Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

18.09.20|09:36

Θανάσης Κελαντώνης Θανάσης Κελαντώνης

Αφιέρωμα Β' Γερμανίας: Μία τετράδα μοιάζει πιο έτοιμη

αφιέρωμα-β-γερμανίας-μία-τετράδα-μοιά-166219

Την πρώτη… τζούρα από την εικόνα που περιμένουμε να έχουν οι ομάδες στη νέα σεζόν την πήραμε μέσω του Κυπέλλου Γερμανίας. Λίγες ήταν αυτές που μας έδειξαν άλλα πράγματα απ’ όσα περιμέναμε.

Το Αμβούργο για παράδειγμα. Ανύπαρκτη ήταν η επιθυμία του να γίνει πιο «σκληρό» και δυναμικό στο αμυντικό κομμάτι στην Δρέσδη. Σκορποχώρι ήταν πάλι πίσω. Αν τιμωρηθεί μάλιστα, και ο Λάιστνερ για το ντου που έκανε στην εξέδρα προκειμένου να τα βάλει με οπαδό της Δρέσδης, τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Εχει μπόλικη δουλειά ακόμα ο Τιουν στην τεχνική ηγεσία του.

Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είδα τις ομάδες στο Κύπελλο και με όσα έχω διαβάσει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, πιο έτοιμες ώστε να κοιτάξουν ψηλά είναι κατά σειρά αναφοράς η Μπόχουμ, η Πάντερμπορν, το Αννόβερο και η Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ουδεμία είναι τέλεια, αλλά από τις ομάδες που επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν μοιάζουν να έχουν καλύτερη θέση εκκίνησης. Ενώ για παράδειγμα, το Αμβούργο μοιάζει ακόμα να ψάχνεται, η Μπόχουμ έχει δεδομένη ενδεκάδα, ιεραρχία και στιλ παιχνιδιού, η Πάντερμπορν επίσης, το Αννόβερο έχει ατέλειες μόνο στις εναλλακτικές επιλογές των μπακ και η Φορτούνα έχει ρόστερ ικανό να αμυνθεί καλά και να κερδίζει με 1-0. Ρίσκο βέβαια, αλλά το έχει.

Αυτές που μοιάζουν να αρχίζουν με περισσότερα προβλήματα απ’ ότι θα ήθελαν και πρέπει είναι η Κίκερς Βίρτσμπουργκ, η Ζανκτ Πάουλι και η Γιάν Ρέγκενσμπουργκ. Αν μου λέγατε σήμερα, πόνταρε στις τρεις τελευταίες της σεζόν, αυτές θα διάλεγα.

Η Χόλσταϊν Κιέλου, η Ντάρμσταντ και η Πάντερμπορν θα είναι οι ομάδες που κάθε παιχνίδι τους θα φλερτάρει με τα πολλά γκολ εξαιτίας του αγωνιστικού στιλ τους, η Χάιντενχαϊμ και η Νυρεμβέργη έχουν φιλοδοξίες, μπορούν να τις υλοποιήσουν αλλά έχουν και δουλίτσα να κάνουν στο «δέσιμο» των ομάδων τους και οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους.

Με το βλέμμα το μέλλον

Το πόσο αμφίρροπο είναι το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή φαίνεται και στις αποδόσεις των εταιριών αναφορικά με την πρωτιά. Το Αμβούργο έπαψε να πείθει ως «γκράντε» φαβορί μετά τα δύο έτη αποτυχίας και έτσι, έξι ομάδες παρουσιάζονται πάνω κάτω με την ίδια πιθανότητα για τον τίτλο. Είναι η Φορτούνα Ντίσελντορφ, το Αμβούργο, το Αννόβερο, η Νυρεμβέργη, η Πάντερμπορν και η Μπόχουμ. Την υψηλότερη απόδοση από αυτές την έχει σήμερα η Μπόχουμ. Σηκώνει μερικά ψιλά της, όπως και η Νυρεμβέργη.

Στον υποβιβασμό το 2.50 της Ρέγκενσμπουργκ για την τελευταία τριάδα «τρώγεται», το 6.50 της Ζανκτ Πάουλι έχει σχετική αξία όπως την είδαμε να παίζει στο Κύπελλο και το 3.25 της Κίκερς Βίρτσμπουργκ μοιάζει ιδιαίτερα καλό αν δεν καταφέρει να κλείσει την τρύπα στο ρόστερ της.

Εξαιρετική απόδοση μας μοιάζει (σήμερα πάντα) το 1.75 της Χόλσταϊν Κιέλου ώστε να τερματίσει πάνω από τη Ζανκτ Πάουλι στην τελική βαθμολογία.

ΟΜΑΔΑ    ΣΤΟΙΧΗΜΑ    ΑΠΟΔΟΣΗ

Μπόχουμ    Πρωταθλήτρια    10.00

Κίκερς Βίρτσμπουργκ    Τερματισμός στην τελευταία τριάδα    3.25

Χόλσταϊν Κιέλου    Τερματισμός πάνω από τη Ζανκτ Πάουλι    1.75

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι 18 ομάδες παίζουν δύο γύρους, σύνολο 34 ματς. Οι πρώτες δύο προβιβάζονται στην πρώτη κατηγορία. Η τρίτη παίζει παιχνίδια διαβάθμισης με την δέκατη έκτη των «μεγάλων». Οι τελευταίες δύο ομάδες υποβιβάζονται στην τρίτη κατηγορία. Η δέκατη έκτη παίζει παιχνίδια διαβάθμισης με την τρίτη στη βαθμολογία της τρίτης κατηγορίας.

ΟΜΑΔΕΣ

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Αλλαξε προπονητή, έγινε πιο επιθετική, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αποκλείστηκε στις «8» του Κυπέλλου απ’ τη Ζάαρμπρικεν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πρώτη πλήρης σεζόν για τον Ούβερ Ρέζλερ (51). Μας αρέσει η επιθετική νοοτροπία του, αλλά πέρσι δεν είχε το υλικό ώστε να αποδειχτεί πετυχημένη. Τώρα, μία κατηγορία κάτω, ίσως του βγει.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Υπήρξε ξεκάθαρη αποδυνάμωση στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών και κάτω του οριακού στελέχωση στις θέσεις των μπακ. Είναι μια χαρά στα αμυντικά χαφ, έχει πάρα πολλά στοιχήματα μεσοεπιθετικά. Τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές απ’ όλους όσοι δεν έπεισαν πέρσι πρέπει να βοηθήσουν πολύ περισσότερο. Ο Χένινγκς είναι ΟΚ σκόρερ στην κορυφή, αλλά πίσω του μάλλον υπάρχει ο κανένας.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μερκούρ Σπίλαρενα (54.600), Ντίσελντορφ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωταθλήματα

2 Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    14η

2016-17    11η

2017-18    1η

2018-19    Α’ – 10η

2019-20    Α’ – 17η

fortuna

 

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Ευχάριστη στο να την παρακολουθείς, αλλά λίγη ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στις «32» απ’ τη Λέβερκουζεν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Στέφεν Μπάουμγκαρτ (48) για τέταρτη σερί σεζόν. Πιστός στην απόλυτα επιθετική φιλοσοφία του, που δεν αποδείχτηκε πετυχημένη στη μεγάλη κατηγορία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Αναπόφευκτα, ένεκα υποβιβασμού, υπήρξαν αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών. Πιο πολύ «πληγώθηκε» η θέση του δεξιού μπακ, πήρε τον Ανανού για την κάλυψή της αλλά «μπακ απ» αυτού δεν βλέπουμε στο ρόστερ. Στα αμυντικά χαφ είναι ΟΚ εκτός αν πωληθεί και ο Βασιλειάδης και μεσοεπιθετικό έχει πολλές επιλογές για τις ανάγκες της κατηγορίας. Επιθετικό ποδόσφαιρο θα μας προσφέρει, δεν θα τη βαριόμαστε.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μπέντελερ Αρένα (15.000), Πάντερμπορν

ΤΙΤΛΟΙ

2 Προβιβασμοί στην Α’ κατηγορία

4 Προβιβασμοί στην Β’ κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    18η

2016-17    Γ’ – 18η

2017-18    Γ’ – 2η

2018-19    1η

2019-20    Α’ – 18η

ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Δεν τα κατάφερε (δύο ισοπαλίες) στα παιχνίδια διαβάθμισης με τη Βέρντερ Βρέμης, δεν πέτυχε την υπέρβαση της ανόδου. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στις «32» από τη Βέρντερ Βρέμης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Φρανκ Σμιντ (46), εδώ και 13 χρόνια στο πόστο. Βασιλιάς στον σύλλογο. Ικανός στο να αναδεικνύει νεαρούς, άσημους παίκτες και να χτίζει ομάδες από την αρχή.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Ενας βασικός στόπερ, δύο βασικοί αμυντικοί χαφ και ο βασικός επιθετικός κορυφής αποχώρησαν. Καινούργια ομάδα πρέπει να φτιάξει ο Φρανκ Σμιντ. Ποσοτικά τις κάλυψε τις αποχωρήσεις, ποιοτικά πρέπει να περιμένουμε ώστε να κρίνουμε. Στα φιλικά της έδειξε να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα παρά το γεγονός ότι έχει πολλές επιλογές μπροστά. Η έλλειψη ηγέτη αρχίζει και φαίνεται, ο Σνάτερερ δεν αντέχει να βγάζει ενενηντάλεπτα πλέον.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Βόιτ Αρένα (15.000), Χάιντενχαϊμ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα στη Γ’ κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    11η

2016-17    6η

2017-18    13η

2018-19    5η

2019-20    3η

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Για δεύτερη σερί σεζόν απέτυχε να πάρει την άνοδο διότι πολύ απλά (πάλι) δεν έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στις «32» από τη Στουτγκάρδη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ντάνιελ Τιούν (45). Νέος. Στην Οσναμπρικ πέτυχε πολλά με λίγα. Καλείται να αποδείξει ότι το «έχει» και σε συνθήκες πίεσης και απαιτήσεων. Στοίχημα είναι η επιλογή του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Αυτή τη φορά κοίταξε την δύναμη, τον τσαμπουκά και την ουσία. Ο Λάιστνερ ως στόπερ και ο Γκιαζούλα ως αμυντικός μέσος αποτελούν εγγύηση ότι το… ξύλο θα είναι περισσότερο από τη μεριά του στην καινούργια σεζόν. Θέλει να πάψει να είναι μαλθακό, να προσασμοστεί απολύτως στα δεδομένα της κατηγορίας. Εξαιρετική επιλογή και ο Τερόντε για την κορυφή της επίθεσης, εδώ και χρόνια κυριαρχεί στην κατηγορία, ο καλύτερος σκόρερ αυτής είναι. Κι ας έφτασε τα 32 χρόνια, ακόμα το έχει.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Φόλκσπαρκσταντιον (57.000), Αμβούργο

ΤΙΤΛΟΙ

6 Πρωταθλήματα

3 Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Α’ – 10η

2016-17    Α’ – 14η

2017-18    Α’ – 17η

2018-19    4η

2019-20    4η

humbr

 

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Εμφάνισε σύνολο πολύ «σφιχτό», ουσιαστικό και αξιόπιστο, μα ελάχιστα ελκυστικό. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στις «32» απ’ την Καρλσρούη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μάρκους Ανφανγκ (46). Νέος. Φτιάχνει ομάδες που παίζουν επιθετικά, πολλές φορές εις βάρος της αμυντικής ασφάλειας και συνήθως χαρίζουν παιχνίδια πλούσια σε γκολ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές, πρακτικά με το δυναμικό της περασμένης σεζόν θα πορευτεί, αλλά και με μία διαφορά. Από εκεί που ο Δημήτρης Γραμμόζης έριχνε βάρος στην άμυνα, ο Ανφανγκ κοιτάζει την επίθεση. Ισως για αυτό να πήρε μερικά ρίσκα στο ρόστερ. Πέραν από τον Πάλσον δεν υπάρχει άλλος τόσο αξιόλογος αμυντικός χαφ, ενώ και στις θέσεις των στόπερ δεν βλέπουμε κάποιον ηγετικό. Μπροστά έχει πάμπολλες επιλογές αλλά αν πωληθεί ο φορ κορυφής Ντουρσούν, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει άλλον με έφεση στο γκολ.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μερκ Στάντιον αμ Μπέλενφαλντορ (17.400), Ντάρμσταντ

ΤΙΤΛΟΙ

3 Πρωταθλήματα στην κατηγορία

3 Πρωταθλήματα στην Γ’ κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Α’ – 14η

2016-17    Α’ – 18η

2017-18    10η

2018-19    10η

2019-20    5η

ΑΝΝΟΒΕΡΟ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Αρχισε άθλια, άλλαξε προπονητή, σουλουπώθηκε, αλλά το χαμένο έδαφος ήταν μεγάλο και δεν διεκδίκησε την άνοδο. Αποκλείστηκε στις «64» του Κυπέλλου από την Καρλσρούη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κενάν Κοτσάκ (39). Πάει για την πρώτη πλήρη σεζόν στους «κόκκινους». Εχει ξεκάθαρο πλάνο τακτικής στο μυαλό του, έχει φτιάξει καλό όνομα, αλλά πρωταθλητισμό τώρα επιχειρεί να κάνει.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Οικονομική άνεση για πολλές κινήσεις δεν υπήρξε. Μερικά βαριά συμβόλαιο αποχώρησαν, η μεσοεπιθετική γραμμή φαντάζει πολύ καλά στελεχωμένη, αλλά στις θέσεις των αμυντικών μέσων, των μπακ και των κεντρικών αμυντικών, απουσιάζουν εναλλακτικές επιλογές αντίστοιχης ποιότητας με τις βασικές. Λογικά θα κάνει ακόμα μια, δυο κινήσεις ως τη λήξη των μεταγραφών, ο Κοτσάκ έχει ζητήσει ενίσχυση.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

HDI Αρένα (49.000), Αννόβερο

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

1 Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Α’ – 18η

2016-17    2η

2017-18    Α’ – 13η

2018-19    Α’ – 17η

2019-20    6η

ΑΟΥΕ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Πολύ ισχυρή και σταθερή εντός έδρας, αδύναμη και σπάνια ανταγωνιστική εκτός, πέτυχε να έχει ήρεμη και ασφαλή σεζόν. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου απ’ τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ντιρκ Σούστερ (52). Από τον Αύγουστο του 2019 στο πόστο. Συνήθως φτιάχνει ομάδες που προσέχουν την άμυνα και σπάνια παίζουν ελκυστικά.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Εκτίμησε ότι το ρόστερ της προηγούμενης σεζόν είναι μια χαρά προκειμένου να πορευτεί με αυτό και στην καινούργια. Μέτρησε βέβαια, δύο αποχωρήσεις κεντρικών αμυντικών που την αφήνουν κατά τι λιγότερο στελεχωμένη στις θέσεις. Η «σφαλιάρα» στο Κύπελλο από την Αουε ήταν ανησυχητική ως προς το κατά πόσο οι ίδιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν το κίνητρο να πιάσουν ξανά το ταβάνι τους ως ομάδα.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Ερτσγκέμπιργκσταντιον (15.500), Αουε

ΤΙΤΛΟΙ

3 Πρωταθλήματα Ανατολικής Γερμανίας

1 Κύπελλο Ανατολικής Γερμανίας

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Γ’ – 2η

2016-17    14η

2017-18    16η

2018-19    14η

2019-20    7η

ΜΠΟΧΟΥΜ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Μέσω αλλαγής προπονητή πέτυχε να γίνει πιο αξιόπιστη, ειδικά αμυντικά, και τελείωσε δίχως άγχος τη σεζόν. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στις «32» απ’ την Μπάγερν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Τόμας Ράιζ (46). Πάει για την πρώτη πλήρη σεζόν του. Οργάνωσε την Μπόχουμ, της χάρισε «σφιχτή» τακτική, τώρα καλείται να το πετύχει σε βάθος αγωνιστικής περιόδου.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Μπόρεσε να κρατήσει και να αγοράσει μάλιστα, τον στόπερ Λαμπρόπουλο που «κούμπωσε» τέλεια στην ενδεκάδα της και διατήρησε όλες τις βασικές επιλογές της. Εχει μια χαρά στελέχωση σε όλες τις θέσεις, το μόνο που διακρίνει κανείς ως μείον είναι ότι οι αμυντικοί μέσοι της δεν διακρίνονται από ταχύτητα. Μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Βονόβια Ρούρσταντιον (27.599), Μπόχουμ

ΤΙΤΛΟΙ

6 Προβιβασμοί στην Α’ κατηγορία

3 Πρωταθλήματα στην κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    5η

2016-17    9η

2017-18    6η

2018-19    11η

2019-20    8η

ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Μία έτσι, μία γιουβέτσι. Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο ήταν. Δεν κινδύνεψε, δεν κοίταξε ψηλά. Αποκλείστηκε στις «64» του Κυπέλλου απ’ την Ντούισμπουργκ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Στέφαν Λάιτλ (42). Πιστός στο 4-3-3, δεν κατάφερε στην πρώτη πλήρη σεζόν του να αυξήσει τη σταθερότητα στην απόδοση. Πάει για τη δεύτερη απόπειρα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Από τη στιγμή που η «γραμμή» της διοίκησης παραμένει το «οικονομία και ανάδειξη ποδοσφαιριστών», δεν μπορεί να περιμένει κάτι πολύ καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Θεωρούμε ότι της λείπει ένας γκολτζής περιοχής μετά την αποχώρηση του Κεϊτά-Ρουέλ και ότι εξαρτάται πάρα πολύ από τον αμυντικό χαφ Ζέγκουϊν προκειμένου να έχει ισορροπία ως ομάδα.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Σπόρτπαρκ Ρόνοφ Τόμας Ζόμερ (16.626), Φιρτ

ΤΙΤΛΟΙ

3 Πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας

1 Πρωτάθλημα στην κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    9η

2016-17    8η

2017-18    15η

2018-19    13η

2019-20    9η

ΖΑΝΤΧΑΟΥΖΕΝ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Δεν κατάφερε να εμφανίσει το επιθετικό σύνολο που είχε στο μυαλό. Το γύρισε στο «ταμπούρι» και έσωσε την παρτίδα. Αποκλείστηκε στις «64» του Κυπέλλου απ’ την Γκλάντμπαχ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ούβε Κόσινατ (49). Θεωρητικά θέλει επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά στη Ζάντχαουζεν προσαρμόστηκε αναγκαστικά. Δεν του βγήκε πέρσι η μαγιά.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Αποφάσισε να ενισχύσει το ρόστερ της με επιπλέον επιλογές μεσοεπιθετικών και επιθετικών. Την περασμένη σεζόν βρήκε την τακτική που της ταιριάζει, αμυντική κατά βάση και σε αυτή θα ποντάρει ξανά. Θέλει να δέχεται δύσκολα γκολ και ελπίζει οι προσθήκες που έκανε να την εμφανίσουν πιο δημιουργική απέναντι σε κλειστές άμυνες και ακόμα καλύτερη στο παιχνίδι αντεπιθέσεων.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

BWT Στάντιον αμ Χάρντβαλντ (15.033), Ζάντχαουζεν

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα στην Γ’ κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    13η

2016-17    10η

2017-18    11η

2018-19    15η

2019-20    10η

ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛΟΥ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Υπέροχη ώστε να τη βλέπεις, σπάνια έπαιζε με σκοπιμότητα. Το στιλ της όμως, της στέρησε πολλούς βαθμούς. Αδίκησε τον εαυτό της. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου απ’ τη Φερλ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ολε Βέρνερ (32). Απ’ τον Σεπτέμβριο του 2019 στο πόστο, έμεινε πιστός στο επιθετικό στιλ. Θα καταφέρει να βάλει και δόσεις άμυνας σε αυτή τη σεζόν;

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Υπήρξε αποχώρηση προσωπικοτήτων από τον χώρο της άμυνας, αλλά πρακτικά δεν την ενδιαφέρει η άμυνα. Η νοοτροπία της είναι πάντα να σημειώσει ένα γκολ περισσότερο από την εκάστοτε αντίπαλο. Σπάνια βάζει σκοπιμότητα στο παιχνίδι της. Εχει πολλές επιλογές μεσοεπιθετικά και αναμένεται να μας προσφέρει πλούσια αι ενδιαφέροντα παιχνίδια και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Χόλσταϊν Στάντιον (15.034), Κίελο

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωταθλήματα

2 Προβιβασμοί στην κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Γ’ – 14η

2016-17    Γ’ – 2η

2017-18    3η

2018-19    6η

2019-20    11η

ΓΙΑΝ ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Ορισμός της «χρυσής» μετριότητας. Σπάνια γοήτευε, αλλά συχνά είχε ουσία. Αρκετό της φάνηκε ώστε να μείνει στην κατηγορία. Αποκλείστηκε στις «64» του Κυπέλλου απ’ τη Ζάαρμπρικεν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μερσάντ Σελιμπέγκοβιτς (37). Οριακά θετική η πρώτη σεζόν του ως πρώτος προπονητής. Ενδιάμεσο στιλ ομάδας παρουσίασε, ουδέν έκανε πολύ καλά η ομάδα του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Εφόσον δεν μας γοήτευσε στην προηγούμενη σεζόν και δεν πήρε ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας για την νέα, προκειμένου να καλύψει τις αποχωρήσεις που υπήρξαν, δεν μπορούμε να την περιμένουμε καλύτερη. Μάλλον οδεύει για την πιο δύσκολη σεζόν της από τη στιγμή που γύρισε στην κατηγορία. Αν ανανεώσει την παραμονή της σε αυτή ευχαριστημένη θα είναι.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Κοντινεντάλ Αρένα (15.210), Ρέγκενσμπουργκ

ΤΙΤΛΟΙ

4 Προβιβασμοί στην κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Δ’ – 1η

2016-17    Γ’ – 3η

2017-18    5η

2018-19    8η

2019-20    12η

ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Αν και νεοφερμένη κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, παρ’ ότι ποιοτικά υστερούσε αρκετά. Οταν δεν έπαιζε ως φαβορί ένιωθε πιο άνετα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στις «64» απ’ τη Λειψία.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μάρκο Γκρότε (47). Νέος. Αγνωστο μέγεθος, σε ομάδες ακαδημιών της Βέρντερ Βρέμης εργάζονταν για 13 χρόνια. Εκρινε πως τώρα ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Η αποχώρηση του προπονητή Ντάνιελ Τιούν ασφαλώς και ήταν σημαντική. Αλλάζει σελίδα στην τεχνική ηγεσία, όχι στα υπόλοιπα. Πάλι θέλει με λίγα να πετύχει το δυνατό περισσότερα. Εκανε πάντως, καλή δουλειά στις μεταγραφές για τα δεδομένα της, το μόνο που ίσως δυσκολευτεί να καλύψει είναι τα γκολ του φορ Αλβαρες που αποτελεί παρελθόν.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μπρέμερ Μπρίκε (16.000), Οσναμπρικ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα Γ’ κατηγορίας

6 Προβιβασμοί στη Β’ κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Γ’ – 5η

2016-17    Γ’ – 6η

2017-18    Γ’ – 17η

2018-19    Γ’ – 1η

2019-20    13η

ΖΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Συμπαθητική εντός, συνήθως «χαμένη» εκτός, έμεινε στην κατηγορία δίχως να παίξει όμορφα. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου απ’ την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Τίμο Σουλτς (42). Νέος. Παίρνει την ευκαιρία εργασίας στην πρώτη ομάδα μετά από τη θητεία του (15 έτη) στις ακαδημίες του συλλόγου. Θεωρητικά επιθυμεί επιθετικό στιλ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Πρακτικά το τίποτα νιώθουμε πως έκανε. Αποχώρησαν όλοι οι βασικοί επιθετικοί της περασμένης σεζόν και όσοι ήρθαν πρέπει να μας αποδείξουν την αξία τους. Στο Κύπελλο με την Ελφερζμπερκ είχε απογοητευτική εικόνα στα πάντα. Το ρόστερ της μοιάζει υπερβολικά φορτωμένο από χαφ, περιορισμένης ποιότητας επιθετικά και οριακά στελεχωμένο στις θέσεις των μπακ.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μίλερντορ Στάντιον (29.546), Αμβούργο

ΤΙΤΛΟΙ

5 Προβιβασμοί στην Α’ κατηγορία

1 Πρωτάθλημα στην κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    4η

2016-17    7η

2017-18    12η

2018-19    9η

2019-20    14η

pauli

ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Μέσω αλλαγής προπονητή και στο… νήμα, μπόρεσε να εξασφαλίσει την παραμονή. Στην άμυνα έριξε βάρος, δεν έπαιζε ελκυστικά. Αποκλείστηκε στις «16» του Κυπέλλου απ’ τη Ζάαρμπρικεν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κρίστιαν Αϊχνερ (37). Ανέλαβε τον Φεβρουάριο, πέτυχε την παραμονή, τον αγαπάνε οι παίκτες και πάει για πρώτη πλήρη σεζόν. Θα τον στηρίξει η διοίκηση σε καμια στραβή;

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Η συνταγή που την κράτησε στην κατηγορία θα εφαρμοστεί και στην καινούργια. Ελάχιστες διαφοροποιήσεις έγιναν στο ρόστερ, πρακτικά μόνο ο Γκόλερ είναι επένδυση μήπως και ανεβάσει επίπεδο επιθετικά. Εκεί ωστόσο, μάλλον θα εξαρτάται εκ νέου υπερβολικά από τον Χόφμαν. Η άμυνά της και τα χαφ είναι «δεμένα», αλλά η δημιουργία δεν είναι το φόρτε της.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Βίλντπαρκσταντιον (28.754), Καρλσρούη

ΤΙΤΛΟΙ

3 Πρωταθλήματα στην Β’ κατηγορία

5 Προβιβασμοί στην Α’ κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    7η

2016-17    18η

2017-18    Γ’ – 3η

2018-19    Γ’ – 2η

2019-20    15η

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Με γκολ στο 90+6’ έμεινε στην κατηγορία μέσω των παιχνιδιών διαβάθμισης απέναντι στην Ινγκολσταντ. Δύο φορές άλλαξε προπονητή, αλλά συνολικά απογοήτευσε.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ρόμπερτ Κλάους (35). Ρούκι. Βοηθός προπονητή στη Λειψία ήταν. Νεαρός, με φρέσκιες ιδέες που θυμίζουν εκείνες του Νάγκελζμαν.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Ολικη επανεκκίνηση με νέο προπονητή και νέο αθλητικό διευθυντή. Προσπάθεια και για αλλαγή αγωνιστικής ταυτότητας με πιο επιθετικό στιλ, που απέτυχε παταγωδώς στο Κύπελλο απέναντι στη Λειψία. ΟΚ, με τη Λειψία έπαιζε βέβαια. Εχει θέμα ωστόσο, στην θέση του τερματοφύλακα, ο Ματένια εκανε γκάφα με το καλημέρα, όπως συχνά έκανε και στην προηγούμενη σεζόν. Ισως δούμε τον «άγουρο» Φριχτλ βασικό σύντομα.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μαξ Μόρλοκ Στάντιον (50.000), Νυρεμβέργη

ΤΙΤΛΟΙ

9 Πρωταθλήματα

4 Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    3η

2016-17    12η

2017-18    2η

2018-19    Α’ – 18η

2019-20    16η

 

ΚΙΚΕΡΣ ΒΙΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Στο… νήμα μπόρεσε να πάρει τη δεύτερη θέση και την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία. Σπουδαία επιτυχία για ομάδα που είχε μόλις το δέκατο υψηλότερο μπάτζετ στο πρωτάθλημά της.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μίχαελ Σίλε (42). Απ’ το 2017 στο πόστο. Παρουσίασε σύνολο που το ένοιαζε να σκοράρει περισσότερα γκολ απ’ όσα θα δεχτεί. Ουδέποτε ομάδα είχε ανέβει στη δεύτερη κατηγορία με 60 γκολ παθητικό.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Είναι σε απόλυτη ανάγκη απόκτησης ενός χαφ με ηγετικές ικανότητες. Το ρόστερ της μοιάζει «κομμένο» στη μέση αυτή τη στιγμή και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι Κυπέλλου με το Αννόβερο. Δεν έχει καθοδηγητή. Αν δεν αποκτήσει, ο κίνδυνος να αποτελέσει απλά ομάδα με στιλ όσα φάμε και όσα βάλουμε θα γίνει πραγματικότητα στη σεζόν.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Φλάιεραλαρμ Αρένα (13.090), Βίρτσμπουργκ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Προβιβασμοί στην κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    Γ’ – 3η

2016-17    17η

2017-18    Γ’ – 5η

2018-19    Γ’ – 5η

2019-20    Γ’ – 2η

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΧ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Τον Μάρτιο ήταν ένατη στην Γ’ κατηγορία, τον Ιούλιο προβιβάστηκε. Θέληση, δύναμη, ουσία. Αυτές ήταν οι αρετές της. Δεν έπαιζε ελκυστικά, μόνο το αποτέλεσμα την ενδιέφερε.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ντάνιελ Μάιερ (40). Νέος. Καλείται να διαμορφώσει την αγωνιστική φιλοσοφία, όπως είχε κάνει στην Αουε προ δύο ετών. Θεωρητικά επιθυμεί ποδόσφαιρο κατοχής μπάλας.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΡΟΣΤΕΡ: Με νέο προπονητή, πολλές αλλαγές στο ρόστερ και διοίκηση που έκανε όλα τα χατίρια (πλην ενός) του Μάιερ, αρχίζει με στόχο να παίζει «σφιχτά» και ουσιαστικά. Το 5-4 στο Κύπελλο βέβαια με τη Χέρτα μας μπέρδεψε όσο δεν πάει. Αλλα περιμέναμε, άλλα είδαμε. Κομβικός ποδοσφαιριστής της, όπως και πέρσι, ο μεσοεπιθετικός Κομπιλάνσκι, μάλλον χρειάζονταν καλύτερη στελέχωση στις θέσεις των μπακ.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Αϊντραχτ Στάντιον (23.325), Μπράουνσβαϊχ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας

1 Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2015-16    8η    

2016-17    3η

2017-18    17η    

2018-19    Γ’ – 16η

2019-20    Γ’ – 3η

Θανάσης Κελαντώνης

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip