Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

29.12.20|09:25

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Πέρασε η τροπολογία για την κλιμακωτή φορολόγηση στα τυχερά παιχνίδια

πέρασε-η-τροπολογία-για-την-κλιμακωτή-159136

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια. Την τροπολογία κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών και πλέον ο υπολογισμός του αφορολόγητου και της κλίμακας με την οποία θα φορολογείται ο παίκτης θα γίνεται ανά δελτίο και όχι ανά στήλη. Αυτό σημαίνει πως περισσότεροι παίκτες θα υπόκεινται πλέον σε φορολόγηση, αλλά με μικρότερο συντελεστή.

 

 

Η τροπολογία εντάχθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στο νομοσχέδιο περί «Ρυθμίσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19». Στο κομμάτι που αφορά το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, αυτό που ισχύει στην παρούσα φάση, είναι ότι τα συνολικά κέρδη διαιρούνται με τον αριθμό των παιγμένων στηλών και από εκεί προκύπτει ο συντελεστής και το αφορολόγητο, ενώ για κέρδη που ξεπερνούν τα 100 ευρώ ανά στήλη, ο συντελεστής φορολόγησης είναι 15%. 

Φορολογία στοίχημα

Με το νέο τρόπο υπολογισμού, ένα δελτίο που κερδίζει από εκατό ευρώ και πάνω εμπίπτει σε φορολόγηση, χωρίς να εξετάζεται ο αριθμός των στηλών. Η φορολόγηση θα αφορά περισσότερα δελτία, όμως οι συντελεστές θα είναι σαφώς χαμηλότεροι. Θα ξεκινούν από 2,5% για κέρδη από 100 ευρώ και πάνω, 5% από τα 200 ευρώ και 7,5% για κέρδη που ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, το Υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να αυξήσει τα έσοδά του από το φόρο παίκτη, από τα 28 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στα 70 εκατομμύρια.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, τόνισε πως σύντομα θα υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών, που θα θέσει και τυπικά το νόμο σε ισχύ. Επίσης, σημείωσε πως μέρος των κρατικών εσόδων από το φόρο κερδών θα διατίθεται για τη χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι κάποιες από τις μεγαλύτερες νόμιμες στοιχηματικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είχαν αντιδράσει στο σχέδιο του Υπουργείου με επιστολή, όπου ανέφεραν ότι αυτό θα μειώσει τα έσοδα από τους φόρους που πληρώνουν οι ίδιοι οι πάροχοι, ενώ θα στρέψει περισσότερο κόσμο στον παράνομο τζόγο.

 

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip