Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

26.10.20|10:40

Θανάσης Κελαντώνης Θανάσης Κελαντώνης

Να δεις τι μας έχουν για μετά

να-δεις-τι-μας-έχουν-για-μετά-7440

Καλημέρα σε όλους και όλες. OK και χθες με την δεσποινίδα Μπόχουμ στα προγνωστικά Γερμανίας. Μου έβγαλε την πίστη βέβαια, αλλά ήξερα πού πάω να μπλέξω. Δεν ήταν παράδοξες οι δυσκολίες που αντιμετώπισε. 

Σήμερα πρακτικά γράφω για ένα άλλο θεματάκι που διαπίστωσα ότι αρχίζει και… σκάει μύτη και δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες μα και σε εμάς που προσπαθούμε να εκτιμήσουμε παιχνίδια και να προβλέψουμε.

Θεματάκι που θα σκάσει μύτη και στη δική μας καθημερινότητα με τον COVID-19 που έχουμε μπλέξει, διότι όπως ίσως έχετε υποψιαστεί, ό,τι συμβαίνει από πλευράς μέτρων/ συμβάντων στο εξωτερικό σκάει μύτη κάποια στιγμή και στα λημέρια μας.

Το Σάββατο που έρχεται λοιπόν, τελειώνει στη Γερμανία η δοκιμαστική περίοδος έξι εβδομάδων αναφορικά με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Περίεργη περίοδος. Είδαμε 4.500 φιλάθλους στο παιχνίδι Ουνιόν Βερολίνου – Φράιμπουργκ, τριακόσιους (299 της Ντόρτμουντ και έναν γίγαντα της Σάλκε, τον έβαλα και στη φωτογραφία του κειμένου) στο Ντόρτμουντ – Σάλκε και μηδέν στο Μπάγερν Μονάχου – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Κάθε κρατίδιο αποφασίζει αν θα επιτρέπει στην ομάδα που ανήκει σε αυτό τη χρήση του 20% ως προς την διάθεση εισιτηρίων ανάλογα με την χωρητικότητα του γηπέδου της. Κάθε κρατίδιο αποφασίζει και διαφορετικά.

Τι λένε τώρα στη Γερμανία; Ποια είναι η αξιολόγηση αυτής της δοκιμαστικής περιόδου; Σύμφωνα με το αρμόδιο Ινστιτούτο Υγείας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, οι ομάδες μια χαρά τα πήγαν. Τήρησαν όλα τα μέτρα.

Γιατί όμως, οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται; Ετοιμαστείτε αγαπητοί και αγαπητές μου για την επόμενη πίστα!

 

Ο κύριος λόγος εξάπλωσης του COVID-19 λοιπόν, στη Γερμανία δεν είναι τα γήπεδα, δεν είναι οι μαζικές συγκεντρώσεις. Είναι οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις που αυξάνουν τον αριθμό.

Μαζεύεστε στο σπίτι του κολλητού και της κολλητής πέντε, έξι άνθρωποι ώστε να περάσετε το βράδυ της Παρασκευής ή του Σαββάτου. Πίνετε τα ποτάκια σας και χαλαρώνετε λίγο; Ε, σύμφωνα με τις στατιστικές, εκεί γίνεται το κακό. Εκεί σκάνε μύτη τα επόμενα κρούσματα.

Κάτσε ρε μεγάλε, θα μου πείτε τώρα. Τι θα κάνουμε δηλαδή; Εξω δεν βγαίνουμε διότι μας μαντρώνουν μέσα από τα μεσάνυχτα. Μένουμε μέσα και προσπαθούμε να τη βγάλουμε όσο καλύτερα γίνεται για να μην πέσουμε σε κατάθλιψη, και μας λένε τώρα και απρόσεκτους;

Ω, ναι! Αυτό μας λένε.

«Από τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει είναι ότι οι οργανωμένες εκδηλώσεις μαζικής προσέλευσης που τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, δεν εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού». Τάδε έφη ο δήμαρχος του Βερολίνου, Μίχαελ Μίλερ, που πρόσθεσε πως τέτοιες συγκεντρώσεις θα επιτραπούν σε μεγαλύτερο βαθμό στη συνέχεια.

Γιατρέ τα χάπια μου, φάση.

Βεβαίως, τα παραπάνω ισχύουν στη Γερμανία. Εμείς εδώ στο Ελλάντα είμαστε άλλη φάση. Εμείς δυστυχώς, θέλουμε μαστίγιο και μπαμπούλα για να εφαρμόσουμε μέτρα. Ετσι δεν είναι αγαπητοί συμπολίτες της ηλικιακής ομάδας 18-30; 

Σάμπως δεν σας βλέπω (είμαι και νυχτοπούλι ο άτιμος) από το μπαλκόνι μου να σουλατσάρετε τα βράδια με τα μπιρόνια στα χέρια και να εφαρμόζετε τακτικές κάλυψης απόκρυψης ώστε να μην γυρίσετε σπίτι νωρίς;

Απαγόρευση κυκλοφορίας και τρίχες κατσαρές, ε; 

Τέλος πάντων. Το θετικό, από όσα ανέφερα παραπάνω, είναι πως αν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, σκάει μύτη (στη Γερμανία) η περίπτωση αύξησης του αριθμού προσέλευσης στα γήπεδα (και αν γίνει στα γήπεδα μπορεί να γίνει και για άλλες δημόσιες εκδηλώσεις).

Αυτό που με ανησυχεί είναι αν οι δικοί μας υπεύθυνοι αποφάσεων κρατήσουν από τα παραπάνω μόνο το «φταίνε οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις» και αδιαφορήσουν για τα υπόλοιπα, με την δικαιολογία (που δεν είναι αβάσιμη μεταξύ μας) ότι πολλοί συμπατριώτες μας αρνούνται/αδιαφορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας όπως πρέπει.

Κοινώς, δεν μας εμπιστεύονται (για την τήρηση των μέτρων) και (πάλι μεταξύ μας), καλά κάνουν με όσα βλέπουν αλλά και βλέπουμε.

Πώς είπατε; Και ποιο στο καλό είναι το θεματάκι που αναφέρω στην αρχή του κειμένου; Α, ναι, συμπαθάτε με, παρασύρθηκα με τα προηγούμενα και ξέχασα να το αναφέρω.

Το θεματάκι είναι τα λανθασμένα αποτελέσματα στους ελέγχους του COVID-19. Ο Σερζ Γκνάμπρι δεν έπαιξε στα τελευταία δύο παιχνίδια της Μπάγερν Μονάχου επειδή είχε βρεθεί θετικός σε σχετικό έλεγχο.

Αμ δε!

Οπως αποδείχτηκε, εκ των υστέρων, το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν λανθασμένο.

 

Την Πέμπτη πέντε ποδοσφαιριστές της Χάιντενχαϊμ βρέθηκαν θετικοί, το παιχνίδι της με την Οσναμπρικ έγινε υποψήφιο για αναβολή και το Σάββατο ανακοινώθηκε το «παιδιά γράψτε λάθος, ήταν εργαστηριακή αστοχία».

Τα ίδια και στην Κίκερς Βίρτσμπουργκ. Θετικός ο κεντρικός αμυντικός Ντάγκλας προ του παιχνιδιού στο Αμβούργο. Καραντίνα ο ποδοσφαιριστής. Πάλι γράψτε λάθος, η ενημέρωση από το εργαστήριο δύο μέρες μετά. 

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν και ανησυχούν τους Γερμανούς. Είτε οι αντοχές των ανθρώπων που εργάζονται στα εργαστήρια ελέγχου εξαντλούνται, είτε ο ιός μεταλλάχθηκε σε κάποιο βαθμό και παρουσιάζει κάτι καινούργιο που τον κάνει… τσαχπίνη και πιο δύσκολο στο να εντοπιστεί με ασφάλεια.

Ο,τι κι αν συμβαίνει (αν συμβαίνει) από τα δύο είναι πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. 

Αυτά. 

Ηθελα να τα μοιραστώ μαζί σας, έτσι για να έχουμε όλοι μαζί μία εικόνα του τι μπορεί να μας έρθει στη συνέχεια. Και στην προσωπική ζωή, και στα των πονταρισμάτων μας.

Τι είπατε; Εχει και παιχνίδι απόψε, το Λέβερκουζεν – Αουγκσμπουργκ; Ναι. Εχει. Δεν πειράζει. Τα λέμε από αύριο πάλι για ποντάρισμα με προγνωστικά Γερμανίας.

Το νου σας.

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip