Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

16.01.21|10:23

Πάνος Γαρίδης Πάνος Γαρίδης

Αφιέρωμα Super League 2: Επιτέλους σέντρα, δέκα μήνες μετά

αφιέρωμα-super-league-2-επιτέλους-σέντρα-δέκα-μή-157894

Εστω και με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας, το πρωτάθλημα της SL2 εκκινεί το Σάββατο (16/01/21). Δώδεκα ομάδες θα συμμετάσχουν και φέτος στην κατηγορία. Υπάρχει όμως περίπτωση να συνεχιστεί με 11, εφόσον η Δόξα Δράμας δεν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. Το αίτημά της θα εξεταστεί στις 21 Ιανουαρίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα δώσει το «παρών» στη SL2 ο ΟΦ Ιεράπετρας, που πήρε τη θέση του Πανιωνίου στην κατηγορία ενώ αντί του Πλατανιά, στο πρωτάθλημα θα μετάσχει ο Διαγόρας Ρόδου. Νέος στη φετινή SL2 και ο Ιωνικός, ο οποίος θα διεκδικήσει την τρίτη σερί άνοδο, ενώ νεοφώτιστα είναι και τα Τρίκαλα. Μεγάλο φαβορί η Ξάνθη, ικανά για την έκπληξη τα Χανιά.

Τι ισχύει: Θα διεξαχθούν 22 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο, όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας και εν συνεχεία θα διεξαχθούν τα πλέι οφ. Ενας γύρος αντί για δύο είναι προγραμματισμένοι φέτος και το αν θα γίνουν, θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσει η σεζόν, αφού υπάρχει περιορισμός στο να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία τα πρωταθλήματα, λόγω του Euro 2021. Οπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια: «Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής (28/3/2021) ότι οι εναπομείνασες αγωνιστικές ημέρες (Τετάρτη – Κυριακή) δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση των αγώνων play offs-play outs μέχρι την 19η Μαΐου, τότε το Δ.Σ. με απόφασή του δύναται να αποφασίσει τη μη διεξαγωγή αγώνων  play offs-play outs με τρόπο ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής ημέρας». Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα ενώ ο δεύτερος θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με τον προτελευταίο της κατάταξης στη Σούπερ Λίγκα. Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι.

ΑΕ Καραϊσκάκης

Νέα διοίκηση και το βλέμμα στο μέλλον

Ο Νίκος Καγιουλής είναι και επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης του Καραϊσκάκη Αρτας. Υπήρξαν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αγωνιστικά. Θα πορευτεί με δίδυμο στην τεχνική ηγεσία, τους Δημήτρη Μπέλα και Βασίλη Αργυρίου. Υπάρχει η πρόθεση να δοθούν και ευκαιρίες σε νεαρούς ηλικιακά παίκτες. Πολλές οι προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό. Δεκαοκτώ νέοι παίκτες εντάχθηκαν στην ομάδα και φυσικά θα χρειαστεί χρόνος να γίνει σύνολο. Στόχος της είναι να σταθεί άκρως ανταγωνιστικά στο πρωτάθλημα και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Προπονητές: Δημήτρης Μπέλας, Βασίλης Αργυρίου (νέοι)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Φρανσίκο Λόβριτς (κεντρικός αμυντικός από Κίκερς Οφενμπαχ), Φαν Ιπερεν (κεντρικός αμυντικός, από Γκόου Αχέντ)

Εφυγαν: Ζήσης Χατζηστραβός (δανεικός από ΠΑΟΚ).

 

 

ΞΑΝΘΗ

Οι κινήσεις της δείχνουν άνοδο

Μετά την πολυετή παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα, θα αγωνιστεί σε επίπεδο SL2 για πρώτη φορά μετά το 1989. Τότε, είχε προβιβαστεί ως πρωταθλήτρια και αυτός είναι και ο φετινός της στόχος. Νέος ιδιοκτήτης ο Μπιλ Πάπας, νέος προπονητής ο Τόνι Πόποβιτς (πέρσι στην Περθ Γκλόρι της Αυστραλίας) και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, που σίγουρα φανερώνουν πως έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις στη φετινή σεζόν. Το κόκκινο, θα είναι στο μεταξύ το χρώμα που θα κυριαρχεί στην ομάδα. Μάλιστα, έχουν ξηλωθεί όλα τα πράσινα καθίσματα από το γήπεδο, στο οποίο επίσης θα κυριαρχεί το νέο χρώμα.

Προπονητής: Τόνι Πόποβιτς (νέος)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Ιβάν Κέλαλα (τερματοφύλακας), Πολ Ιτζο (τερματοφύλακας), Τάσος Παπάζογλου (στόπερ), Ανδρέας Τάτος (μέσος), Ελίνι Δημούτσος (μέσος), Πάτρικ Εμπερτ (εξτρέμ), Θανάσης Παπάζογλου (φορ).

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ευκαιρίες σε παίκτες, σαφές πλάνο η επίθεση

Η προσπάθειά της επικεντρώνεται κυρίως στο να εξελίξει τους παίκτες που διαθέτει σε βάθος 2ετίας, δίνοντας ευκαιρίες και έπειτα να διεκδικήσει τη φετινή σεζόν μία θέση στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας. Επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία μετά τη σεζόν 2009-10 ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ένας προπονητής που εστιάζει στην επίθεση και αυτό αναμένεται να είναι ξεκάθαρα και το φετινό αγωνιστικό πλάνων των Τρικάλων στη SL2.

Προπονητής: Απόστολος Χαραλαμπίδης (νέος)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Βασίλης Ζιώγκος (αμυντικός), Νίκος Κεχαγιάς (αμυντικός), Χρήστος Αλμπάνης (φορ), Σιλβάνο Νατέρ (εξτρέμ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Λάμψη» από Σούπερ Λίγκα

Στην προσπάθειά του να ανεβάσει το επίπεδό του, προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας, οι οποίες και χαρακτηρίζονται ως πολυτέλεια ενώ θα χρησιμοποιεί ως έδρα το AEL FC Arena αντί του γηπέδου της Φιλιππούπολης. Θέλει να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και να καταφέρει κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν όπου ως νεοφώτιστη τερμάτισε στην 6η θέση, αξιοποιώντας ξανά στο έπακρο τον παράγοντα έδρα. Υπήρξε αλλαγή προπονητή, με τον Αριάν Μπελά να αποχωρεί και να επιστρέφει ο Γιάννης Μάγγος (2014-16).

Προπονητής: Γιάννης Μάγγος (νέος)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Παναγιώτης Γλύκος (τερμ.), Βαγγέλης Μόρας (στόπερ), Γιάννης Μπαστιάνος (μεσοςπιθετικός), Κλάους Αθανασιάδης (φορ)

Εφυγαν: Νέστορας Γκέκας (τερμ.), Μαρκ Σιφναίος (φορ)

 

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ

Σε καμία περίπτωση να μην κινδυνέψει

Το 2011-12 αγωνίστηκε τελευταία φορά σε επίπεδο SL2, όταν και υποβιβάστηκε για οικονομικούς λόγους. Φέτος, εξασφάλισε τη συμμετοχή της λόγω ίδιων προβλημάτων του Πλατανιά, του οποίου πήρε τη θέση στην κατηγορία. Παρότι νεοφώτιστη, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έχει το ρόλο κομπάρσου και για αυτό το λόγο προχώρησε στην απόκτηση κάποιων έμπειρων παικτών. Θα στηρίξει και τους νέους. Αλλωστε ήταν ένας από τους λόγους που η διοίκηση του Διαγόρας εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία στον Σάκη Θεοδοσιάδη, αντί του Πέτρου Ρουτζιέρη. Ο 45χρονος είναι πολύπειρος στην κατηγορία και χαρακτηρίζεται ως η ιδανική λύση από τους ανθρώπους της.

Προπονητής: Σάκης Θεοδοσιάδης (νέος)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Κωνσταντίνος Ρουγκάλας (στόπερ), Πέτρος Λινάρδος (μέσος), Τζόρνταν Αλάεφ (μέσος), Αλέξης Σελινινιωτάκης (μέσος), Ντορίβαλ (μεσοεπιθετικός), Μιχάλης Μπαστακός (επιθετικός).

 

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Στον «αέρα» η συμμετοχή της

Τα διοικητικά προβλήματα παραμένουν στη Δόξα Δράμας και η συμμετοχή της στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι δεδομένη, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής. Την Πέμπτη (14/01) το μεσημέρι ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας και έτσι οριστικά θα πρέπει να περιμένουμε την 21η Ιανουαρίου, οπότε θα επανεξεταστεί το θέμα. Η αβεβαιότητα είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή αναφορικά με το μέλλον της ομάδας. Εξι παίκτες (από Αργεντινή και Ολλανδία) που αποκτήθηκαν στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου αποχώρησαν ήδη από την ομάδα, ενδεικτικό του κλίματος. Το καλοκαίρι, υπό τον Απόστολο Πετράκη, ήθελε να δημιουργήσει πλάνο τριετίας, όμως υπάρχει νόμος που δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και το θέμα δεν προχώρησε. Στην τεχνική ηγεσία από φέτος θα βρίσκεται οι Θανάσης Κολιτσιδάκης, προπονητής που δίνει έμφαση στην άμυνα.

Προπονητής: Θανάσης Κολιτσιδάκης (νέος)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Μακντόναλντ Νιμπά (αμυντικός), Δημήτρης Φυτόπουλος (μέσος), Βασίλης Κουτσιανικούλης (εξτρέμ), Δημήτρης Μαυρίας (μεσοεπιθετικός), Στρνταν Βουγιακλίγια (φορ)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Αλλαξε η ομάδα, όχι οι στόχοι

Εντελώς διαφορετική ομάδα, όχι όμως αγωνιστική φιλοσοφία, στον Εργοτέλη. Το επιθετικό πλάνο παραμένει, από τη στιγμή που και φέτος θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Ταουσιάνης. Ζητούμενο να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας και να συμμετάσχει στα πλέι οφ ανόδου. Ο έλληνας προπονητής είναι και ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που παραμένουν στην ομάδα συγκριτικά με πέρσι. Ακόμα ένας είναι ο Κουάτεγκ (φορ), παίκτης βαρόμετρο. Φέτος έχει την πρόθεση σαν ομάδα να στηρίξει παίκτες από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Προπονητής: Γιάννης Ταουσιάνης (συνεχίζει)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Τζέφρι Νεράλ (μπακ), Θανάσης Κωστανάσιος (επιθετικός), Τάιρον Κόνραντ (επιθετικός)

Εφυγαν: Μπρους (μέσος), Γιάννης Ιατρούδης (μέσος), Μανώλης Ροβίθης (επιθετικός), Τζόζεφ Εφορντ (επιθετικός)

ΙΩΝΙΚΟΣ

Στόχος η τρίτη σερί άνοδος

Εχει κερδίσει δύο σερί ανόδους. Στόχος είναι να γίνουν τρεις, με την επιστροφή της ομάδας σε επίπεδο πρώτης εθνικής κατηγορίας μετά το 2006-07. Υποβιβάστηκε από τη SL2 το 2010-11 και λόγω οικονομικών προβλημάτων, αγωνίστηκε έπειτα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Κέρδισε την άνοδο για την τρίτη τη τάξη εθνική κατηγορία το 2018-19 και το 2019-20 την άνοδο στην Β εθνική. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η απόκτηση της ομάδας από τον Γιάννη Τσιριγώτη (από το 2018) ο οποίος και συνεχίζει να προχωρά σε κινήσεις για τη βελτίωση της ομάδας σε όλους τους τομείς. Αποκτήθηκαν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ενώ ως προπονητής ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος έχει αγωνιστεί σαν παίκτης του Ιωνικού την τριετία 1990-93.

Προπονητής: Δημήτρης Σπανός (νέος)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Αμπούντ Ομάρ (αμυντικός), Μιχάλης Κύργιας (στόπερ), Παναγιώτης Κόρμπος (μέσος), Ματίας Κάστρο (επιθετικός).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Λίγες κινήσεις, ξεκάθαρος στόχος

Αυτό που δεν κατάφερε πέρσι, στην άνοδο, στοχεύει φέτος. Λίγες και προσεκτικές οι κινήσεις που έγιναν στο έμψυχο δυναμικό ενώ παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία ο Σωτήρης Αντωνίου. Η κατοχή της μπάλας, η σταδιακή πίεση και το τρέξιμο στους κενούς χώρους, είναι τα στοιχεία που περιμένουμε έτσι να δούμε τη φετινή περίοδο από τον Λεβαδειακό, ο οποίος διαχρονικά στηρίζει πολλά στον παράγοντα έδρα, κάτι που θέλει να αξιοποιήσει και φέτος.

Προπονητής: Σωτήρης Αντωνίου (συνεχίζει)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Στέφαν Στογιάνοβιτς (τερμ.), Νίλι (μεσοεπιθετικός), Γιώργος Μαρίνος (μεσοεπιθετικός), Αντώνης Γαϊτανίδης (φορ), Νέστορας Μυτίδης (φορ),

Εφυγαν: Μπέντζαμιν Ανγκουα (στόπερ), Βαγγέλης Μάντζιος (φορ), Φώτης Ιωαννίδης (φορ)

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Πρώτος στόχος η παραμονή

Θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επίπεδο SL2. Πήρε την άνοδο μετά τη μη συμμετοχή του Πανιωνίου που υποβιβάστηκε πέρσι από τη SL1. Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκε η διοίκηση για την τεχνική ηγεσία. Είναι η δεύτερη θητεία του (η πρώτη το 2006-07) ενώ σε μεταγραφικό επίπεδο έγιναν κινήσεις με έμπειρους παίκτες σε όλες τις γραμμές. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και έπειτα η όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Προπονητής: Μανώλης Παπαματθαιάκης (νέος)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Αμπελ Μασουέρο (αμυντικός), Γιώργος Αποστολίδης (μέσος), Ντάλα Κόστα (φορ), Κρίστιαν Κούστα (φορ).

ΧΑΝΙΑ

Μπορούν να κάνουν την έκπληξη

Από τις ομάδες που κέρδισαν τις εντυπώσεις με την αγωνιστική τους παρουσία πέρσι. Η ομάδα θεωρείται αδικημένη από την περσινή διακοπή του πρωταθλήματος, αφού διεκδικούσε άνοδο. Μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, θέλει να το κάνει φέτος. Λίγες και σωστές οι όποιες κινήσεις στον μεταγραφικό τομέα, ενώ στην τεχνική ηγεσία παραμένει ο Αλέκος Βοσνιάδης. Περιμένουμε και φέτος από τα Χανιά να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο και με επιθετική τακτική

Προπονητής: Αλέκος Βοσνιάδης (συνεχίζει)

Κυριότερες μεταγραφές

Ηρθαν: Φοντέ Καμαρά (μπακ), Νεμάνια Νίκολιτς (μπακ), Κώστας Πλέγας (μέσος), Λούκας Μπραμπίγια (μεσοεπιθετικός)

Σταμάτης Δημάκης

 

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip