Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΣΕΛΣΙ - ΤΟΤΕΝΑΜ
Facts Αγώνα
* Η Τσέλσι έχει χάσει μόλις ένα εντός έδρας παιχνίδι από την Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις σε 32 αγώνες. Το ματς που έχασε ήταν το περσινό (1-3).
* Η Τότεναμ έχει κερδίσει τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια κόντρα στην Τσέλσι για την Πρέμιερ Λιγκ.
* Η Τότεναμ θέλει να κερδίσει 3 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι για πρώτη φορά από την περίοδο 1961 – 1963.
* Η Τσέλσι δεν έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια κόντρα στην Τότεναμ σε μία χρονιά από το 1970 – 1971.
* Μόνο η Άρσεναλ (16 σε 8 ματς) έχει κερδίσει περισσότερους βαθμούς σε ντέρμπι Λονδίνου αυτήν τη χρονιά από την Τότεναμ (15 σε 6 ματς).
* Ο Ποκετίνο (Τότεναμ) έχει κερδίσει 4 φορές την Τσέλσι ως προπονητής της Τότεναμ, περισσότερες φορές από κάθε άλλον.
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΤΟΤΕΝΑΜ – ΤΣΕΛΣΙ 3-1
Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν στην Τσέλσι και δεν μιλάω μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ και έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι. Μιλάω για τον Σάρι που πλέον έχει χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, με τον Κέπα να κάνει ένα ολόκληρο σόου στην αλλαγή τερματοφυλάκων που ήθελε να κάνει ο Ιταλός τεχνικός. Ο Ισπανός αρνήθηκε να βγει και εκνεύρισε απίστευτα τον Σάρι.
Μέσα σε όλα αυτά τα ωραία, οι φήμες οργιάζουν για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας και αυτό όπως είναι λογικό έχει χαλάσει τη χημεία που υπήρχε. Βαθμολογικά η Τσέλσι έπεσε στην έκτη θέση και στο -3 από την τετράδα και έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο πολύ μεγάλος στόχος θα είναι η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, Αζάρ και Ιγκουαίν δείχνουν να ξεχωρίζουν το τελευταίο διάστημα, με την άμυνα να πελαγοδρομεί σε πολλές των περιπτώσεων.
Ο Σάρι αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κέπα, αφού αυτό είναι το πρώτο θέμα αυτές τις ημέρες: «Πρέπει να αποφασίσω αν θα παίξει, ίσως ναι, ίσως όχι. Θα είναι μία απόφαση για την ομάδα, για όλους τους παίκτες. Μίλησα με τον Κέπα, μετά μιλήσαμε όλοι μαζί γιατί ζήτησε συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Μετά είπε συγνώμη στους συμπαίκτες του, στο κλαμπ. Πιστεύω πως έκανε ένα τεράστιο λάθος, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ψύχραιμα. Δεν θέλουμε να τον σκοτώσουμε».
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τερματοφύλακα Κέπα. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Σάρι.
Βρέθηκε προ εκπλήξεως στο εκτός έδρας ματς με την Μπέρνλι (2-1) χάνοντας έδαφος στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου. Η επιστροφή του Κέιν συνοδεύτηκε με γκολ (65′), ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να γίνει η ανατροπή και στο 83′ ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Βρίσκεται πλέον στο -6 από την κορυφή και αν θέλει να συνεχίσει να μένει ψηλά η σημερινή νίκη είναι απαραίτητη.
Το ματς με την Μπέρνλι ήταν μία κακή παρένθεση, καθώς ο Ποκετίνο έχει βρει το «κλειδί» της ομάδας και νωρίτερα έδειχνε εξαιρετικά δείγματα. Εύκολο σκοράρισμα, δημιουργία πολλών φάσεων, αλλά και πολλές φορές νίκες με την… ψυχή στο στόμα. Σον, Ερικσεν και Κέιν θα συνθέσουν για άλλη μία φορά την επιθετική τριάδα απόψε, η οποία βάσει στατιστικών είναι ικανή να προκαλέσει ζημία σε κάθε αντίπαλη άμυνα.
«Θα παίξουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα με ένα απίστευτο ρόστερ με ικανούς παίκτες. Δε νομίζω πως θα είναι κουρασμένοι σε καμία περίπτωση. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και η Τσέλσι θα είναι καλή, καθώς το ματς είναι ντέρμπι και θα παίξει μπροστά στο κοινό της. Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες», δήλωσε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο.
Εκτός για ακόμα ένα παιχνίδι θα είναι οι μέσοι Ντέλε Αλι (17/5) και Ερικ Ντάιερ (15/2).