ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τους Μπακς

Εξαιρετικός ήταν για άλλη μία φορά ο Γουέστμπρουκ στην εύκολη νίκη των Γουίζαρντς επί των Καβαλίερς, εγώ βέβαια πάλι το λάθος στοίχημα διάλεξα, αφού χάθηκαν όλα τα over του που σχετίζονταν με πόντους, αντιθέτως πληρώθηκε εύκολα τόσο το over 13.5 των ασίστ, αλλά και το over 26.5 στο άθροισμα ασίστ και ριμπάουντ που είχα επίσης στα υπόψη.

Χθες είδαμε πολλές ομάδες να ξεκουράζουν και να προστατεύουν παίκτες ενόψει του τελευταίου αγώνα τους την Κυριακή. Οι Κλίπερς μάλιστα παίζοντας χωρίς Τζορτζ και Λέοναρντ μεταξύ άλλων την πάτησαν στο Χιούστον και αυτή ή αναπάντεχη ήττα που γνώρισαν από τους Ρόκετς δεν αποκλείεται να τους κοστίσει την 2η θέση, αφού υστερούν στην ισοβαθμία με τους Νάγκετς, οι οποίοι όμως στο φινάλε έχουν πολύ δύσκολο ματς στο Πόρτλαντ με τους άμεσα ενδιαφερόμενους Μπλέιζερς.

Εξι αγώνες σήμερα, με τους τρεις όμως να έχουν ενδιαφέρον και με αυτούς θα ασχοληθώ στην ανάλυση. Οι Νετς λογικά θα κερδίσουν τους αδιάφορους πλέον Μπουλς, παντελώς αδιάφορο το Τίμπεργουλβς-Σέλτικς, όπως και το Σπερς-Σανς, αφού με τη χθεσινή νίκη των Τζαζ κρίθηκε η πρώτη θέση στη Δύση, την οποία ορέγονταν οι Σανς.

ΠΕΪΣΕΡΣ – ΛΕΪΚΕΡΣ (20.00)

Δεν χωράει εκτίμηση για την ώρα, με τους Πέισερς να έχουν αμφίβολους τους Σαμπόνις και ΛεΒέρ. Απεναντίας οι Λέικερς κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν στο παρκέ τόσο τον Τζέιμς, όσο και τον Ντέιβις, αλλά και τον Σρούντερ, του οποίου η καραντίνα έληξε στο καλύτερο τάιμινγκ. 

Κρισιμότατο ματς για τους περσινούς πρωταθλητές, αν και πλέον δεν εξαρτάται τίποτα από τους ίδιους προκειμένου να αποφύγουν την επίφοβη διαδικασία του play-in tournament, όπου δύο ματς θα κρίνουν όλη τη χρονιά και κατ’  επέκταση τη συμμετοχή ή απουσία τους από τα πλέι-οφ. 

Υστερούν στην ισοβαθμία με τους Μπλέιζερς, άρα για να τερματίσουν στο παρά πέντε στην 6η θέση είναι απαραίτητη προϋπόθεση να χάσουν αύριο οι Μπλέιζερς από τους Νάγκετς. Αν δεν υπάρχει αυτή η εξέλιξη και 2/2 νίκες να κάνουν σήμερα στην Ιντιανάπολη και αύριο με τους Πέλικανς πάλι στο play-in θα παίξουν ως 7οι. 

ΝΙΚΣ – ΧΟΡΝΕΤΣ (20.00)

Οι Νικς πήραν δύσκολα και οριακά τον πρώτο «τελικό» με τους Σπερς (102-98) και συνεχίζουν να ελπίζουν για την 5η θέση. Αυτό προϋποθέτει βέβαια και μία ήττα των Χιτ (σήμερα εκτός με Μπακς, αύριο εκτός με Πίστονς) πέρα από το ότι οι ίδιοι θα κερδίσουν και τα δύο τελευταία παιχνίδια τους (αύριο υποδέχονται τους Σέλτικς), αφού υστερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Οι Χόρνετς επίσης στοχεύουν μόνο στη νίκη προκειμένου να παραμείνουν στην 8η θέση. Αν πάρουν και το αυριανό με τους Γουίζαρντς, μόνο με 2/2 νίκες δηλαδή θα διατηρήσουν την τρέχουσα θέση τους. Αν ηττηθούν σήμερα κινδυνεύουν να πέσουν και στην 10η θέση, αφού ισοβαθμούν και με τους Πέισερς που έχουν άλλα δύο ματς. 

Το ματς-κλειδί είναι σίγουρα το αυριανό προκειμένου (με νίκη) να τερματίσουν μίνιμουμ στην 9η θέση και να αναμετρηθούν ξανά με τους Γουίζαρντς στον πρώτο «τελικό» του play-in tournament. Πολλά τα σενάρια, θα τα αναφέρω ξανά αύριο αναλυτικά με τη γνώση των σημερινών αποτελεσμάτων.

Στα δια ταύτα τώρα. Περιμένω κλειστό σκορ, αφού διακυβεύονται πολλά και για τις δύο ομάδες. Αλλωστε και τα στρία τελευταία ματς των Νικς με Κλίπερς (100-106), με Λέικερς (101-99 και με παράταση) και με Σπερς (102-98) επικράτησαν οι καλές άμυνες και κινήθηκαν σε χαμηλό τέμπο και σκορ.

Και να υπενθυμίσω ότι οι Νικς βάσει των πόντων που δέχονται κατά μέσο όρο διαθέτουν την καλύτερη άμυνα, με παθητικό 104.8 πόντους μ.ο. και την 4η καλύτερη επίδοση αν ληφθεί υπόψη το defensive rating (108.4 πόντοι μ.ο.).

Λογική επιλογή δείχνει το under 214.5, που επιβεβαιώθηκε και στα δύο φετινά μεταξύ τους με 206 (109-97) και 197 πόντους (109-88). Από τα ειδικά παικτών μου αρέσει πολύ το over 2.5 λάθη του Λαμέλο Μπολ, που ούτως ή άλλως είναι επιρρεπής, καθότι ο καλύτερος δημιουργός της ομάδας του και λογικά θα τα βρει σκούρα από την ασφυκτική πίεση των Νικς.

ΜΠΑΚΣ – ΧΙΤ (02.00)

Η συγκεκριμένη αναμέτρησή τους σε αυτό το χρονικό σημείο θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρόβα τζενεράλε ενόψει πλέι-οφ σε περίπτωση που συναντηθούν. Ωστόσο η ιστορία έχει δείξει και στο παρελθόν ότι οι προπονητές των μονομάχων δύσκολα ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους κυρίως όσον αφορά τα αμυντικά συστήματα τους. Για παράδειγμα ο Σποέλστρα μπορεί να δοκιμάσει για λίγες κατοχές κάποια τρικ πάνω στον Γιάννη, αλλά δεν πρόκειται να αποκαλύψει όλους τους κρυμμένους άσσους στο μανίκι του.

Υπάρχει και το άλλο σενάριο όμως, πιο πονηρό. Αν οι Μπακς κερδίσουν σήμερα και παραμείνουν 3οι, που είναι και η πιθανότερη θέση τους και αντίστοιχα οι Νικς επικρατήσουν των Χόρνετς, οι Χιτ κινδυνεύουν να υποχωρήσουν στην 6η θέση. 

Οι Νικς μάλιστα και αύριο στον τελευταίο αγώνα τους θα βρουν αδιάφορους και πιθανότατα με πολλές απουσίες τους Σέλτικς, οπότε αν κάνουν το 2/2 και αντίστοιχα οι Χιτ ηττηθούν στο Μιλγουόκι, οι Μπακς θα βρουν τους Χιτ. Και αυτό το σταύρωμα με το καλημέρα στον πρώτο γύρο δεν το θέλουν ούτε οι Μπακς, ούτε οι εξίσου φιλόδοξοι και περσινοί φιναλίστ Χιτ. 

Αν δεν διακυβευόταν η 2η θέση για τους Μπακς, που όπως προανέφερα μόνο με «αυτοκτονία» των Νετς μπορούν να την κερδίσουν, θα ήταν μονόδρομος η ενδεχομένως σκόπιμη ήττα τους σήμερα για να… ωθήσουν τους Χιτ να παραμείνουν 5οι και να αποφευχθεί η μεταξύ τους σύγκρουση τόσο πρόωρα. Κάπου εδώ θυμίζω ότι οι Μπακς πέρσι στη «φούσκα» του Ορλάντο, που δεν υπήρχε ο παράγοντας έδρα, αποκλείστηκαν στα ημιτελικά, χάνοντας με 4-1 τη σειρά με τους Χιτ.

Και σε αυτό το πονηρό σκεπτικό βοηθάει και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα, αφού θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των Νετς, που πολύ νωρίτερα (20.00) υποδέχονται τους αδιάφορους πλέον Μπουλς και θα έχουν διαθέσιμα μετά από καιρό (13/2 για την ακρίβεια) και τα τρία «αστέρια» τους (Χάρντεν, Ιρβινγκ, Ντουράντ).

Οι Μπακς γνωρίζουν καλά πως έχουν ελάχιστες ελπίδες για τη 2η θέση, αφού και στο φινάλε οι Νετς δεν πρόκειται να… χύσουν την καρδάρα με το γάλα στο πολύ βατό εντός έδρας ματς με τους Καβαλίερς. Βέβαια τερματίζοντας στη 2η θέση το πιθανότερο είναι να αναμετρηθούν με τους Σέλτικς στον πρώτο γύρο, αλλά η φετινή ομάδα της Βοστόνης (και χωρίς τον Τζέιλεν Μπράουν) δεν «τρομάζει κανέναν.

Για να μην τα πολυλογώ, επειδή εκτιμώ ότι οι Νετς θα κερδίσουν τους Μπουλς και προφανώς και αύριο τους Καβαλίερς, οι Μπακς δεν θα ρισκάρουν και δεν θα… σκιστούν να κερδίσουν τους Χιτ γιατί έτσι θα βγάλουν μόνοι τους τα ματάκια τους με τα ίδια τα χεράκια τους (αν κάνουν οι Νικς το 2/2 που είναι πιθανό) και θα πέσουν πάνω στους 6ους Χιτ στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ. 

Και φυσικά είτε επαληθευτεί το εν λόγω σενάριο με τη διάθεση των Μπακς να μην χτυπήσουν δυνατά το ματς είτε όχι, οι Χιτ έχουν κάθε λόγο να τα δώσουν όλα για τη νίκη για να κρατούν την τύχη στα χέρια τους στο φινάλε, όπου με νίκη θα σφραγίσουν την 5η θέση και θα αντιμετωπίσουν τους Χοκς στον πρώτο γύρο.

Οταν ξεκίνησα να αναλύω τα δεδομένα του αγώνα η νίκη των Χιτ (με 0% γκανιότα στον Stoiximan) πλήρωνε 2.28, υποχωρούσε σταδιακά και πλέον προσφέρεται στο 2.03 και με την τάση που υπάρχει δεν αποκλείεται να γυρίσει και φαβορί στις άλλες εταιρίες. 

Θα το τολμήσω παρότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το αποτέλεσμα των Νετς και των Νικς και το κατά πόσο θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι ελπίδες των Μπακς για τη 2η θέση, αλλά και πόσο άνετοι ή όχι θα είναι οι Χιτ, αφού αν χάσουν νωρίτερα οι Νικς θα τους αρκεί μία νίκη στα δύο τελευταία (αύριο παίζουν στο Ντιτρόιτ με Πίστονς).

Οι υπόλοιποι αγώνες:

ΝΕΤΣ – ΜΠΟΥΛΣ (20:00)
ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΣΕΛΤΙΚΣ (21:00)
ΣΠΕΡΣ – ΣΑΝΣ (21:00)

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ  
20:00 ΝΙΚΣ – ΧΟΡΝΕΤΣ Bwin  118-109
Under 214.5 @ 1.80      
       
20:00 ΝΙΚΣ – ΧΟΡΝΕΤΣ Bet365    2
Over 2.5 λάθη Μπολ @ 1.80      
       
2:30 ΜΠΑΚΣ – ΧΙΤ Stoiximan 122-108
2 @ 2.03      

Ερμής Καραουλάνης
 

Mystery προσφορές* για σήμερα

Διάλεξε την προσφορά σου!

Casino