Μετά την τεράστια νίκη το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Παρτιζάν, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει ξανά στη Σερβία για να αντιμετωπίσει τον πάντα επικίνδυνο Ερυθρό Αστέρα στα πλαίσια της 33ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογικής κατάταξης με ρεκόρ 20-12. Η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε τους διαιτητές του κρίσιμου αγώνα στο Βελιγράδι. Ο λόγος για τους Κάρλος Περούγκα (Ισπανία), Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία). Τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε σε live streaming ΕΔΩ.
Ημερομηνία Έναρξης: 04/04/2024
Ώρα Έναρξης: 20:00
Γήπεδο: Stark Arena
Live Streaming: ΕΔΩ
Κανάλι: NovaSports Prime
Στην προηγούμενη αναμέτρηση επί ελληνικού εδάφους για τα προγνωστικά euroleague, ο Ολυμπιακός είχε πάρει μία δύσκολη νίκη, με τον Άλεκ Πίτερς να κάνει απίστευτα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε σταματήσει στους 28 πόντους, ενώ σημαντικές βοήθειες είχε δώσει ο Κάνααν που σταμάτησε στους 15 πόντους. Να σημειωθεί ότι στο έμψυχο δυναμικό της σερβικής ομάδας υπάρχουν τρεις πρώην «ερυθρόλευκοι» (Μπολομπόι, Τεόντοσιτς, Σφαιρόπουλος).
Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός Live Streaming
Όλα έμοιαζαν εναντίον του, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, νίκησε με 74-69 την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και συνεχίζει με όνειρο την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague για τα στατιστικά στοιχήματος.
Ο Ουίλιαμς-Γκος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού μέτρησε 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ για άλλο ένα ματς ο Κώστας Παπανικολάου ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση, μετρώντας 13 πόντους με 5/5 δίποντα παίζοντας στο 4. Πολύ καλή παρουσία και από τους Ουόκαπ και Κάνααν που έφυγαν από το παρκέ της Stark Arena με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.
Με έναν ασταμάτητο Άλεκ Πίτερς ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του εξαιρετικού και πολύ εύστοχου Άρη έξω από τα 6,75μ. (16/32τρ.), επικρατώντας 85-77, στο ΣΕΦ, για την πρεμιέρα του Top 6 της Stoiximan Basket League στο κουπόνι ΟΠΑΠ.
Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με 28 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Τόμας Γουόκαπ να γεμίζει τη στατιστική του με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Στους 10 πόντους σταμάτησε ο πάντα χρήσιμος Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ενώ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ ο Μόουζες Ράιτ με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live Streaming 04/04
Μπορεί να προηγήθηκε ακόμα και με 16 πόντους κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την εξαιρετική επιθετικά εμφάνιση που έκανε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στα προγνωστικά στοιχήματος. Πλήρωσε την κακή αμυντική λειτουργία κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου και έσβησαν ολοκληρωτικά οι ελπίδες του για πρόκριση στα play in.
Για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου ξεχώρισε ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 30 πόντους, ενώ ο Χάνγκα ήταν εξαιρετικός με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Σμαρτ έδωσε σημαντικές βοήθειες στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 9 πόντους.
Λίγο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι κομμένη και ραμμένη για το Final Four. Έχουν εμπειρία, έχουν ποιότητα. Είναι μια ομάδα που τώρα παλεύει να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Θα έχουν επιπλέον κίνητρο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για εμάς να κλείσουμε την κανονική περίοδο εντός έδρας με θετικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε».
Ήταν αναμενόμενο, πλέον είναι γεγονός: Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί δίχως τους Νίκολα Μιλουτίνοβ και Φιλίπ Πετρούσεβ στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (3/4, 20:00, Novasports Prime) στο Βελιγράδι για την 32η αγωνιστική της EuroLeague, αφού οι δύο ψηλοί δεν βρίσκονται στο απαραίτητο επίπεδο ετοιμότητας μετά τους τραυματισμούς τους.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ εξάλλου προπονήθηκε μόλις χθες (2/4) για πρώτη φορά με την ομάδα, έχοντας βάλει ως στόχο τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε (12/4) για την 34η αγωνιστική της διοργάνωση, ενώ ο Πετρούσεβ εξακολουθεί και αυτός να ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας.
Erythros Asteras Olympiacos Live Streaming
Λίγο πριν τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Δεν πρέπει να υποτιμάμε τον αντίπαλο στο εκατό τοις εκατό. Έχει αποδειχθεί κιόλας. Όλες οι αδιάφορες ομάδες, μην έχοντας την πίεση του αποτελέσματος παίζουν πιο ελεύθερα. Στον Ερυθρό Αστέρα έχουν σίγουρα μεγάλες ικανότητες και πολύ ταλέντο. Εννοείται ότι είναι ένα παιχνίδι της ίδιας σοβαρότητας και της ίδιας προσέγγισης με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας με την Παρτίζαν».
Για τον παίκτη-κλειδί του Ερυθρού Αστέρα: «Νομίζω ότι έχουν επανέρθει όλοι (σ.σ. από τους τραυματισμούς τους). Ο Τεόντοσιτς έπαιξε πρόσφατα, ο Ντος Σάντος έπαιξε προχθές, όποτε δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ελλιπείς. Ο Τεόντοσιτς εννοείται ότι έχει τεράστια ικανότητα στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Ο Νέντοβιτς σκόραρε 30 πόντους εναντίον της Μαδρίτης (σ.σ. Ρεάλ). Έχουν μεγάλο ταλέντο, όπως και όλη η ομάδα. Ο Χάνγκα είναι σε πολύ καλή περίοδο αυτή την εποχή. Οι ψηλοί τους είναι πολύ καλοί, ο Μπολομπόι, ο Μίτροβιτς. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».
Για την ατμόσφαιρα του Βελιγραδίου, στις αναμετρήσεις με τον Ερυθρό Αστέρα: «Πραγματικά η ατμόσφαιρα είναι θερμή για τον Ολυμπιακό, όμως πέρυσι χάσαμε εκεί, πρόπερυσι θυμάμαι κερδίσαμε πολύ δύσκολα, στον πόντο. Για τον αντίπαλο είναι πάντα δύσκολο να παίζει με τον Ερυθρό Αστέρα και λόγω της ποιότητας της ομάδας, αλλά και λόγω της έντασης που ο κόσμος βάζει στο παιχνίδι. Οπότε εμείς δεν το θεωρούμε σε καμία περίπτωση κάτι σαν φιλικό».
Για τους τραυματίες του Ολυμπιακού: «Ο Πετρούσεβ είναι εκτός, με στόχο να προσπαθήσει να μπει με το Περιστέρι. Και ο Μιλουτίνοβ είναι εκτός γιατί, ναι μεν έκανε δύο ομαδικές προπονήσεις, αλλά καταλαβαίνετε ότι μετά από 2,5 μήνες εκτός δράσης δεν μπορούσα να βάλω έναν παίκτη να παίξει με δύο προπονήσεις»
Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Μόουζες Ράιτ. Για τα σημεία-κλειδιά του παιχνιδιού: «Πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια ένταση στην άμυνα και στην επίθεση, πρέπει να εκτελέσουμε σωστά τις επιθέσεις μας και να έχουμε σκληρότητα στην άμυνα».
Για το ότι ο Ερυθρός Αστέρα δεν έχει κίνητρο για την είσοδο του στα playoffs: «Από τη στιγμή που οποιοσδήποτε πατάει στο παρκέ, είναι έτοιμος να τα δώσει όλα. Οπότε ακόμα και αν δεν έχουν κίνητρο για τα playoffs, οι παίκτες τους θα καταβάλλουν τις καλύτερές τους προσπάθειες».
Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, να δείτε τα καλύτερα και πιο έγκυρα προγνωστικά για τα ντέρμπι που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Ευρώπη και να απολαύσετε τη μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Ολυμπιακό. Δείτε τον αγώνα ΕΔΩ (κάνεις εγγραφή και μετά την πρώτη κατάθεση βλέπεις όλη την Ευρωλίγκα δωρεάν*).