι εξτρέμ Ασένσιο (15/5), Μπέιλ (3/1), Ροντρίγκο (15/0). Για να συμπληρώσει, ο Αντσελότι πήρε 7 ποδοσφαιριστές από τη β’ ομάδα.