Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

27.03.20|07:30

Χρήστος Βαγενάς Χρήστος Βαγενάς

Αθλητικές ταινίες - σειρές για την καραντίνα!

αθλητικές-ταινίες-σειρές-για-την-καρα-171938

Βαριέσαι. Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει, άλλωστε, λόγω της καραντίνας του κορονοϊού. Οι ρυθμοί έχουν μειωθεί, έξω δεν πρέπει να βγαίνουμε και έτσι η λύση είναι μία: Σπίτι και… άραγμα. 

Αυτό το… άραγμα στο σπίτι, μπορεί να συνδυαστεί με πολλά πράγματα. Τη γυμναστική σου, τα ενοχλητικά challenges στο Instagram, το διάβασμα βιβλίων ή την παρακολούθηση σειρών και ταινιών. 

Σε προηγούμενο άρθρο, σου αναφέραμε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις με θέμα τον τζόγο. Τώρα, σου προτείνουμε τις καλύτερες αθλητικές σειρές  – ταινίες! Εχουν κυκλοφορήσει ήδη αρκετά παρόμοια άρθρα, από σάιτ, αθλητικά και μη. 

Σε πολλές δεν θα διαφωνήσουμε μαζί τους, αλλά υπάρχουν και κάποια «διαμάντια» κατά την άποψή μας, που δεν έχουν αναφερθεί πουθενά. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός αυτού του άρθρου. Αρκετά είπαμε, πάμε να δούμε τι θα παρακολουθήσουμε στις επόμενες μέρες της καραντίνας… 

 

 

Οι δέκα καλύτερες αθλητικές ταινίες για να δεις στην καραντίνα

Bend it like Beckham (2002): Πρωτότυπο σενάριο για την εποχή που κυκλοφόρησε και έκανε τους πάντες να την παρακολουθήσουν, επειδή μεταξύ άλλων, είχε και το όνομα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στον τίτλο της! Η ταινία έχει να κάνει με δύο κοπέλες που το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά οι οικογένειές τους και η κοινωνία, τους βάζουν συνεχώς εμπόδια. Θα περάσει ευχάριστα η ώρα σου. 

Million Dollar baby (2004): Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε το όσκαρ καλύτερης εικόνας το 2004, ενώ πιθανώς να δικαιούνταν και άλλα χρυσά αγαλματίδια. Ο Κλιντ Ιστγουντ δίνει ρεσιτάλ τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως σκηνοθέτης. Το ίδιο και η Χίλαρι Σουάν, η οποία υποδύεται μία ερασιτέχνη μποξέρ που γίνεται επαγγελματίας. Μία εξαιρετική και συγκινητική ταινία, από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Goal Trilogy (2005, 2007, 2008): Αν θες να κάνεις… μαραθώνιο ταινιών, τότε πρέπει να ξεκινήσεις από αυτή την τριλογία των 300 λεπτών συνολικά! Μεγαλώσαμε με το Goal και την ιστορία του Santiago Munez, ενός μεξικανού μετανάστη, που ζούσε στο Λος Αντζελες και το ταλέντο του στο ποδόσφαιο τον έκανε να ξεχωρίσει και τελικά να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Συγνώμη για το Spoil. 

The Wrestler (2008): Μία από τις ταινίες που έχουν κάνει αίσθηση την τελευταία 20ετία. Το σενάριο δεν είναι τίποτα το ίδιαιτερο, ωστόσο η ερμηνεία του Μίκι Ρουρκ σε κάνει να θες να τη δεις και δεύτερη και τρίτη φορά. 

The Damned United (2009): Θα ακουστώ λίγο υπερβολικός, αλλά όσοι αγαπάτε το αγγλικό ποδόσφαιρο και δεν έχετε δει το «Τhe Damned United», αλλάξτε χόμπι και αφήστε τις ταινίες! To story βασίζεται πάνω στην εκκεντρική φιγούρα ενός τρομερού προπονητή του παρελθόντος, τον Μπράιαν Κλαφ και έχει να κάνει κυρίως με την αποτυχία του με τη Λιντς Γιουνάιτεντ. 

Moneyball (2011): Μία ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και κατά πάσα πιθανότητα, θα σε κάνει να μισήσεις τους Yankees. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο, με τον πρόσφατα βραβευμένο με όσκαρ, Μπραντ Πιτ, να δίνει… ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Warrior (2011): O νεότερος γιος ενός αλκοολικού πρώην μποξέρ επιστρέφει σπίτι και ενώνει τις δυνάμεις του, με τον πατέρα του. Ωραίο σενάριο, με τον Τομ Χαρντι στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρέπει να τη δεις.

Rush (2013): Μία από τις καλύτερες ταινίες που θα δεις με θέμα τα σπορ! Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα φέρνει στην επιφάνεια μία από τις μεγαλύτερες κόντρες που υπήρξαν ποτέ στη Φόρμουλα 1: αυτή του Τζέιμς Χαντ με τον Νίκι Λάουντα. Εξαιρετικές ερμηνείες, ακόμα πιο εξαιρετική σκηνοθεσία. Πρέπει να τη βάλεις στο watch list οπωσδήποτε! 

Creed (2015): Η ταινία που κατάφερε να… ενώσει δύο γενιές. Εξυπνο σενάριο, με τον νεαρό γιο του Κριντ, άλλοτε μεγάλο αντίπαλο του Ρόκι, να ψάχνει την ταυτότητά του! Φυσικά κι έχει συμμετοχή και ο Σταλόνε, ο οποίος δεν θα μπορούσε να αφήσει τον ρόλο του Ρόκι. Ωραία και ατμοσφαιρική ταινία, τα καλύτερα σημεία της οποίας, δεν έχουν να κάνουν με το μποξ! Αυτό λέει πολλά. 

Showthpaw (2015): Από την πάγκοσμια κορυφή, στο μηδέν, μέσα σε λίγους μήνες! Η συγκεκριμένη ταινία, την οποία στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως «ο αριστερόχειρας», έχει να κάνει με έναν μποξέρ που έχασε τα πάντα εξαιτίας ενός συμβάντος και την προσπάθειά του να ανακάμψει. Το σενάριο πάνω – κάτω το έχουμε ξαναδεί. Η σκηνοθεσία είναι όμως είναι πολύ καλή, όπως και η ερμηνεία του Τζέικ Τζίλενχαλ. 

Οι 5 καλύτερες αθλητικές σειρές για να δεις στην καραντίνα 

The English Game: Mία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες του Netflix. Συγκεκριμένα, δόθηκε σε κυκλοφορία στις 20 Μαρτίου του 2020 και μας βάζει σε μια εποχή της Αγγλίας, που το ποδόσφαιρο ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ατμοσφαιρικό, με ωραία σκηνοθεσία και ικανοποιητικές ερμηνείες. 

Becoming Zlatan: Εδώ δεν χρειάζεται να σου πούμε πολλά. Τα λέει όλα ο τίτλος της σειράς – ντοκιμαντέρ. Ουσιαστικά βλέπουμε την πορεία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και φτάνουμε στον Ζλάταν του σήμερα… 

This is Football: Μία από τις καλύτερες σειρές – ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν εκεί έξω. Σε έξι επεισόδια της μίας ώρας, ταξιδεύουμε από τους δρόμους του Δελχί, μέχρι τα στάδια του Τσάμπιονς Λιγκ! Εντονα συναισθήματα, θαύματα, περηφάνεια και ποδόσφαιρο! Θέλετε κάτι άλλο;

 

 

The class of ’92: Η συγκεκριμένη πρόταση, αφορά περισσότερους τους αντικειμενικούς φίλους του ποδοσφαίρου και αυτούς της Μάντσεστε Γιουνάιτεντ! Η σειρά – ντοκιμαντέρ, έχει να κάνει με τη χρονιά που οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν το tremble, το 1999 δηλαδή και επικεντρώνεται στους Μπέκαμ, Γκιγκς, Σκόουλς, Μπατ και Γκάρι, Φιλ Νέβιλ. Υπάρχουν και συνεντεύξεις από τους Ζινεντίν Ζιντάν και Ερικ Καντονά.

Sunderland Til I Die: Η συγκεκριμένη σειρά – ντοκιμαντέρ, έχει να κάνει με την περίοδο που η Σάντερλαντ υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ στην Τσάμπιονσιπ (2017). Σκοπός ήταν σε αυτά τα 8 επεισόδια να αποτυπώσουν την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αντι γι’αυτό, είμαστε μάρτυρες ενός ακόμη υποβιβασμού των «μαυρόγατων».

Χρήστος Βαγενάς

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip