Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

19.03.21|10:56

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Χρυσό Παπούτσι: Μεγάλο φαβορί ο Λεβαντόφσκι, στο 301.00 ο Γιακουμάκης

χρυσό-παπούτσι-μεγάλο-φαβορί-ο-λεβαντ-169859

Για 54η συνεχόμενη χρονιά, το «Χρυσό Παπούτσι» περιμένει τον κορυφαίο σκόρερ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο φινάλε της σεζόν. Οι αποδόσεις των στοιχηματικών μας λένε αυτό που λίγο-πολύ ήδη γνωρίζαμε: πως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πολύ δύσκολα δεν θα προσθέσει το βραβείο στην προσωπική του τροπαιοθήκη, αφού ακόμα και αν θεωρητικά δεν αγωνιζόταν για το υπόλοιπο της σεζόν, πάλι θα ήταν το φαβορί. Στη λίστα και ο εκπληκτικός φέτος Γιώργος Γιακουμάκης.

 

 

Στο 1.05 ο «Λέβα»

Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Το 2020 ο μόνος λόγος που δεν του απονεμήθηκε η Χρυσή Μπάλα ήταν η απόφαση να μην δοθεί το βραβείο, λόγω της ιδιάζουσας σεζόν που χτυπήθηκε από την πανδημία. Ο 32χρονος φορ μετρά ήδη 32 γκολ σε 24 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα, κάτι που του δίνει 64 βαθμούς στην κατάταξη του «Χρυσού Παπουτσιού» (τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν συντελεστή δύο, άρα κάθε γκολ του μετράει διπλό). Οι στοιχηματικές δεν πιστεύουν πως μπορεί κάτι να πάει στραβά και προσφέρουν τη νίκη του σε απόδοση 1.05.

Αν όντως τα καταφέρει, όχι μόνο θα γίνει ο πρώτος Πολωνός που κατακτά τον τίτλο, αλλά επίσης θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του γερμανικού πρωταθλήματος που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη από το 1972 και τον Γκερντ Μίλερ.

Το τελευταίο χατ τρικ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία χατ τρικ έχει μέχρι στιγμής στην Μπουντεσλίγκα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Θυμηθείτε το τελευταίο του, κόντρα στην Ντόρτμουντ στις 6 Μαρτίου.

 

Οι συνήθεις ύποπτοι

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν κατακτήσει το βραβείο περισσότερες φορές από κάθε άλλον. Εξι φορές ο Αργεντινός, τέσσερις ο Πορτογάλος. Αυτή τη στιγμή ο Ρονάλντο είναι δεύτερος στην κατάταξη με 23 γκολ (στο 11.00 η απόδοσή του) και ο Μέσι τρίτος με 21 γκολ (21.00). Τέταρτο φαβορί ο Ερλινγκ Χάλαντ (31.00), ο οποίος μετρά 19 γκολ στη φετινή σεζόν.

 

 

Ο Γιακουμάκης

Δέκατος στην κατάταξη του Χρυσού Παπουτσιού (παρέα με τον Κιλιάν Μπαπέ) είναι ο «καυτός» φέτος Γιώργος Γιακουμάκης. Ο Ηρακλειώτης σέντερ φορ της Φένλο είναι με διαφορά ο κορυφαίος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, με 24 γκολ σε ισάριθμα ματς και 36 βαθμούς (ο συντελεστής της Eredivisie είναι 1,5). Η απόδοση του 26χρονου επιθετικού είναι στο 301.00, αλλά είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή από πρωτάθλημα με συντελεστή μικρότερο του 2 να πάρει το βραβείο. Από την καθιέρωση των συντελεστών, μόνο δύο φορές κατέκτησαν το Χρυσό Παπούτσι παίκτες από πρωτάθλημα με πολλαπλασιαστή 1,5 (Χένρικ Λάρσον το 2001 και Μάριο Ζαρντέλ το 2002).

Για την ακρίβεια την τελευταία φορά που το βραβείο πήγε σε παίκτη ολλανδικής ομάδας, η Eredivisie είχε ακόμα πολλαπλασιαστή 2. Και ήταν ένας συντοπίτης του Γιακουμάκη, ο επίσης Ηρακλειώτης Νίκος Μαχλάς, το 1998 με τα 34 γκολ του ως παίκτης της Φίτεσε.

Το Χρυσό Παπούτσι έχει καταλήξει μια φορά και σε κυρπιακά χέρια. Ήταν το 1976, όταν ο θρύλος της Ομόνοιας, Σωτήρης Καϊάφας, πέτυχε 39 γκολ στο κυπριακό πρωτάθλημα.

 

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip