Τι παίζει σήμερα Κουπόνι Aναλύσεις
Χρήστος Χρυσαΐτης
Χρήστος Χρυσαΐτης Δες όλα τα άρθρα του
Στοιχηματικές:

Championsbet

Πρωταθλητές στις αποδόσεις!
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Interwetten

Betting is our sport!
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Καλημέρα!

Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν οι Εθνικές μας ομάδες. Απαράδεκτη η εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου με το Λιχτενστάιν, εκπληκτική η εμφάνιση της Εθνικής μπάσκετ με την Τσεχία που όμως δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση, λόγω των χαμένων βολών και της κάκιστης διαιτησίας.


Επειδή πάντα μου αρέσει να αναλύω όλες τις πιθανότητες, λέω να αναφέρω εν συντομία τι πρέπει να συμβεί για να πετύχει η Ελλάδα το θαύμα της πρόκρισης στο EURO.
 

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ


Πρέπει να κάνουμε το 4/4 μέχρι το τέλος, δηλαδή να νικήσουμε εκτός την Ιταλία και την Αρμενία και εντός τη Βοσνία και τη Φινλανδία. Με την τελευταία θα πρέπει να καλύψουμε και το 1-0 της ήττας μας στο Τάμπερε. Σε αυτό το ενδεχόμενο φτάνουμε τους 17 πόντους. Τη συγκομιδή αυτή δεν θα μπορεί να τη φτάσει η Βοσνία που - εφόσον θα έχει ηττηθεί από εμάς – θα μπορεί να φτάσει μάξιμουμ τους 16 πόντους και δεν θα μπορεί να τη φτάσει ούτε η Αρμενία (επίσης μάξιμουμ 16) εφόσον θα έχει ηττηθεί από εμάς και δεν θα έχει νικήσει εκτός έδρας την Ιταλία την τελευταία αγωνιστική. Όμως δεν αρκεί αυτό. Υπάρχει και η Φινλανδία που τώρα έχει 12 βαθμούς και νικώντας το Λιχτενστάιν θα πάει στους 15. Προκειμένου να μην ξεπεράσει τους 17, θα πρέπει να μην νικήσει ούτε τη Βοσνία εκτός έδρας (πολύ πιθανό), ούτε την Αρμενία εντός έδρας (λιγότερο πιθανό).
 

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ


Εδώ είναι εντελώς αδιάφορο εάν θα τερματίσουμε 3οι ή…. 6οι στον όμιλό μας. Εξαρτόμαστε 100% από άλλους. Στα πλέι-οφ συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες από κάθε κατηγορία του Nations League που ΔΕΝ θα έχουν προκριθεί μέσω της κανονικής προκριματικής φάσης στο EURO. Εμείς συμμετείχαμε στην 3η κατηγορία του Nations League και… καταφέραμε να τερματίσουμε στην 9η θέση (εγκληματική η ήττα από την Εσθονία την τελευταία αγωνιστική γιατί κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τι διακυβευόταν). Αυτό σημαίνει ότι για να πάμε στα πλέι-οφ θα πρέπει να προκριθούν στο EURO μέσω της κανονικής προκριματικής φάσης τουλάχιστον οι 5 εκ των 8 ομάδων που τερμάτισαν από πάνω μας. 


Αυτές οι 8 ομάδες είναι η Φινλανδία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, το Ισραήλ, η Νορβηγία και η Σκωτία. Γίνεται? Δύσκολο έως πολύ δύσκολο. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν μας ευνόησαν και ουσιαστικές ελπίδες έχουν μόνο οι τρεις εξ αυτών των οκτώ. Η Φινλανδία (σχεδόν σίγουρη), η Ρουμανία (θα δώσει μάχη με τη Σουηδία, 50-50 οι πιθανότητες)  και η Ουγγαρία (θα δώσει μάχη με Σλοβακία και Ουαλία, πάντως έχασε έδαφος με τη χθεσινή εντός έδρας ήττα της από τους Σλοβάκους). Εάν πάντως τα καταφέρουν αυτές οι τρεις, ψάχνουμε για άλλες δύο. Η Βουλγαρία και η Σκωτία δεν έχουν καμία ελπίδα, η Νορβηγία έχει λίγες πιθανότητες αλλά και να τα καταφέρει θα το πετύχει εις βάρος της Ρουμανίας οπότε δεν μας βοηθάει και έτσι μας μένουν μόνο η Σερβία και το Ισραήλ. 


Για να περάσουν οι Σέρβοι θα πρέπει να κάνουν το 4/4 (εντός με Ουκρανία και Λουξεμβούργο, εκτός με Λιθουανία και Λουξεμβούργο, άρα εφικτό) και να ελπίζουμε είτε ότι η Ουκρανία στα εντός με την Πορτογαλία και Λιθουανία δεν θα πάρει πάνω από δύο πόντους (χλωμότατο να μην νικήσει τη Λιθουανία) είτε ότι η Πορτογαλία θα έχει δύο στραβοπατήματα στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της. Το ένα μπορεί να είναι στο εκτός με την Ουκρανία, το δεύτερο όμως δείχνει χλωμό (παίζει εντός-εκτός με Λιθουανία και Λουξεμβούργο)…


Για να περάσουν οι Ισραηλινοί θα πρέπει να κάνουν το 4/4 (εντός με Λετονία και Πολωνία, εκτός με Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία). Εάν το καταφέρουν, δεν θα μπορεί να τους προσπεράσει η Αυστρία. Οσο για τη Σλοβενία, θα απαιτείται να μην πάρει πάνω από οκτώ βαθμούς στα υπολειπόμενα τέσσερα παιχνίδια της (εντός με Αυστρία, Λετονία, εκτός με Βόρεια Μακεδονία , Πολωνία).


Με λίγα λόγια κυνηγάμε θαύματα. Εδώ όμως θέλω να επισημάνω κάτι. Ας υποθέσουμε ότι μας έρχονται όλα βολικά και όντως τέσσερις ομάδες από τις οκτώ προαναφερόμενες καταφέρνουν να προκριθούν και περιμένουμε την Φινλανδία να είναι η 5η. Ας υποθέσουμε επίσης ότι εμείς είμαστε ήδη αποκλεισμένοι και υποδεχόμαστε τη Φινλανδία την τελευταία αγωνιστική η οποία – πάλι υποθετικά – θα χρειάζεται νίκη για πρόκριση. Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτό το ενδεχόμενο θα μας συμφέρει να ηττηθούμε, ώστε να περάσουν οι Φινλανδοί και να ανοίξει μία θέση στα πλέι-οφ για μας. Το σενάριο αυτό δείχνει δύσκολο να επιβεβαιωθεί αλλά είναι υπαρκτό και είναι αρκετά πιθανό να προκύψουν τέτοια σενάρια και σε άλλους ομίλους. Αυτό φαίνεται δεν το υπολόγισαν καλά στην ΟΥΕΦΑ…


Όλα αυτά πάντως θα τα ξαναδούμε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο που θα ολοκληρώνονται οι προκριματικοί όμιλοι.
Από τα σημερινά παιχνίδια έχω ξεχωρίσει δύο καλοπληρωμένα Goal/Goal: 


ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΣΕΡΒΙΑ


Οι μπουκ συνεχίζουν να υποτιμούν το Λουξεμβούργο, παρότι έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό τον όμιλο έχει πάρει τέσσερις βαθμούς από τη Λιθουανία (βάσει εμφανίσεων έπρεπε να είναι έξι), ηττήθηκε εντός έδρας 1-2 από την Ουκρανία με γκολ στο…93’ και ηττήθηκε μόλις 1-0 εκτός από τους Ουκρανούς. Απλά για να κάνουμε τις συγκρίσεις: Σε σχέση με το Λίχτενστάιν, είναι τουλάχιστον δύο κλάσεις παραπάνω. Δεν λέω ότι θα κερδίσει τη Σερβία, αλλά ένα γκολ μπορεί να της το βάλει.


ΑΓΓΛΙΑ - ΚΟΣΟΒΟ


Οι Κοσοβάροι είναι η ευχάριστη έκπληξη των προκριματικών, άλλωστε είχαν ήδη δείξει τα δόντια τους στο Nations League. Είναι αήττητοι στον όμιλο (2-2-0) που είναι και ο δυσκολότερος όλων, καθώς δεν περιλαμβάνει καμία μικρή ομάδα και έχουν φέρει 4/4 Goal/Goal. Πιστεύω ότι οι Αγγλοι θα νικήσουν αλλά θεωρώ αρκετά πιθανό να σκοράρουν οι Κοσοβάροι και σε αποδόσεις που πλησιάζουν την τιμή τριπλασιασμού αξίζει το ρίσκο.


Κλείνω με κάποιες σύντομες σκέψεις για την Εθνική. 
Για να ξαναδούμε άσπρη μέρα θα πρέπει:

α) να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε να παίξουμε και αυτό να το καλλιεργούμε από την Εθνική Κ16 μέχρι αυτή των ανδρών,

β) να σταματήσουν οι παρεμβάσεις των συλλόγων στα της Εθνικής,

γ) να εκσυγχρονιστεί επιτέλους η ΕΠΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν είχαν ιδέα πως διεξάγεται το Nations League. Εάν είχαμε νικήσει την Εσθονία στο τελευταίο παιχνίδι θα είχαμε πολλές ελπίδες για τα πλέι-οφ,

δ) να μην παίζει η Εθνική στην αφιλόξενη Αθήνα και στην αφιλόξενη Θεσσαλονίκη. Ούτε η Ανδρών, ούτε η Ελπίδων, ούτε η Νέων, ούτε η Παίδων. Η επαρχία διψά για ποδόσφαιρο και σε γεμάτο γήπεδο – όσο χάλια και να είναι η ομάδα μας - κάτι Εσθονίες και κάτι Λιχτενστάιν θα τις κερδίζαμε…


Αυτά….
Καλή επιτυχία σε ο,τι κι αν επιλέξετε!

ΑγώναςΣημείοΑπόδοση
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΕΡΒΙΑ Goal / Goal 2.12 Stoiximan
ΑΓΓΛΙΑ - ΚΟΣΟΒΟ Goal / Goal 2.70 Stoiximan

Περισσότερα προγνωστικά

Λευτερης Ντανοβασιλης

Δεν φτάνει η αλλαγή προπονητή

Επιλογές από την Πολωνία, τη δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας και την Ουκρανία από το κουπόνι του Σαββάτου.

Γιωργος Σιωμος

Μία δυάδα και ένα μονό αποδεκτό

Τρεις επιλογές για στοίχημα από το σημερινό κουπόνι στη Β' Αγγλίας.

Γιωργος Χαϊκαλης

Για γκολ σε Κάντιθ και Σαραγόσα

Κάντιθ και Σαραγόσα απειλούν τις ευάλωτες Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Λούγκο.

Θανασης Κελαντωνης

Ενάντια στην αγωνιστική εικόνα

Η οφειλόμενη εξήγηση και το λογικό ασιατικό Over.

Φιλιππος Κοτσαυτης

Κάτι λείπει από την Τότεναμ

Επιλογές στοιχήματος από το πρόγραμμα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Περισσότερα Προγνωστικά