Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad

14.04.21|09:46

Kingbet Kingbet

Αφιέρωμα MLS - Δύση: Μπαίνει το Οστιν του ΜακΚόναχι

αφιέρωμα-mls-δύση-μπαίνει-το-οστιν-του-μα-166192

Συνέχεια του αφιερώματός μας με τις ομάδες της Δυτικής Περιφέρειας. Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα για την Ανατολή.

Σύστημα Διεξαγωγής

Ο λαός που ακόμα και στο “Happy Birthday” χωρίζει την τούρτα σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια, δεν θα μπορούσε να πράξει αντίθετα και για το εγχώριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του.

Η MLS απαρτίζεται φέτος από 27 ομάδες.

Κάθε ομάδα θα παίξει 34 αγώνες, 17 εντός και 17 εκτός. Στην Ανατολική Περιφέρεια υπάρχουν 14 ομάδες και στη Δυτική 13. Οι 7 πρώτες της Ανατολής και οι 7 πρώτες της Δύσης, μετά το τέλος των 34 αγωνιστικών, θα βρεθούν στα playoffs. Οι δύο πρώτες ομάδες σε Ανατολή και Δύση παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ του 2022, ενώ οι υπόλοιπες θα ξεκινήσουν από τον πρώτο γύρο.

Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση, καπαρώνουν την πρόκριση για τον τελικό κάθε περιφέρειας, περιμένοντας τους νικητές των θέσεων 2-7.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ισχύουν κατά σειρά: 1. Πόντοι. 2. Σύνολο νικών. 3. Διαφορά τερμάτων. 4. Η καλύτερη επίθεση.

Ανάλυση Ομάδων Δυτικής Περιφέρειας

 

 

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BC PLACE (22.120), ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα Καναδά

Είναι η 3η σεζόν για τον Καναδό Μαρκ Ντος Σάντος στον πάγκο και θέλει το κάτι παραπάνω από την 9η θέση που κατέκτησε η ομάδα του πέρυσι. Με μπροστάρηδες τους στυλοβάτες της Εθνικής Καναδά Καβαλίνι (επιθετικός) και Κρεπό (τερματοφύλακας), το «χτίσιμο» της ομάδας περιλαμβάνει εγχώρια και όχι μόνο ταλέντα. Σ’ αυτά προστέθηκαν ο Βραζιλιάνος πλέι-μέικερ Αλεξάντρε, ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Μπρούνο Γκασπάρ (δεξί μπακ) και ο Κολομβιανός εξτρέμ Καϊσέδο.

Οι Γουάιτκαπς έχουν στο DNA τους το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, κάτι που δύσκολα θα αλλάξει και φέτος. Δέχονται φάσεις με τη σέσουλα, γεγονός που μάλλον θα τους στοιχίσει στο κυνήγι των playoffs.

ΚΑΝΣΑΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: CHILDREN’S MERCY PARK (18.467), ΚΑΝΣΑΣ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

4 Κύπελλα

Η κορυφή της Δυτικής Περιφέρειας του ανήκε πέρυσι και φιλοδοξεί να την κατακτήσει και φέτος. Με τον Πίτερ Βερμς «βιδωμένο» στον πάγκο του από το 2009 (ρεκόρ για την MLS), ξέρει τι θέλει και φαίνεται ότι ξέρει και πού «πονάει».

Επιθετικά δημιουργεί φάσεις, με τον γνωστό μας Άλαν Πουλίδο στην αιχμή και τον αρχηγό Τζόνι Ράσελ να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς. Για να «μπαλώσει» τα αμυντικά του κενά, μετά τη φυγή του εμβληματικού του αμυντικού Μπέσλερ, απέκτησε τους Ισιμάτ Μιρίν (σέντερ μπακ από Τουλούζ) και το αμυντικό χαφ Ρεμί Βαλτέρ απ’ τη Μαλάτιασπορ.

Αν καταφέρουν και δέσουν στην καλοδουλεμένη μηχανή του Κάνσας οι νεοφερμένοι, θα πάει ψηλά και φέτος.

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SPORTING GOODS PARK (18.061), ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

Η ομάδα από το Ντένβερ έχει σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την παρουσία τους στα πλέι οφ πέρυσι.

Δεν είχαμε αποχωρήσεις από παίκτες – κλειδιά στη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. Απεναντίας, ενισχύθηκε από τον δεξί εξτρέμ Μπάριος και τον Κενυάτη Μαγιακά (κεντρικός μέσος).

Πρόκειται για μια ομάδα που χαιρόσουν να τη βλέπεις, με σταθερά δημιουργικό ποδόσφαιρο. Όταν όμως «σφίγγουν τα γάλατα», τη λες και «βουτυράτη», πράγμα που απέδειξαν απέναντι στη Μινεσότα η οποία τους διέλυσε πέρυσι.

Ζητούμενο λοιπόν εδώ για τους «Ράπιντς» είναι να βρουν τη σκληράδα που απαιτείται για το βήμα παραπάνω. Έχουν καλές πιθανότητες για τα πλέι οφ.

 

 

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BANC OF CALIFORNIA STADIUM (22.000), ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΤΙΤΛΟΙ

Ο πολύπειρος κόουτς Μπομπ Μπράντλεϊ που έχει περάσει από πάγκους της MLS, Εθνικών ομάδων (Αμερικής και Αιγύπτου), των Χάβρη και Σουόνσι, έχει επιτέλους μια υγιή ομάδα στα χέρια του.

Ο Κάρλος Βέλα (επιθετικός) επέστρεψε απ’ τον τραυματισμό του κι αναμένεται να συνεχίσει απ’ όπου το άφησε (52 γκολ, 29 ασίστ σε 66 ματς στην MLS)! Μαζί με τον Ρόσι που τον γλυκοκοιτάζουν ευρωπαϊκές ομάδες, τους Καγιέ, Ατουέστα και Σεγκούρα, συνθέτουν από τις πιο δυνατές «ραχοκοκκαλιές» της Λίγκας.

Δεν έφτασαν τυχαία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι, όπου και το ‘χασαν από την Τίγκρες (2-1). Στη θέση Νο1 αντιμετωπίζουν θέμα, μιας και ο Βερμέερ δείχνει ασταθής. Δεν θα έχουν τρομερές δυσκολίες να τερματίσουν στις τοπ 3 θέσεις της Δύσης.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: DIGNITY HEALTH SPORTS PARK (27.000), ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΤΙΤΛΟΙ

5 Πρωταθλήματα

2 Κύπελλα

1 Τσάμπιονς Λιγκ

Όλοι στο L.A. αναρωτιούνται το ίδιο: θα καταφέρει με την άφιξή του ο Γκρεγκ Βάνι να «ξυπνήσει τον γίγαντα» και να τον μεταμορφώσει στην ομάδα που μεγαλουργούσε, ακόμα κι όταν ήταν ο ίδιος παίκτης της;

Οι «άρχοντες των δακτυλιδιών» Γκάλαξι με τις 5 κατακτήσεις, τερμάτισαν 10οι πέρυσι στη Δύση. Οι νεοφερμένοι Γουίλιαμς (αμυντικός από την Μπλάκμπερν) και Μποντ (τερματοφύλακας από τη Γουέστ Μπρομ), θα προσπαθήσουν να δέσουν με ένα σύνολο «άβγαλτων» πιτσιρικάδων και βετεράνων «γερόλυκων» (Τσιτσαρίτο, Βάσκεζ, Κλιεστάν, Ντος Σάντος, Βιγιαφάνα).

Ο ποιοτικός 28χρονος χαφ Λέτγκετ είναι ο νεαρότερος της παρέας του κέντρου με εμπειρία από την MLS.

Καλή τύχη μίστερ Βάνι στο δύσκολο έργο σου…

ΜΙΝΕΣΟΤΑ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: ALLIANZ FIELD (19.400), ΣΕΝΤ ΠΟΛ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ

ΤΙΤΛΟΙ

Οι «Λουνς» έκαναν μια μαγική χρονιά πέρυσι, φτάνοντας μια ανάσα από την πρόκριση στον τελικό, αλλά αποκλείστηκαν στον τελικό της Δύσης από το Σιάτλ (3-2). Η φυγή του εξαιρετικού μέσου Μολινό δεν καλύπτεται εύκολα για την ομάδα του Άντριαν Χιθ, παρά την έλευση του πολύπειρου μέσου Τραπ από το Κολόμπους.

Χωρίς αξιόπιστη εναλλακτική στην επίθεση, πέραν του Αγκουντελό, η Μινεσότα ποντάρει πολλά στον άξονά της και στον εξαιρετικό Γκρέγκους. Αναμένεται να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να προκριθεί ξανά στα πλέι οφ, από κει και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα.

ΝΤΑΛΑΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: TOYOTA STADIUM (20.500), ΤΕΞΑΣ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Κύπελλα

Πόσα θα καταφέρει φέτος το «Λούτσι Μπολ»; Ο Αμερικανοπερουβιανός κόουτς Λούτσι Γκονζάλες, με θητεία στις ακαδημίες του Ντάλας από το 2012, ανέλαβε το 2018 και ήδη, έχει δώσει το στίγμα του:

παιχνίδι κατοχής και άμεσο κλέψιμο μπάλας.

Οι προσδοκίες για ακόμα καλύτερη πορεία από τον περυσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά της Δύσης, είναι αρκετά υψηλές.

Το Ντάλας, βασίζεται κλασικά σε ένα μείγμα ταλαντούχων παικτών, βγαλμένων από τις ακαδημίες και βετεράνων – κλειδιών.

Έφυγε ο ταλαντούχος δεξιός μπακ Μπράιαν Ρέινολντς (Ρόμα), ενώ ήρθαν Ομπριάν (δεξί εξτρέμ) και Μαρτίνεζ (σέντερ μπακ). Διαθέτει μεγάλο βάθος στο ρόστερ κι ελπίζει ξανά για τα πλέι οφ.

 

 

ΟΣΤΙΝ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: Q2 STADIUM (20.500), ΟΣΤΙΝ

ΤΙΤΛΟΙ

Η νέα ομάδα της MLS, φιλοδοξεί να κάνει τον συνιδιοκτήτη της και αστέρα του Χόλιγουντ, Μάθιου ΜακKόναχι, να αναφωνήσει το περίφημο: “All right – All right – All Right”!

Με το νέο του στάδιο, ποιοτικούς παίκτες με εμπειρία στη Λίγκα και αρκετές ακριβοπληρωμένες μεταγραφές, το Όστιν φαίνεται δυνατό – τουλάχιστον στα χαρτιά. Ντομίνγκεζ και Ποκετίνο μπροστά, μαζί με το μεταγραφικό «μπαμ» του, ίσως, καλύτερου 6αριού του MLS Αλεξάντερ Ρινγκ, ξεκινά με φιλοδοξίες. Η επίθεση είναι το θέμα, καθώς αν δεν βγει ο Ολλανδός Ντάνι Χόσεν, οι λύσεις στον πάγκο δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για τα δύσκολα.

Πρώτη χρονιά είναι, οι «φάπες» προσαρμογής είναι στο πρόγραμμα, δύσκολα θα δει τα πλέι οφ φέτος.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: PROVIDENCE PARK (25.218), ΠΟΡΤΛΑΝΤ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

Οι νικητές του μοναδικού τουρνουά “MLS Is Back” πέρυσι, έχουν σκοπό να το πάνε μέχρι τέλους, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Concacaf Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο Ντιέγκο (Βαλέρι και Χάρα), παίζουν στην επίθεση σαν να μην έχουν πατήσει τα 35 τους. Οι «Τίμπερς» διαθέτουν ποιότητα και βάθος στα 9/11 της αρχικής ενδεκάδας. Μοναδικό ερωτηματικό-παραφωνία είναι τα ακραία τους μπακ, ειδικά μετά τη φυγή του Βιγιαφάνα (αριστερό μπακ) για το Λος Άντζελες.

Αυτή η ομάδα, όταν «ρολάρει», δεν έχει αντίπαλο. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος, αρκεί οι γερόλυκοί της στην επίθεση να εξακολουθούν να «δαγκώνουν».

ΣΑΝ ΧΟΣΕ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: PAYPAL PARK (18.000), ΣΑΝ ΧΟΣΕ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

Ο Αργεντινός Ματίας Αλμέιδα βαδίζει στην 3η χρονιά στον πάγκο του Σαν Χοσέ κι έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που χαίρεσαι να το βλέπεις.

Το στιλ των «Ερθκουέικς» είναι μοναδικό στην κατηγορία, καθώς παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας που συνήθως το επιβάλλουν στον αντίπαλο. Αν δεν υπήρχε η εμφανής αδυναμία τους στις στημένες φάσεις που τους απέκλεισε από τον πρώτο γύρο των περυσινών playoffs, θα μιλάγαμε για ομάδα τετράδας στην κανονική διάρκεια.

Ήρθε ο Κοφίς από τη Σίβας για να καλύψει το κενό στη θέση «10» που άφησε η φυγή του Έρικσον. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα παλέψουν με αξιώσεις για μια θέση στα πλέι οφ.

ΣΙΑΤΛ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: LUMEN FIELD (37.722), ΣΙΑΤΛ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

4 Κύπελλα

Οι «Σάουντερς» που μετράνε τέσσερις παρουσίες σε τελικούς του MLS τις τελευταίες πέντε σεζόν, είναι το συνώνυμο της συνέπειας και σταθερότητας. Για την τρέχουσα σεζόν, υπάρχει ένα «αλλά».

Παρά τον επαναπατρισμό του εμβληματικού τους 33χρονου σκόρερ Μοντέρο, την παρουσία των ποιοτικότατων Λοντέιρο, Ρολντάν, Ζοάο Πάουλο και Στέφαν Φρέι, οι αποχωρήσεις βασικών στελεχών δεν καλύφθηκαν επαρκώς. Ο λόγος για τους Σβένσον, Λίρνταμ και Τζόουνς. Προσθέστε και τον δανεισμό του Μόρις (επιθετικός) στη Σουόνσι που στοιχίζει σε ταχύτητα και συνυπολογίστε και το μικρό βάθος που υπάρχει στην άμυνα.

Λογικά όμως, δεν θα έχουν μεγάλα θέματα να τερματίσουν στην πρώτη 4άδα.

 

 

ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: RIO TINTO STADIUM (37.722), ΓΙΟΥΤΑ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

Το 2020 μόνο αποτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί για το Σολτ Λέικ, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση της Δυτικής Περιφέρειας κι έμεινε εκτός πλέι οφ.

Ο προπονητής του, Φρέντι Χουάρες, φιλοδοξεί να το ανατρέψει αυτό, μπαίνοντας ήδη στη δεύτερη χρονιά του στον πάγκο της ομάδας.

Απέκτησε για την κορυφή της επίθεσης τον γυρολόγο Ρούμπιο Ρούμπιν (μόλις 25 χρονών) και τον Άντερσον Χούλιο (δεξί εξτρέμ). Έχασε τον θρυλικό ρέκορντμαν Κάιλ Μπέκερμαν (μέσος) που κρέμασε τα παπούτσια του (498 συμμετοχές). Παίκτης – κλειδί το δεξί μπακ Άαρον Ερέρα.

Από εκεί και πέρα, μετριότης μετριοτήτων. Καμιά προσθήκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως “game changer”.

Αναμένεται να έχει τον ρόλο του κομπάρσου στη Δύση.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BBVA STADIUM (2.039), ΧΙΟΥΣΤΟΝ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

1 Κύπελλο

Δωδέκατο πέρυσι στη Δύση, άρα και μακριά από τα πλέι οφ.

Η φυγή των Έλις (Μποαβίστα) και Μανότας (Τιχουάνα) είναι βέβαιο ότι θα αποδυναμώσει την επιθετική του λειτουργία. Θα βασιστεί στον Κιντέρο (αριστερός επιθετικός) που τελείωσε με 7 γκολ, 10 ασίστ και ήταν 3ος στη δημιουργία ευκαιριών σε όλη τη Λίγκα.

Η αμυντική του λειτουργία αναμένεται να πάρει τα πάνω της με τον ερχομό των Μπάρτλοου και Πάρκερ και την ταυτόχρονη μετατόπιση των Κορόνα και Τζόουνς στο κέντρο.

Η αλήθεια είναι ότι το «Ντάιναμο» δεν φαίνεται να έχει χτιστεί για μεγάλα πράγματα φέτος. Χωρίς αρκετούς ενδεκαδάτους Α’ διαλογής – ειδικά από τη μέση και μπροστά, δουλειά δεν γίνεται.

Χρήστος Αναγνωστόπουλος

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip