Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

22.02.20|00:00

Νίκος Κοτσαρίνης Νίκος Κοτσαρίνης

Προγνωστικά Basket League: Οκτώ σερί νίκες στην έδρα του

προγνωστικά-basket-league-οκτώ-σερί-νίκες-στην-έδ-173063

Το Ρέθυμνο έχει μετατρέψει το «Μελίνα Μερκούρη» σε φρούριο με οκτώ σερί νίκες εκεί, και σήμερα φιλοξενεί το Λαύριο με στόχο να δώσει συνέχεια στο σερί του.

 

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΛΑΥΡΙΟ (15:30)

Kωδ. ΟΠΑΠ: 5407

Σετ Αποδόσεων: 1.45-2.70

Tηλ. Μετάδοση: ΕΡΤ Sports

Με χάντικαπ 5,5 πόντων υπέρ του Λαυρίου: 1.97-1.85

Α’ Γύρος: Λαύριο – Ρέθυμνο       86-78

* Αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική της Basket League, που ωστόσο διεξάγεται μια βδομάδα πριν από την κανονική δράση της.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Εχουν βγει από τα νερά τους οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου, αφού συμπλήρωσαν σχεδόν ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας. Η τελευταία τους υποχρέωση ήταν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, τότε που επιβλήθηκαν του Πανιωνίου εντός έδρας.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Κρητικοί έφτασαν τις οκτώ σερί νίκες στο «Μελίνα Μερκούρη», που θυμίζει απόρθητο κάστρο και έγιναν η πιο αποτελεσματική ομάδα εντός έδρας μετά τον Παναθηναϊκό του 9-0 στο ΟΑΚΑ.

Oπως δείχνει και το τελικό 73-61 κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες, η άμυνα ήταν αυτή που έδειξε τον δρόμο για ακόμη μια φορά φέτος. Μετά το 25-9 της πρώτης περιόδου οι Ρεθυμνιώτες έμειναν από ιδέες και φαντασία στο επιθετικό σκέλος, κάτι που αποδεικνύεται και από τα αρκετά χαμηλά ποσοστά τους.

Οσο υπάρχει ωστόσο ο Φράνκαμπ, το επιθετικό παιχνίδι του Ρεθύμνου θα εξαρτάται σε σχεδόν αποκλειστικό βαθμό από τον ίδιο. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 29 πόντους μοιράζοντας και 4 τελικές πάσες, έχοντας σαν συμπαραστάτη τον σέντερ Γκόρντον με 9 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Στο μεσοδιάστημα, οι παίκτες του Ζιάγκου επιβλήθηκαν του ΟΦΗ (113-79) και του Κολοσσού (77-68) στα δύο φιλικά που έδωσαν. Την Τετάρτη θα ψάξουν το παρθενικό διπλό τους στη σεζόν, φιλοξενούμενοι από την ΑΕΚ για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 18ης στροφής.

 

 

ΛΑΥΡΙΟ: Mε κυριότερο όπλο την έδρα του και τις τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα που έδωσε εκεί, έχει φτάσει με το… σπαθί του στο 9-9. Με το ρεκόρ αυτό μπορεί να αισθάνεται άνετα αναφορικά με την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ έχει και σαφέστατο πλεονέκτημα για την είσοδο στην οκτάδα των πλέι οφ.

Στο τελευταίο χρονικά στις αρχές Φεβρουαρίου, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έδειξαν τα… δόντια τους στο Περιστέρι. Πορεύθηκαν με όπλο την άμυνά τους για άλλο ένα ματς του τελευταίου διαστήματος και μετά την… αυτοκτονία στη Λήμνο (67-65 με απανωτά λάθη στο τέλος) κυριάρχησαν των αντιπάλων τους για 40’ και έφτασαν χωρίς κόπο στο τελικό 75-61.

Παρά τα χαμηλά ποσοστά τους από την περιφέρεια (9/26), οι Λαυριώτες είχαν 17 τελικές πάσες για 12 λάθη, σούταραν με καλά ποσοστά μέσα από τα 6,75 και βρήκαν πολλές επιθετικές λύσεις για να πετύχουν τον στόχο τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως σκόραραν και οι 11 παίκτες που πάτησαν παρκέ. Εξαιρετικός επιθετικά ο σέντερ Ντέιβις των 12 πόντων και 4 ριμπάουντ, ενώ διψήφιος με 11 ήταν ο γκαρντ Αουτλο. Εκανε ξανά τα πάντα στο παρκέ με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ ο Ντεκόζι.

Στα δύο φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της διακοπής, αρχικά ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με σκορ 94-62 και στη συνέχεια επιβλήθηκε του Ιωνικού 93-77.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η αποχή ενός μήνα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, ωστόσο μέχρι τη διακοπή οι Ρεθυμνιώτες στο «Μελίνα Μερκούρη» έμοιαζαν ασταμάτητοι με οκτώ σερί νίκες και σούπερ αμυντική συμπεριφορά. Σε αυτήν θα στηριχθούν ξανά σήμερα, κόντρα σε μια ομάδα που μακριά από την έδρα της βγάζει αρκετά θέματα.

 

15:30 ΡΕΘΥΜΝΟ – ΛΑΥΡΙΟ 1 (-5,5) 1.97 Stoiximan

 

Νίκος Κοτσαρίνης

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip