Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

27.12.20|09:23

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Εκλογές Βρετανίας - Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

εκλογές-βρετανίας-ποιος-θα-είναι-ο-επό-159420

Το 2019, ο Μπόρις Τζονσον και το Συντηρητικό Κόμμα κέρδισαν τις εκλογές και με 365 έδρες εξασφάλισαν απόλυτη αυτοδυναμία στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενα χρόνο αργότερα, με τις επιπτώσεις του Brexit να γίνονται ολοένα και εμφανέστερες, η δημοτικότητα του Τζόνσον έχει πέσει αισθητά και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν σχετικά με τον επόμενο Πρωθυπουργό αλλά και για το πότε θα γίνουν εκλογές στην Αγγλία.

 

 

Βρετανικές Εκλογές – Ποιο κόμμα θα νικήσει

Η δημοτικότητα του Μπόρις Τζόνσον έχει πέσει αρκετά μετά τους χειρισμούς του στο θέμα του Brexit αλλά και της πανδημίας. Ωστόσο, το Συντηρητικό Κόμμα, που κυβερνά τη χώρα συνεχώς από το 2010, έχοντας επιβιώσει την κάθετη πτώση δύο αρχηγών του (Ντέιβιντ Κάμερον και Τερίσα Μέι), θεωρείται φαβορί από τις στοιχηματικές για εξασφάλιση της πλειοψηφίας στη Βουλή όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η νίκη των Συντηρητικών προσφέρεται στο 1.67, ενώ αυτή του Εργατικού Κόμματος στο 2.00. Στην παρούσα φάση, οι Εργατικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, όμως πολλοί από τους ερωτηθέντες τονίζουν ότι θα ψήφιζαν τους Συντηρητικούς, εφόσον αλλάξουν ηγεσία.

Η Βρετανία έχει παραδοσιακό δικομματικό πολιτικό σύστημα. Είναι η αλήθεια ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι μικρές πιθανότητες έχουν για νίκη, όμως ο στοιχηματισμός σε κάποιο από τα μικρά κόμματα μπορεί να φέρει κέρδος εφόσον η απόδοσή τους πέσει και αξίζει ένα cash out. Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα προσφέρεται στο 56.00, όμως πρόκειται για μια πολιτική παράταξη που παρότι έχει αυξήσει τα ποσοστά της, δεν ευνοείται από το εκλογικό σύστημα της Βρετανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι πήρε 11,5% στις εκλογές του 2019 (αύξηση 4,2% σε σχέση με τις προηγούμενες), έχασε έδρες και κατέλαβε μόλις το 1,7% των βουλευτικών εδρών.

Αντίθετα, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, ίσως αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα στο Κόμμα του Brexit, του Νάιτζελ Φαράτζ. Με δεδομένο ότι στο πολιτικό φάσμα βρίσκεται στα δεξιά των Συντηρητικών, απογοητευμένοι ψηφοφόροι, οπαδοί του Brexit χωρίς όρους και όσοι αντιτίθενται στο λόκνταουν (ιδέες που έχει προτάξει το κόμμα), μπορεί να στραφούν προς τα εκεί. Δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές, όμως το 91.00 μπορεί να πέσει αρκετά, προσφέροντας ευκαιρία για cash out.

Πότε είναι οι εκλογές στην Αγγλία

H θητεία της κυβέρνησης στην Αγγλία διαρκεί πέντε χρόνια, ωστόσο, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές Δημοκρατίες, εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν νωρίτερα, για διάφορους λόγους. Οι στοιχηματικές θεωρούν ότι η τρέχουσα Βουλή δεν θα διαλυθεί πριν την ώρα της και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2024 (σε απόδοση 1.40). Με δεδομένη τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το 16.00 του 2021 και το 8.50 του 2022, ίσως αποκτούν αξία.

Ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα σε επίπεδο προσώπων, αλλάζουν συνεχώς. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν δύο μεγάλα φαβορί για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στη θέση του πρωθυπουργού. Μαζί λοιπόν στην κορυφή των αποδόσεων βρίσκονται ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης των Εργατικών μετά την παραίτηση του Τζέρεμι Κόρμπιν των δύο εκλογικών ηττών, και ο Ρίσι Σούνακ, στενός συνεργάτης του Τζόνσον. Ο Σούνακ ήταν ουσιαστικά άγνωστος στο κοινό πριν από ένα χρόνο, όμως ως Υπουργός Οικονομικών έχει ανεβάσει τις μετοχές του. Το ενδεχόμενο να αφήσει την κατοικία του Υπουργού, στην Οδό Ντάουνινγκ 11, για να μετακομίσει στο 10 της ίδιας οδού, που στεγάζει τον πρωθυπουργό, πληρώνει 3.40. Από εκεί και πέρα, πολλοί στο Συντηρητικό Κόμμα έχουν προταθεί ως αντικαταστάτες του Τζόνσον, μόλις αυτός αποχωρήσει. Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάικλ Γκόουβ (8.00), o πρώην Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ (13.50), ο νυν Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ (18.00) και η υπερσυντηρητική Πρίτι Πατέλ (30.00), εκλεκτή της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, έχουν ακουστεί για τη διαδοχή.

Ιδιαιτερότητες

Στις αγγλικές εκλογές, ο κόσμος θεωρητικά δεν ψηφίζει ένα κόμμα, αλλά τον βουλευτή της περιφέρειάς του. Σε κάθε μία από τις 650 εκλογικές περιφέρειες σε όλη τη χώρα, οι πολίτες ψηφίζουν τον εκπρόσωπό τους. Ο νικητής τα παίρνει όλα, οπότε θεωρητικά ένα κόμμα με 30% μπορεί να μην βγάλει ούτε έναν βουλευτή (κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει) και ένα κόμμα του 0,5% μπορεί να βγάλει πέντε ή έξι βουλευτές (αυτό από την άλλη συμβαίνει αρκετά συχνά). Οι εκλογές στη Βρετανία είναι μια παράξενη υπόθεση και ο επόμενος Πρωθυπουργός της Αγγλίας κρίνεται από μια μίξη πολλών λεπτομερειών.

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip