«Βράζει» ο κόσμος με Γιοβάνοβιτς!
Ο χθεσινός οδυνηρός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων «έκατσε» βαριά στον κόσμο της ομάδας.
Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Europa League (2-0 τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ και 0-0 στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα) δεν ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση ούτε στο Conference League. Οι Ισραηλινοί αποδείχθηκαν πιο έτοιμοι για τον αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με 2-1 και να «κλέψουν» την 3η θέση.
Εξέλιξη, που σίγουρα απογοήτευσε τους φιλάθλους του «τριφυλλιού», που βρέθηκαν στο γήπεδο, για να πανηγυρίσουν την πρόκριση σε ευρωπαϊκά νοκ-άουτ, ύστερα από 14 χρόνια.
Από τη δυσαρέσκεια τους δεν γλίτωσαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η εξέδρα έκανε αισθητό τον «θυμό» της απέναντι στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ την ώρα του αγώνα. Όμως, την επόμενη ημέρα από την ήττα, στα social media εμφανίζονται αρκετά αρνητικά σχόλια και για τον Σέρβο προπονητή.
Η κριτική που ασκείται στον Γιοβάνοβιτς για τις επιλογές του στη χθεσινή αναμέτρηση, είναι αρκετά έντονη. Αντικείμενα συζήτησης είναι η χρησιμοποίηση του Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι, του ανέτοιμου Χουάνκαρ αλλά και οι καθυστερημένες αλλαγές.
H είσοδος των Μανσίνι και Σπόραρ, η αλήθεια είναι, πως θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, μιας και ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε στο σκορ από το 20’. Ο πρώτος πέρασε στο παιχνίδι στο 69’, ενώ ο δεύτερος στο 89’ με το δείκτη του σκορ να είναι ήδη στο 0-2.
Πλέον, η προσοχή της ομάδας στρέφεται στις εγχώριες υποχρεώσεις και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να αντιστρέψει το κλίμα υπέρ του, στα ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και κύπελλο (με Ολυμπιακό).
Άλλωστε, επίκειται και το θέμα της ανανέωσής του, το οποίο θα κριθεί από την επίτευξη των στόχων των «πρασίνων»…