Αποθέωση Γιοβάνοβιτς από πρώην της ΑΕΚ!
Το εγκώμιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «έπλεξε» ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γκουστάβο Μαντούκα σε συνέντευξή του σε κυπριακό μέσο.
Τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ και τη συνύπαρξή του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκθίασε ο παίκτης της ΑΕΚ τις σεζόν 2006-2010, Γκουστάβο Μαντούκα. Ο 43χρονος πλέον παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στο «24sports.com.cy», όπου χαρακτήρισε τον Σέρβο τεχνικό, ως τον καλύτερο προπονητή που έχει συνεργαστεί ποτέ:
«Ο Ιβάν ήταν απίστευτος, ίσως ο καλύτερος προπονητής που είχα στην ζωή μου και στην καριέρα μου και όχι τόσο στη τακτική και στην προπόνηση, αλλά στον τρόπο που μας οργάνωνε και μας συμπεριφερόταν.
Ήταν πάντοτε σωστός, δίκαιος, δυνατός χαρακτήρας, πολλές συζητήσεις καβγάδες αλλά το ξέραμε ότι ο στόχος μας ήταν η νίκη και να είμαστε πιο δυνατοί. Είχαμε πολλές ιστορίες μαζί του.. αλλά δεν μπορώ να σου τις πω εδώ όλες… (γέλια) αλλά προτιμώ να τις αφήσω εκεί τόσο για ότι κατακτήσαμε μαζί σαν ομάδα».
Επιπλέον, ο Βραζιλιάνος πιστεύει πως η ΑΕΚ θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στοιχήματος και θα κατακτήσει τον τίτλο της Σούπερ Λιγκ τη φετινή σεζόν, ενώ ανέφερε ποιό είναι το πιο αξέχαστο παιχνίδι με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα:
«Στην Ελλάδα επίσης είναι ενδιαφέρον (σ.σ το πρωτάθλημα), θα βάλω ΑΕΚ φαβορί, κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι πολλοί οργανωμένοι. Με το νέο γήπεδο είναι πολύ δυνατή ομάδα.. αλλά δεν θα είναι εύκολο και θεωρώ θα πάει μέχρι το τέλος. Με τον ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική»
«Ένα παιχνίδι που είναι χαραγμένο και θα είναι για πάντα ήταν το ΑΕΚ-Μίλαν όταν κερδίσαμε 1-0 στο ΟΑΚΑ και αυτή η ομάδα ήταν πολύ δυνατή. Κέρδισαν το πρωτάθλημα και το Champions League την ίδια σεζόν και είναι φανταστική ανάμνηση και εμπειρία που θα μείνει και αυτή στην μνήμη μου για πάντα».